Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 25.09.2013 22:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2013
Příspěvky: 17
Blog: Zobrazit blog (2)
Ok, takže myslíš normálně přerušit ten 10 pin na DPS konektoru a na něj opatrně přiletovat drát, nebo udělat nějakou mezi spojku tipu (elektronika do samec 24pinů do samice a na 10 pin samice Timer, do samice kabel z PC ) ?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 5:40 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
prerusit kablik - odpajet ho z pinu konektoru co je na kabelu (mam tam rozebiraci), pripadne ta modra deska ma i nejake signaly toho lpt vyvedene na svorkovnici - neni tam treba ta desitka? Uz tu desku nemam, jdu cestou jednotlivych driveru.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 19:07 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2013
Příspěvky: 17
Blog: Zobrazit blog (2)
Ok dík moc ;-) , zkusím kouknout jestli nemá ta deska tu deítku někde vyvedeno, popřípadě přeruším ten kablík v tom kabelu co vede mezi pc a deskou (respektive tam dám ještě prodlužku, nemám rozebírecí konektor...). Po zkoužce, se ozvu jak jsem dopadl..., No vypadá to že řídit to budu asi pomocí GMFC, teď ještě zbývá v čem připravovat a kreslit plánky ? Mám Autocad 2002 ale to assi stačit nebude co ...? :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.09.2013 22:02 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kreslim v Corelu, data do gmfc jsem exportoval tusim v plt, ale gmfc zere i dxf z autocadu, jen je nutne vyzkouset v jake verzi exportovat.
cerstve zkusenosti ma mistni uzivatel jardah62, zkus ho.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.01.2014 9:20 
Mazák
Mazák

Registrován: 18.9.2007
Příspěvky: 510
Bydliště: Třebíč
Nevyskytuje se tu někdo, kdo už vyzkoušel Profili 2 přímo na ovládání řezačky ? Nebo, nezná někdo někoho kdo to vyzkoušel nebo provozuje ? Mám demo verzi a dost se mi to líbí. Jde mi o praktické zkušenosti.
Díky za odpovědi. Miloš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 7:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.9.2013
Příspěvky: 7
Čo si prítomné osadenstvo myslí o tomto riešení? Nepoužíva to niekto. Rad by som niečo podobné spáchal.....


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 8:02 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4608
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Neni problem v tom ze musis mit velky propal aby byl maly odpor dratu v materialu ? V pripade rezani kridel ktere jsou na jedne strane mensi nez na druhe by to mohlo palit uz zbytecne moc

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 8:43 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Amper píše:
... musis mit velky propal ...

Co vím tak u NC řezaček se nejede kontaktně - to jde když si rukama tlačíš drát "opřený" o polyš a on je ve vleku, obvykle uprostřed nejvíc opožděný.
Na NC se obvykle jede tak, že drát řeže sáláním a nepřijde do kontaktu s materiálem. Zvlášť důležité to je v oblasti náběžky nebo podobných útvarů, kde by zpoždění drátu znehodnotilo řez... Samozřejmě se nejdřív experimenty vyzkouší velikost propalu na daném materiálu a s daným drátem a to se pak nadatluje do řezacího softu, ten s tím počítá (něco jako korekce nástroje u frézování) a výsledek je pak takový, jaký chceme.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 8:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4608
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
aha, to jsem nevedel. Videl jsem nejaky soft na rezani jader (koukal jsem na to ale nerezu toho tolik takze na to prdim) a tam se dala nastavit kompenzace prohnuti dratu

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 8:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
To nevím jak by kompenzoval prohnutí drátu... jedině když řeže mírně prohnuté plochy (a tam nevím co by dorovnával), u náběžky by určitě dokompenzoval :-)

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 8:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.9.2013
Příspěvky: 7
Skusim to postaviť a polaborujem. Driver s krokovymi motormi mam, najdem trochu času a idem na to. Dam to na LINUXCNC - mam s ním nejaké skúsenosti. Nemáte skúsenosti s teflonovaným odporovým drôtom? Mam to tu možnosť kúpiť a rozmýšlam či by to bolo dobré. Je to v podstate klasický kanthal akurát je to s teflonovaním. Občas sa mi stane, že sa mi prilepí styro na drôt a potom to musím mechanicky očistiť.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 8:57 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
lubostn píše:
Čo si prítomné osadenstvo myslí o tomto riešení? ...

Je to vítězství ducha na hmotou. Ale šrouby jsou šrouby.
Aby to bylo levné, stačí metrické tyče, kluzná pouzdra...
tohle stavěl kolega s díly (a knofhof :-) ) ode mně http://www.radimh.estranky.cz/clanky/di ... -hmot.html

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 9:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.9.2013
Příspěvky: 7
Mne sa to pači kvoli tomu, že nemusim použiť lineary. Aj keď to tvoje riešenie s púzdrami je pekné - žial nemám technické zazemie kde by som to realizoval, pripadne by to bolo na dlhe lakte. Prípadne by si nevedel dodať diely na mechaniku?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 9:39 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 4608
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ad kompenzace - mam pocit ze to zrychlovalo/zpomalovalo podle tvaru (ale nezkousel jsem to takze nevim jak moc to fungovalo). Ject s jasnym propalem je asi rozumnejsi reseni

jinak to reseni me prijde taky trochu divny. Myslim ze pro modelarske ucely bohate stacej 8mm hlazenky a vzhledem k tomu ze 12 kousku lozisek ted stoji pod 200 vcetne postovneho ( napr. http://www.ebay.com/itm/1-10-12X-LM8UU- ... 3D-Printer ) tak asi neni co resit. A pokud se nekomu zda 8mm malo tak 12kousku 12tek je za necele 300 a 10 kousku 16tek je za 400.

Pokud by stacili NEMA 17 motory tak by se dala pouzit elektronika k 3D tiskarnam (5 os pro krokace, 3 FETy ruznych vykonu pro rizeni topeni/vetraku takze se da ridit topeni i vetrak) ktera je komplet tj vcetne driveru a arduina za tisicovku.

Nevim teda zda by se dal pouzit nejaky firmware ala Marlin bez upravy nebo s konverzi gcodu nebo by se to muselo resit nejak extra. Zatim jsem na todle koukal pouze pro CNC frezku o ktere uvazuju

_________________
210,280X8,480 Hexa, 3.4m Go-3, EDF Goshawk, Huricane XL, EPP Spartan, SkySurfX8, SE.5 pred opravou


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: CNC rezanie polystyrenu
PříspěvekNapsal: čtv 23.10.2014 10:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 15884
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
lubostn píše:
... diely na mechaniku?

To samé co kolegovi - plechové díly + výkres + plastová kluzná pouzdra 14/20mm...
jinak další díly:
závitovky (M10) - na koncích stočit průměr na spojku u motoru (jeden konec) a na ložisko (druhý konec)
matice - polyamid, rozříznutá a šroubkem stahovat = nastavit vůle
tyče - hlazenka 14mm - zarovnat konce a nechat vyvrtat závity M6
další díly - nechat si nařezat z 18mm lamina podle výkresu

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google Adsense [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz