Reklama

 



Pravidla fóra


Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 14.07.2015 19:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 399
Bydliště: Velké Meziříčí
Vlastní někdo tento model letadla?
http://www.alibaba.com/product-detail/A ... 5.1.JRqOvh
Koupil jsem ho z druhé ruky a nikde ani zmínka o těžišti, poradí někdo?
Ještě to nikdy neletělo.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 14.07.2015 22:38 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
jsou různé prográmky.
třeba tady http://www.stahuj.centrum.cz/podnikani_ ... a/teziste/
nebo ti na mejla můžu poslat co používám já.
(pokud ti někdo neporadí konkrétně tvůj model)

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 15.07.2015 9:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 210
Zdravím,
zkus i toto:http://www.elektrolety.com/teziste.php
Podle mých zkušeností se dostaneš těmito výpočty jen do přibližné polohy a pak ho musíš upravit podle chování za letu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.07.2015 17:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.11.2010
Příspěvky: 731
Bydliště: České Budějovice
Asi to moc dobře nelítá :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.07.2015 17:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1040
Bydliště: uhlířská lhota 74
skusil bych se spojit s autorem tohoto:
http://www.modelflying.co.uk/forums/pos ... p?th=56402
a konzultovat s ,,kovářem a né kovaříčky,,
:wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.07.2015 22:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 399
Bydliště: Velké Meziříčí
Ale jo, ono to létá, jen to těžiště podle propočtů z programů se mi zdá moc vzadu, ale jsou tam šípovitá křídla, tak to bude asi normalní mít těžiště v druhé třetině křídla.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.07.2015 9:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.8.2011
Příspěvky: 462
Bydliště: Černovice u Tábora
Obrázky: 2
Tak zkus klasický down test. Pust ho z výšky kolmo a mělo by tetět rovně, či malinko vypluvat. Když bude vyplouvat moc, je těžiště moc ve předu a když půjde na záda, je moc vzadu.

_________________
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.07.2015 10:40 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.11.2010
Příspěvky: 399
Bydliště: Velké Meziříčí
Já vím tohle by taky šlo. Asi ho mám moc vepředu, je to dost rychlé a musím přitahovat výškovku.
Já jen jestli tady někdo tohle letadlo nemá, to se divím. Podle propočtů tří programů vychází těžiště cca30cm od hrany křídla, což je zhruba 5cm před odtokovkou, a to se mi zdá divné, mám ho zatím o 10cm vepředějc, a netroufám si to posunout tak dozadu abych to pak uřídil, ale asi to tak bude, a letadlo se zpomalí.

_________________
Walkera V400D02,T-REX450,Beta 1400, Gama, FOX 2300, EXCEL ,U Can Fly, AIRBUS A320,Beagle, Acro MK2


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.07.2015 17:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie

Registrován: 22.7.2012
Příspěvky: 2190
Bydliště: Zvole u Prahy
jirakus píše:
Já vím tohle by taky šlo. Asi ho mám moc vepředu, je to dost rychlé a musím přitahovat výškovku.
Já jen jestli tady někdo tohle letadlo nemá, to se divím. Podle propočtů tří programů vychází těžiště cca30cm od hrany křídla, což je zhruba 5cm před odtokovkou, a to se mi zdá divné, mám ho zatím o 10cm vepředějc, a netroufám si to posunout tak dozadu abych to pak uřídil, ale asi to tak bude, a letadlo se zpomalí.


Zpomalí ? Proč ?
Naopak jak píšeš musíš víc přitahovat výškovku, takže na udržení v rovném letu máš větší odpor.
No a těžiště nemusíš posunou o celý kus.
Posuň ho třeba o 2 cm dozadu a vyzkoušej. Pak ho můžeš posunout znova.
Pokud je model správně , tak by měl při nulovém nastavení výškovky měl letět rovně.
(předpokládám, že nemá souměrný profil :D )

_________________
www.3dfrezovani.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.07.2015 21:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 7.2.2013
Příspěvky: 210
Zdravím,
ještě jsem našel a dneska vyzkoušel určení těžiště vážením:http://www.vekamodel.cz/aerodynamika-a-pevnostni-dimenzovani-modelu/
Z těch programů pro určení těžiště se mi zdá jako nejlepší


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz