Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1498 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: DJI - F302 Phantom FC40 5,8GHz
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 20:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2012
Příspěvky: 89
Bydliště: Zlín
Chci se zeptat majitelů (pokud už jsou), jak jsou spokojeni. Každopádně set včetně FPV a HD kamery za 13 tis. je docela lákavá nabídka. Videa na trubce nevypadají špatně, kromě toho třepání...
Zajímá mne, jestli sledovat přenos na malém mobilu venku není problém. Na tabletu to bude asi lepší.
Přemýšlet o tomto modelu nebo raději jít do kladické verze jedna s dokoupením FPVčka a kamery? Jen se mi nechce dávat takovou sumu za Gopro.
Jen chybí gimbal, ale snad by šel použít nějaký univerzální typ nebo i na Gopro, pokud je hmotnost stejná, ne?


Naposledy upravil michal78 dne pon 27.01.2014 17:22, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F302 Phantom FC40 5,8Ghz
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 20:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
A myslíš, že ten stroj má kameru srovnatelnou s GoPro? Můžeš si na svou kopteru osadit jakoukoliv kameru a nebudeš omezený jediným typem. HD kamer existují mraky.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F302 Phantom FC40 5,8Ghz
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 20:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2012
Příspěvky: 89
Bydliště: Zlín
Jasně, Gopro to určitě není. Líbí se mi kamerka Mobius Actioncam za 2 tis. + FPV minimálně další 2 tis. + monitor taky kolem 2 tis. To jsem na šesti tisících. 13-6= 7 tis. za Phantoma asi neseženu. Pokud někdo nabídne, tak ho beru :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F302 Phantom FC40 5,8Ghz
PříspěvekNapsal: ned 26.01.2014 21:21 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.9.2013
Příspěvky: 713
Obrázky: 2
michal78 píše:
Jasně, Gopro to určitě není. Líbí se mi kamerka Mobius Actioncam za 2 tis. + FPV minimálně další 2 tis. + monitor taky kolem 2 tis. To jsem na šesti tisících. 13-6= 7 tis. za Phantoma asi neseženu. Pokud někdo nabídne, tak ho beru :)


Komplexní tovární věci nemám moc rád. Je to jako domácí kino vše v jednom.
Já raději Hi-tec z dílů, které si poskládám, dle vlastního výběru.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F302 Phantom FC40 5,8GHz
PříspěvekNapsal: úte 28.01.2014 9:41 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 30.7.2012
Příspěvky: 89
Bydliště: Zlín
Tak zatím to vypadá, že tento stroj nikdo z Rcmanie nemá. Zajímá mě, jestli je v přenosu videa na telefon nějaké zpoždění, u Visionu to vypadá, že skoro vůbec, ale na FC40 jsem žádné videa nenašel. Dosah wifi přenosu 100m je taky nicmoc a to kdo ví jestli vůbec.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI - F302 Phantom FC40 5,8GHz
PříspěvekNapsal: stř 29.01.2014 12:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 3.12.2011
Příspěvky: 126
Bydliště: Hradec Králové
Je třeba počítat s tím, že FC40 (a Vision) mají přenos hlavně pro kontrolu obrazu, který fotíte (natáčíte) a proto tam mírné zpoždění existuje (někdy je, někdy není, někdy je i u plnohodnotných FPV souprav). Na 100 m už není Phantom na obloze skoro vidět a z důvodu, že to není zcela plnohodnotné FPV, tak těch 100 m dosahu zcela stačí. Navíc, jelikož jede řízení na 5,8 GHz, je to stejně jen na přímou viditelnost a ne na to, si zalétnout někam do zástavby, kde už Phantoma neuvidíte (k čemuž je stejně potřeba i oprávnění od UCL). Na druhou stranu za ty peníze je to na vyblbnutí dost dobrej stroj.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.03.2014 13:59 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.8.2008
Příspěvky: 6664
Bydliště: Moravský kras
Pokračujte prosím v tomto novém vláknu, staré vlákno viewtopic.php?f=131&t=55920&start=1680 uzamčeno (příliš dlouhá vlákna nadměrně zatěžují databázi serveru).

_________________
OK2WY


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.03.2014 14:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
texmur píše:
protože se zde objevil další "ulétlý" phantom (kolegu lituji...) napadlo mě že přesně nevím jak se zachová NAZA v těchto situacích:

1. při chybně vypnutém RC vysílači při zapínání coptera se zapíše aktuální pozice nebo hrozí riziko že odlétne na poslední zapsanou?

Každý nový start si taky nově zanamenává pozici. Takže dokud není zaznamenaná nová pozice, nemá žádný home point a žádné RTH se neuplatní.
Pokud náhodou vypneš vysílačku na zemi, nic se nestane. Pokud motory stojí, neroztočí se. Pokud jsou motory odarmované, budou se točit dál, ale nikam to nepoletí. Pokud pak zapneš vysílačku, zase se řízení chytí. Vše doprovázeno příslušným divokým blikáním.

texmur píše:
2. když nejsou satelity a vzlétnu v ATTI a dojde ke ztrátě signálu s RC - vrací se na poslední zapsanou GPS pozici nebo přistává?

Pokud vypneš vysílačku za letu a nemáš locknutou pozici, přistane na místě. RTH se neuplatní - není kam, žádná předchozí pozice se neukládá. Dtto, pokud je aktivní ATTI mód - jen přistane, bez ohledu na to, zda byla pozice při startu locknutá.

texmur píše:
3. jak často dělat kalibraci kompasu? Je nezbytná před každým startem když létám ve stejné oblasti?

V zásadě se dělat "nemusí", ale je vysoce doporučená aspoň před prvním letem na novém místě. Bez jejího provedení NEMUSÍ (zcela reálně - opakovaně ověřeno) fungovat IOC, aniž bys to nějak předem poznal.

texmur píše:
4. čím je definován "kurz phantoma" který je využíván v režimu CL? (Funkci CL rozumím ale nejsem si jistý jestli rozumím čím je definován kurz)

Kurs je definovaný směrem čumáku 30 sekund po připojení baterky. tj. tak, kam směruje čumák NA ZEMI. Ve vzduchu tak, že nastavíš čumák žádaným směrem a 3-5x přecvakneš přepínač IOC mezi polohami OFF a CL.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.03.2014 16:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2014
Příspěvky: 517
to off: děkuji za polopatické vysvětlení.
Myslel jsem že může zůstat zapsaná GPS pozice z předchozího startu - diskutovalo se to zde v souvislosti s ulítnutím ptáka

_________________
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.03.2014 20:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
texmur píše:
to off: děkuji za polopatické vysvětlení.
Myslel jsem že může zůstat zapsaná GPS pozice z předchozího startu - diskutovalo se to zde v souvislosti s ulítnutím ptáka

Je to elektronickej mozeček, těžko říct, že by se něco NEMOHLO stát... ale nemělo by to tak být...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.03.2014 23:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.4.2010
Příspěvky: 234
Bydliště: Svoboda nad Úpou
Takto dopadne chybný záznam startovací pozice při nedodržení správného postupu při vzletu. Rychlý start bez dokonalého uložení home pointu, který vyžaduje trošku času, nespěchat na vzlet a motory odarmovat až po dokonalém uložení home pointu! Pak je snadné obvinit řídící jednotku z chyby, za toto si může pilot sám nedodržením správného postupu při vzletu.
Je jasné, jak dopadne copter při aktivaci Go-Home během letu prostě frnkne. :lol:
Údaje z letového zapisovače iOSD MARKII při testech, které jsem prováděl v loňském roce.
Snad to někomu pomůže.


Přílohy:
1celek.jpg
1celek.jpg [ 147.73 KiB | Zobrazeno 9722 krát ]
2přiblížení.jpg
2přiblížení.jpg [ 143.62 KiB | Zobrazeno 9722 krát ]
3detail.jpg
3detail.jpg [ 134.41 KiB | Zobrazeno 9722 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 04.03.2014 23:18 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 11.1.2014
Příspěvky: 56
Bydliště: BA
k tomu elektronickemu mozecku....
Ak nieje failsave nastaveny na RTH ,ale iba na priamo pristat bez navratu, mohlo by to teoreticky zabranit flyaway?
Lebo tusim skutocne uletenie ( rozne chyby zacinajucich "lietacov" neratam ), sa deje pri zblbnuti s aktivovanim RTH....

_________________
P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: IOC jen pro zkušenější piloty
PříspěvekNapsal: stř 05.03.2014 9:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2013
Příspěvky: 4346
Bydliště: Pod Slavkovským lesem...
Obrázky: 75
Blog: Zobrazit blog (10)
Špatně udělaný/neudělaný GPS lock se projeví nejen při použití RTH po FailSafe, ale také se při použití IOC/HomeLock, kde se nebude letadlo vracet na Home pozici po přitažení kniplu k sobě (začne se tedy chovat podivně a zdánlivě neposlouchá, stoupá a klesá), proto si myslím, že nejvíce uživatelé chybují při nesprávně či nechtěně použitém IOC.
Proto by si měl IOC na své Tx aktivovat opravdu jen zkušenější pilot, který je s použitím IOC dobře obeznámen a funkci perfektně chápe. IOC může být velmi dobrý sluha, ale také špatný pán :(

_________________
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 05.03.2014 13:04 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 3.3.2014
Příspěvky: 9
Kdyz to tak ctu, zasadni chybou bylo asi neudelani domaci pozice. Vzhledem k tomu, ze jsem nemel "ambice na delsi let" a chtel jsem letat jen na zahrade (na dosah), tak jsem to preskocil. Provedl jsem pouze kalibraci kompasu. Pouceni pomerne drahe :-(. Zarizeni zatim nenalezeno, presto ze asi pristalo ve meste...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 05.03.2014 14:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.1.2009
Příspěvky: 1148
Obrázky: 3
SAT-HOFMAN píše:
Takto dopadne chybný záznam startovací pozice při nedodržení správného postupu při vzletu. Rychlý start bez dokonalého uložení home pointu, který vyžaduje trošku času, nespěchat na vzlet a motory odarmovat až po dokonalém uložení home pointu! Pak je snadné obvinit řídící jednotku z chyby, za toto si může pilot sám nedodržením správného postupu při vzletu.
Je jasné, jak dopadne copter při aktivaci Go-Home během letu prostě frnkne. :lol:
Údaje z letového zapisovače iOSD MARKII při testech, které jsem prováděl v loňském roce.
Snad to někomu pomůže.

Stejně je mi divné, jak jde udělat špatné uložení Home Pointu. Home point by se buď uložit měl, a nebo neměl. Ale kde se vezme "špatný"? Jasně, GPS občas vlivem různých odrazů vyrábí "odskoky", ale to by musel bejt echt pech, aby poloha odskočila zrovinka tak, aby ty souřadnice byly korektní... mě to prostě nehraje a na špatně uložený HomePoint moc nevěřím.
Jak tohle přesně proběhlo? Kde je vlastně začátek a kde konec? Kterým směrem foukal vítr?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1498 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: pkrtek a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz