podařilo se mi koupit fungl nový nepoužívaný vysílač Hitec Flash 8 - sám mám v provozu 2,4ky 1xF7 a 1xF8 (+ LITE pro děti), což stačí - tento jsem vzal jako rezervu, kdyby (už prostě pak nebudou).
Chci jej uložit, a než na něj dojde řada - bude to snad dlouho trvat. Jak ale s napájením u nových 2,4GHz souprav (pokud je oproti MHz soupravám rozdíl):
- uložit ho s nabitou baterkou a udržovat občasným nabíjením prostě tak, aby byl pořád ač vypnutý - tak "pod napětím"
- lze ho uložit i bez baterky a rizik, že za ta možná léta kvůli tomu "umře"
Nejde o baterii - počítám že stejně, až nadejde čas, bude mrtvá a nepoužitelná. Taky ho můžu při skladování napájet 4x AA (alkalické), ta možnost tu je a jen jednou za uherák mrknout, jak se mají.
Pamatuju, že dříve se v nějakých případech "nafukovaly" kondíky a jiné součástky - ale to šlo o starší MHz soupravy. Jaký je trend dnes netuším.
Díky za názory či rozhřešení...
PS: asi bych se na to měl zeptat mých ostatních vysílačů - ale o ty tu asi až tak nejde.
To se vám tak člověk stěhuje, a najednou najde 5 volantovek (celou genezi Aggressorů), 4 a více Flash 5X + Rangery a Focus + další... vše pochopitelně Hitec, až bych si mohl otevřít muzeum