Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1499 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Heli HK-450 z HC II.
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 8:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2008
Příspěvky: 113
Ježíšek mi přinesl HK-450, včetně kompletní výbavy, bez příjmače za cca 140 $. Přečetl jsem tuhle diskuzi, a ještě hromadu dalších zdrojů na internetu. Celé jsme to smontoval a seřídil, což mi trvalo asi tak 20 hodin. Připevnil jsem kříž a zkoušel jsem jak to reaguje. A ono to funguje! Jen trochu seřídit neutrál vrtulky. Telebee drží vrťas s noname digitálním servem za 3 $ jak přibitý. Poskakoval jsem na kříži na prostoru 2x2 metry, musím si najít nějaký větší plac :-) venku metr sněhu...


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Taky moje První heli
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 13:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2008
Příspěvky: 559
Bydliště: Lausanne
Obrázky: 0
bleak píše:
Ježíšek mi přinesl HK-450, včetně kompletní výbavy, bez příjmače za cca 140 $. Přečetl jsem tuhle diskuzi, a ještě hromadu dalších zdrojů na internetu. Celé jsme to smontoval a seřídil, což mi trvalo asi tak 20 hodin. Připevnil jsem kříž a zkoušel jsem jak to reaguje. A ono to funguje! Jen trochu seřídit neutrál vrtulky. Telebee drží vrťas s noname digitálním servem za 3 $ jak přibitý. Poskakoval jsem na kříži na prostoru 2x2 metry, musím si najít nějaký větší plac :-) venku metr sněhu...


Ahoj, digitální servo za 3$? kde?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 13:40 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 4.10.2009
Příspěvky: 83
Bydliště: Nové Dvory, Dačice
s tím dotazem jsi mě předběhl. Taky by mě celkem zajímalo o co jde


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 15:15 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2008
Příspěvky: 113
je to tohle servo:
http://leadershobby.com/catalog/product ... cts_id=107
zdražili, ale na objednávce mám 3 dolary. Na telebee jsem nechal nastaveno analogové servo.

Cyklika je řízená servy HXT900:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... roduct=662
taktéž za 3 dolary kus.

motor 11 dolarů:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9021

regulátor 10 dolarů:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9299

baterie 12 dolarů:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8932

Motor točím na 70%, protože je to ve skutečnosti 4000 kV, regulátor umí supersoft, naprogramoval jsem ho páčkováním na vysílači.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 15:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
Pokial nemas drevene listy a vecsi pastorok ako 11T, mozes nastavit aj vecsi vykon. Mam ten isty motor a krivku na normal 0-45-65-80-95, kolektiv -5/+9. Bude trosku zivsi a moze ti zachranit zivot... /vrtasovi/

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 16:22 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2009
Příspěvky: 106
Bydliště: Praha 4
ještě k těm listům - já kupuji lamináty na ebay 3 páry za cca 15 USD včetně pošty. Osičky mě tam vyšly hlavní na 8,20Kč a krátká příčná na cca 6,20kč. A Bizone, jak brutálně lítám jsi viděl na Rané, když jsem heli zabrzdil o bicykl správce letiště, kerý ho tam zákeřně odložil :D To bylo hned hned po vašem nácviku akrobacie :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 17:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.1.2008
Příspěvky: 113
Kenny McCormick píše:
Pokial nemas drevene listy a vecsi pastorok ako 11T, mozes nastavit aj vecsi vykon. Mam ten isty motor a krivku na normal 0-45-65-80-95, kolektiv -5/+9. Bude trosku zivsi a moze ti zachranit zivot... /vrtasovi/


mám plyn 0-70-70-70-70 a kolektiv -1/+9, když mám páku plynu kousek před středem, vrťas se začíná zvedat. Možná to není nejvhodnější, ale původně jsem to měl jako Ty, a otáčky se mi zdály moc vysoké a vrťas nechtěl startovat, až za polovinou dráhy plynu.
Listy mám tyto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8517
vypadají dobře, na vyvážení jsem použil celkem asi 1 cm lepící pásky.
Ty listy co byly přibalené u HK-450 jsou lehce prohnuté, odložil jsem je jako náhradní.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 17:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2008
Příspěvky: 559
Bydliště: Lausanne
Obrázky: 0
Kdyz se mi na plastove hlave protaci sroubek, je mozne ho pojistit vterinakem? jako do zavitu myslim. On zasroubovat jde, ale ne utahnout, to uz se protaci. Takhle sem to uz dostal. Mel ste nekdo taky takovej problem? Takovejch sroubku je tam vic. No a na kovove hlave, kterou tam chci dat casem, pro zmenu zase nejdou povolit vubec. To je zase zalepeny na fest. To bych spis ukroutil sroub, nez to povolil.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 18:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2008
Příspěvky: 973
Bydliště: Praha
martinre píše:
Kdyz se mi na plastove hlave protaci sroubek, je mozne ho pojistit vterinakem? jako do zavitu myslim. On zasroubovat jde, ale ne utahnout, to uz se protaci. Takhle sem to uz dostal. Mel ste nekdo taky takovej problem? Takovejch sroubku je tam vic. No a na kovove hlave, kterou tam chci dat casem, pro zmenu zase nejdou povolit vubec. To je zase zalepeny na fest. To bych spis ukroutil sroub, nez to povolil.


Obavam se, ze ti lepidlo nepomuze, ten sroubek je moc utahnutej az se strhli zavity. Zalezi kde ty sroubky mas a jakou maji funkci(stahovaci, pojistnou, upevnovaci - cily jak jsou namahane: tahem, strihem atd.).
Muzes zkusit provrtat a dat delsi sroub, popripade dat sroub a matku, a nebo zkusit narvat sroubek z vetsim prumerem. Asi jsou i dalsi reseni, ale obavam se, ze budes muset koupit novou rotorovou hlavu.
Obcas si troufnu letat se strzenym zavitem na ramu(u MaxiRa), ale vse co rotuje chce mit prisroubovano opravdu dobre.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 18:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.11.2008
Příspěvky: 559
Bydliště: Lausanne
Obrázky: 0
Diky za nazor.
Je to napr. sroub kulicky na gripu, pak kulicka na desce cykliky. Ale stejne to nebudu radsi pokouset. Uz jsem si ty dily objednal novy.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: vrtulník pomalu zadarmo
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 19:38 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2009
Příspěvky: 50
Bydliště: Chomutov
a na to naše poletování v pohodě stačí, mám jen dotaz na ten motor typhoon , kolik to žere a jak dlouho vydrží létat. Motor z copterxa a cope
terx regl mi vydrží 8 minut a dobíjím 1500 mah do 2200 mah baterky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 20:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.12.2008
Příspěvky: 1044
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
To Tomtom8: Jaj, tam to bylo tvrdý=) Zkoušel jsi dovážit tím cínem? Mně to pak lítalo v pohodě...

To matlak: Někdo psal že mu ten motor žere při visu 12A, což vychází přibližně stejně jako odběr co píšeš ty.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 08.01.2010 23:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
Matlak
Ja mam ten motor z copteraX,pouzivam s turnigy reglom 40A sentry. Neviem kolko to zere, ale mne vydrzi len 7,20 a dobijem 2000mAh do 2200 baterky. Pri vise. Stopoval som to akurat dnes. Rozdiel moze byt kvoli pouzitym listom, mam setove drevene.
Na druhej mam Turnigy typhoon motor 2215, vydrzi 9,15 a dobijem zase 2000. Tiez z reglom turnigy 40A Plush. Ale listy celkom dobre laminaty, preto moze byt rozdiel.

Bleak
ked som zacinal s visom, tiez som to tak-nejak mal. Kolektiv 0/+8 a krivka do 80 aj to s menejtocivym motorom. Pomalicky, ked to dostanes do ruky, budes zvysovat vychylky a otacky. :D

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 09.01.2010 9:07 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 2.9.2009
Příspěvky: 50
Bydliště: Chomutov
Já lítám podle časovače v mobilu a radši mín, nechávám rezervu kdybych se nemohl trefit na vyšlapané kolečko ve sněhu. Při poletování okolo to papká méně než když stojíš na místě a nabíjet 2000 už bych se docela bál o baterku, pár nafouklých ale zatím funkčních už tady mám a určitě jsem je poškodil když jsem lítal kolik to půjde. Chytat to ve větru když začne omezovat regl je na mne moc adrenalinu :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 09.01.2010 10:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3309
Bydliště: Prešov, SK
Testoval som to v miestnosti 3x3m. vonku je stale hnusne, tak len tak si zavisim sem-tam, a vybijam baterky :P Zatial maju po 30 cyklov a na sezonu aj tak planujem cerstve. Podla mna im nic-moc nebude. Tiez nemam casovac.

Mam toto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... Monitor_3S

Blika na tom modra dioda, a ked klesne skutocne napetie na nejakych 11,1V, zapipa a zacne blikat cervena. Hned pristanem a vypinam... Baterka ma potom 11,0-11,1V.
Neviete niekto ako to upravit, aby to pipalo a blikalo o nieco skor? Tak o 0,2-0,3V. Pripojit tam nejaku diodu na znizenie napetia o 0,2-0,3V a malo by to snad fungovat. Ale aku? V elektrike niesom velmi doma...

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 1499 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 100  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz