Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 22:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19442
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Woita píše:
... Třeba zamknutí plynu...

Jak tento problém řešíte vy?

Nevěřím vypínači, mám to na (jinak nevyužitém) točítku - do toho když si náhodou brnknu, jen tak se samo neotočí.
(Gr/SJ Mx-20, umožňuje myslím až 5 spínačů aktivovaných analogovým ovladačem, ať je to knipl nebo točítko, samozřejmě je možnost nastavení hodnoty kdy sepne.)

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 22:32 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 4.9.2015
Příspěvky: 51
Woita píše:
Ahoj všichni,

Taky pozorujete trend, do vysílačky samé třípolohové přepínače?
Mě to docela mrzí. První vysílačku jsem měl s asi polovinou dvou a polovinou tří-polohových.
Další vysílačka měla už více třípolohových, a moje současná má z celkem osmi přepínačů jen dva dvouplohové.
Líbí se mi jak to má řešené třeba tuším Jeti nebo snad i některé Futaby, že si člověk nastrká přepínače jaké chce, jako figurky do člověče nezlob se.

Já bych užil daleko více ty dvoupoloháče. Třeba zamknutí plynu, vysunutí podvozku, houkačka, světlomet, tlačítko záchrany u helikoptéry, atd. To jsou všechno funkce, kde chci mít jasno, jestli mám vypnuto nebo zapnuto. U třípolohového, když cvaknu přepínačem, nemám jistotu, jestli jsem v prostřední nebo v krajní poloze, a to me docela štve...

U minulé vysílačky jsem si přepínače vyměnil za dvoupoloháče, ale stejně to není ono - v menu vysílačky pořád straší ta střední poloha.

Jak tento problém řešíte vy?

Ale to jde i u Taranise. Není nic jednoduchšího než si přeházet vypinače jak potřebuješ a v menu jim přiřadíš zda jsou dvou a nebo třipolohové.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 22:37 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4849
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Přenínače 2 nebo 3 polohové.
Někdy ty 3 polohové mají logiku. Např. blinkry Levé-vypnuto-Pravé.
Další mne zrovna nenapadají. Snad neproporionální řízení vysokozdvižka Nahoru-stop-Dolů.
Jednoznačnou polohu řešit lze řešit délkou páky a jejím tvarem. Pro dost dlouhou a vhodně
tvarovanou páku, je velikost výchylky vnímána prsty a snadno rozlišitelná i opticky.
Jeden takový budu mít někde v regálu. Kdysi za pár šupů v Mototechně.
Jen velikost plastového tělesa a díra na uchycení přes matici do dnešních TX moc nepasuje.
Nějaké současné (mechanicky použitelné) pro úpravu délky páčky, by šly vybrat např.
2-0-2 250VAC/3 A TŘÍPOLOHOVÝ, DVOUPÓLOVÝ


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 22:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.4.2005
Příspěvky: 972
Bydliště: Val.Mez.
Tož třeba tady:
http://www.ebay.de/itm/Ausbauschalter-f ... SwPCVX86we

nebo tu:

http://www.pkmodelar.cz/rc-soupravy-pri ... kce-4147-3

nebo:

http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... ozka=14768

a pod...

_________________
www.rckozmodrom.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 22:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6798
Bydliště: Písek, ČR
Díky za odkazy.
Koukám, pěkná pálka, pětikilo za přepínač...
Doufám že si nějaký vyberu a pořídím, aby nezůstalo zase jen u plánování... Myslím že je to dobrý bezpečnostní prvek a ten obyčejný by se mi mohl jednou pěkně vymstít.

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 22:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2253
Bydliště: Košice, SK
Ono rovnako sa ti môže vypomstiť aj tento, bezpečnostný. Záleží od uhla pohľadu.
Predpokladám, že potiahnuť ho treba pri prepínaní do oboch polôh.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 22:54 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.7.2011
Příspěvky: 6798
Bydliště: Písek, ČR
Hm, taky pravda. Nic nebývá černobílý...

_________________
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 22:58 
Mazák
Mazák

Registrován: 22.1.2016
Příspěvky: 785
Bydliště: Brno-Maloměřice
Proto jsem si pořídil Taranis E - a doplnil převážně dvoupolohové, protože těch třípolohových je tam fakt dost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 09.11.2016 23:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 10080
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Na spalováky používám ten bezpečnostní na blokování volnoběhu, nebo u elektry vypnutý motor a normální 2-polohový jako chcípák, nebo vypínač zapalování. Při posledním lítání jsem zrovna měl karambol, protože vedle chcípáku jsem měl zapínání stopek. Zapměl jsem si zapnout stopky, a při pokusu o zapnutí jsem si chcípnul motor. Bohužel už jsem to nedotáh na plochu a v hlíně jsem urval podvozek. Ani si nepřejte slyšet co padlo nadávek. Stopky už mám samozřejmě přestěhované.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2016 0:34 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5952
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
JosefSvejk píše:
U heli je to v podstatě nutnost a záležitost zlomků vteřiny. Nějaký "bezpečnostní" spínač je pro tuto funkci nepoužitelný. Musí se to zkrátka co nejrychleji "cvaknout".


Já vim, heli jsem nějakou dobu lítal. Ale tam nemůžeš vypnout motor kniplem, teda aspoň ne v akrobatických režimech. U letadla stáhneš plyn, a je to. :wink: U heli taky většinou necvakáš dvojí výchylky, klapky, podvozek a další funkce, kde by ses mohl přehmátnout a ten motor si přepínačem omylem vypnout.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2016 0:36 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5952
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Mr.carbon píše:
Ale to jde i u Taranise. Není nic jednoduchšího než si přeházet vypinače jak potřebuješ a v menu jim přiřadíš zda jsou dvou a nebo třipolohové.



Je něco jednoduššího - když vysílačka pozná jestli jsou dvou nebo třípolohové sama :wink: :lol:

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2016 0:44 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 4.9.2015
Příspěvky: 51
HonzaS píše:


Je něco jednoduššího - když vysílačka pozná jestli jsou dvou nebo třípolohové sama :wink: :lol:

Jo, rozumím. Jeti to umí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2016 1:36 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
Tady ho mají trochu levněji
http://www.ebay.com/itm/1pc-C-K-7107K2Z ... SwMpZUo6GE

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2016 7:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.4.2005
Příspěvky: 972
Bydliště: Val.Mez.
OldaS píše:

Dobrý úlovek, není ale 3-polohový? On-of-on.

ještě tady:
http://mzkservis.cz/products.php?curmenu=676
nebo
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... inac-SWTU2
a
http://www.model-rc.cz/rc-vybaveni/rc-s ... ce-4147.3/

_________________
www.rckozmodrom.com


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 10.11.2016 8:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 0
zz píše:

Dobrý úlovek, není ale 3-polohový? On-of-on.

Podle popisu i podle obrázku je jen dvoupolohový.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jyrry, MichalM, Roman_rc.pilot a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz