Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 16:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
tomashr píše:
Možná jste fakt měli smůlu,


To jsem teda měl! :x
Reklamace Hotbed, měl o půlku vyšší odpor, škrábnutej pod krycím lakem. Reklamace, dvě LM-ka na tyčích rachtaly pro půlmilimetrovou vůli. Další tři zase obráběly tyče, takže jsem jich nakonec půlku vyhodil a zbytek koupil od Rebela a z Arkovu kalený tyče. Závitovky a prý na cnc vyráběný spojky na Z osu šmajdaly k nepoužití. Sklo mi vybuchlo po asi 2 hodinách tisku. Ramps, synovec po 10 minutách zácviku pájí líp.
No hlavně prodat a podpora 0, díly si někde kup, chyby v FW si oprav sám.... Smůla? Spíš pouhý rejžuňg. Seriózní shromažďovatel a prodejce si díly od čínskýho dodavatele zkontroluje.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 16:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3954
kroxigor píše:
Mě už ze "Zahradníka" moc nezbylo, ale pravda je, že teď to tiskne a můžu u toho klidně spát - tak tichou jsem tu tiskárnu poladil - všude MagLev ventilátory, ZEDEX kluzná ložiska, drivery, kalený tyče atd.- kdybych to počítal tak už jsem dávno cenou přes i3 a možná na dvojnásobku původní tiskárny


Zase objektivně - u JRC Rebela HD tohle vesměs už je v základu (kalené tyče, kluzná ložiska, 8825 má od začátku narozdíl od Zahradníka), on se vývoj kupředu sune všude. Dneska by ti hodně z bastení a tuningu odpadlo i u JRC Rebela...


Jinak k tomu PLA pro stepacz - já musím říct, že mi Rebel s PLA Mladeč tiskne poměrně v pohodě i s celokovem. ESUN je sice spolehlivější, ale rozdíl není zas tak kritický. Divně se opravdu občas chová Fillamentum, ale upřímně řečeno jeho nákup je stejně cenově dost nesmyslný. Mám podezření, že větší problém u jiných uživatelů spíš souvisel s hotendem 3DRATY než Rebelem a roli hrály hlavně odchylky souososti některých heatbraků, v diskusi byly tuším i fotky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 16:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
tomashr píše:
Mám podezření, že větší problém u jiných uživatelů spíš souvisel s hotendem 3DRATY než Rebelem a roli hrály hlavně odchylky souososti některých heatbraků, v diskusi byly tuším i fotky.

A co si myslíš, že je v Rebeloj od Z za hotend? Celokov třídrát aspoň v mým. :wink:
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 16:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3078
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Já mám podezření, že tam Z dával kde co, jelikož jsem si posléze kupoval originál 3Draty HE přímo od 3draty.cz a měl jinej HeatBlock i trysku.

V současnosti tu mám 3 HE, dodaný s tiskárnou a dva přímo od 3Draty jeden celokov a jeden hybrid.

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Naposledy upravil kroxigor dne pon 07.03.2016 16:44, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 16:42 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.11.2009
Příspěvky: 360
Bydliště: Brno
zkoušel jsem na rebel II i jiné HotEndy a problém jsem měl pořád asi je to trochu i o extruderu, jinak fakt nevím kde byl problém, ale laboroval jsem s tím dlouho... (thin wall printing s hodně retrakcemi..., při standardním tisku se toto nemusí vůbec projevit)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 16:46 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3078
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Jo jo seřídit extruder, tak aby to přesně zubatice cpala do díry a zároveň mít správně zasenutý HE to chce trochu laborování.
U i3 je to jednodušší tam je PTFE trubička až k zubatici.

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: pon 07.03.2016 23:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1783
Bydliště: Zavar, SK
Chlapci, díky za skúsenosti. Aspoň som si trochu rozširil obzor - o Rebel II HD som zatiaľ nevedel, uvažoval som o dvojke od Zahradnika.
Z toho, čo som zatiaľ popozeral na videách, tiež sa mi moc nepozdáva na i3 to prichytenie stopend-u sťahovačkou, ale snáď to fachá.
Pre seba som si z vašich skúseností zosumarizoval, že viac user-friendly zrejme bude Prusa i3, inak mi to +/- vychádza na rovnako. Chcel by som to do firmy na nejaké konštrukčné prkotiny z ABS ( ak mi to prejde) 8)

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 5:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3078
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Tak to bych doporučil spíš Prusa i3 do firmy.
Jenom počítej s tím že větší objekty je lepší tisknout z PLA a to zvládá i3 líp má v základu hybridní break a jako bonus úplně jednoduchý vícebarevný tisk, snažší výměnu fuilamentu, no prostě zvládne ji obsluhovat i laik (tedy i někdo další ve firmě)

Výrobci filamentu doporučují na objekty kde jeden z rozměrů překročí 85mm použít PLA či jiný materiál s malou tepelnou smrštivostí, ABS se na velkých plochách kroutí a praská.

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 9:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
kroxigor píše:
ABS se na velkých plochách kroutí a praská.

Když má kolem sebe cca 35 grádů, tak ne. :wink:
Teď jsem tisknul z ABS Esun díl cca 380 x 160 x 180 mm (ze dvou později slepených půlek, proto ABS) a nic se neurvalo ani nepopraskalo.
Zkoušel jsem jít až na 44, víc se mě box nepovedlo vytopit a narazil jsem na problém, že se začal náhodně kousat extrudér, už se neuchladil.
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 9:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3078
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
ale proč to komplikovat, když to jde v pohodě z PLA, pokud nejsou požadovaný specifický vlastnosti ABS

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: úte 08.03.2016 10:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 3954
Tak zase ABS je lehci, levnejsi, houzevnatejsi - to tak malo neni.
Sam sice asi vic tisknu PLA, nicmene bych ABS nepodcenoval


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 21:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1783
Bydliště: Zavar, SK
Vďaka za skúsenosti, objednal som Prusa i3...
Ešte jedna prosba: aký slicer použiť? Môžte dať nejaký tip/ link?

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 21:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 3078
Bydliště: Středočesko, ČR
Obrázky: 0
Do začátku stačí co k tomu dodává Průša, tedy Slic3r s připravenýma profilama, Pronterface a ColorPrint což v jiném SW budeš těžko ručně dohánět.

_________________
Buď rozumný respektuj fyziku,
nebudeš odnášet letadla v pytlíku.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: stř 16.03.2016 23:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Tak jsem v 17 hodin pustil zatím největší tisk, potrubní závitovou přechodku z jedný 120 mm hadice na tři 75mm. Stěží se to vejde do tiskárny. Slicr napsal trvání 21:16 hod, 230 m filamentu. Tak jsem radši Rebela připojil přes 400W UPS-ku kdyby náhodou chtěl ČEZ škodit a dal novou cívku, co kdyby načatá nedala. Tak mi prosím držte palec. :wink:
Jirka


Přílohy:
Screenshot 2016-03-16 23.36.58.jpg
Screenshot 2016-03-16 23.36.58.jpg [ 54.17 KiB | Zobrazeno 910 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prusa i3 vs Rebel 2
PříspěvekNapsal: čtv 17.03.2016 7:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 1783
Bydliště: Zavar, SK
to kroxigor: díky, zostanem teda pri tom slicri, čo dáva Pruša...

Celeron píše:
kroxigor = ABS se na velkých plochách kroutí a praská.
Když má kolem sebe cca 35 grádů, tak ne. :wink:

Ako to máš spravené, môžeš dať nejaké foto? Čím to vyhrievaš/ reguluješ?

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 74 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Lark a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz