Špatný signál u nového Himoto EMXT-1

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Defie22

Špatný signál u nového Himoto EMXT-1

#1 Příspěvek od Defie22 »

Koupil jsem nový Himoto EMXT-1 a má slabý signál. Dosáhne možná 10-15 metrů, dál už ne. Baterie v ovladači jsou v pořádku, v autě taky. Anténa se zdá být korektně vyvedena dírou nahoru a vypadá nepoškozeně. Na blízkou vzdálenost všechno funguje, jak má. Netušíte, kde by mohl být problém a jak to řešit?
f4u

Re: Špatný signál u nového Himoto EMXT-1

#2 Příspěvek od f4u »

Praštit do toho :lol: Jestli je to 27MHz možná to dělá krystal. To není vtip
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51
Defie22

#3 Příspěvek od Defie22 »

Je to 2,4 GHz. A když jsem byl jezdit odpoledne, tak už byl dosah asi 50 metrů. Papírově to má být až 150 metrů, ale i tak výrazné zlepšení. Fakt nechápu....
rotruck
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od rotruck »

Zima a dobíjecí baterky v ovladači taky umí udělat paseku ......
Defie22

#5 Příspěvek od Defie22 »

No zima je, to máš pravdu. A dobíjecí baterky v ovladači taky mám. Takže dost možná bude problém právě v tom.
BoŠ

#6 Příspěvek od BoŠ »

rotruck píše:Zima a dobíjecí baterky v ovladači taky umí udělat paseku ......
Ještě navíc předpokládám, že ve vysílači jsou nimh, to samo je na každý článek pokles 0,3V oproti alkalickým, plus chladno. Doporučuji dosah odzkoušet s alkalickými články, určitě se dosah dost zvýší.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Mára126

#7 Příspěvek od Mára126 »

Defie22 píše:No zima je, to máš pravdu. A dobíjecí baterky v ovladači taky mám. Takže dost možná bude problém právě v tom.

U těch baterek někdy pozor na to, dobíjecí tužková leckdy má 1,2V, kdežto klasická 1,5V.
http://mara126.rajce.idnes.cz/
rotruck
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od rotruck »

To právě myslel BoŠ tím rozdílem 0,3 ..... ze zkušenosti při předváděčkách a závodech v zimě můžu potvrdit že V zimou lítájí na displleji při odběru nahoru dolů , zvlašť když je třeba ještě jeden z článků mezi ostatními na odchodu tak je to sakra znát ..... zkus klasické jednorázovky , já když jde o důležitý závod a nechci riskovat tak jezdím jen jednorázovky 1,5V i v létě .... :D
Defie22

#9 Příspěvek od Defie22 »

Chápu. Je mi přišlo divný, že by fungovaly ale jen na kratší vzdálenost. Čekal bych, že zajistili funkčnost buď komplet nebo vůbec. Asi blbej předpoklad....

Každopádně doma jsem je proměřil a všechny měly cca 1,3v (všechny jsou to relativně nové Eneloopy). Ale zkusím nějaké jednorázovky, které budou dávat 1,5V. Přece jen 4x 0,2V + nízká teplota, to už může být znát.

Díkec!

ps. ten problém, co jsem popisoval byl z dnešního (pátečního) rána. Odpoledne, kolem 14h, jsem to byl zkusit znovu a už byl dosah nějakých 50m. Stejné baterie, stejný setup u všeho... Nechápu. Že by fakt jen ty teploty?
blesk
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od blesk »

No že by to tak bylo citlivý na baterky bych netipoval... On tam bude stejně vevnitř stabík, nejspíš na 3,3V, maximálně na 5V.
Defie22

#11 Příspěvek od Defie22 »

blesk píše:No že by to tak bylo citlivý na baterky bych netipoval... On tam bude stejně vevnitř stabík, nejspíš na 3,3V, maximálně na 5V.

Tak co jiného?
Medved74

#12 Příspěvek od Medved74 »

Defie22 píše:Tak co jiného?

Ahoj,
hledal bych chybu jinde. Syn i snovec mají EMXT-1 a dosah mají rozhodně větší, a to i za mrazu (na sněhu). Zkusil bych přemístit přijímač o kousek dál od motoru, případně laborovat s dosahem při odpojeném motoru nebo otestovat dosah samotného přijímače+ vysílače.

Jirka
Defie22

#13 Příspěvek od Defie22 »

Medved74 píše:
Ahoj,
hledal bych chybu jinde. Syn i snovec mají EMXT-1 a dosah mají rozhodně větší, a to i za mrazu (na sněhu). Zkusil bych přemístit přijímač o kousek dál od motoru, případně laborovat s dosahem při odpojeném motoru nebo otestovat dosah samotného přijímače+ vysílače.

Jirka

Díky moc za odpověď. Nevím jestli to byly skvrny na slunci, ale další den už byl dosah cca 50 metrů. Dál už to ale nešlo i když v papírech se píše dosah 150m. Je to v pořádku? Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale v RC jsem úplný začátečník, nevím o tom vůbec nic.

ps. za mě je 50m docela v pohodě, ale jestli je to vada, tak bych to rád řešil, dokud je to nové.
Medved74

#14 Příspěvek od Medved74 »

Defie22 píše:
Díky moc za odpověď. Nevím jestli to byly skvrny na slunci, ale další den už byl dosah cca 50 metrů. Dál už to ale nešlo i když v papírech se píše dosah 150m. Je to v pořádku? Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale v RC jsem úplný začátečník, nevím o tom vůbec nic.

ps. za mě je 50m docela v pohodě, ale jestli je to vada, tak bych to rád řešil, dokud je to nové.

Ahoj,

50m není moc, ale rozhodnutí jestli ti to stačí, nebo jestli budeš vyžadovat těch slibovaných 150m je na tobě. Řekl bych, že děcka s tím občas jezdily i dál, třeba, když jsme blbnuli na ledě.

Jak už jsem napsal, zkusil bych dosah sestavy přijimač + vysílač + jedno testovací servo. Tím vyloučíš vadu přijímač-vysílač. Takhle od klávesnice mě napadá, že to třeba může rušit né úplně zaběhaný motorek, který než si sednou uhlíky může trošku víc jiskřit - to by odpovídalo s časem se zlepšující tendenci. (Mlčky předpokládam, že tam máš ještě stenosměrný motorek. Nemaš třeba utržené nebo špatně připájené kondenzátory na motorku?). Anténa z přijímače vede nahoru?
Pokud jsi úplný začátečník, tak bude hledání asi nad tvé síly. Koukni jestli po okolí není nějaký modelář, nebo pokud jsi to kupoval v kamenné prodejně, tak by ti měli být shopni poradit. Doplň si do podpisu bydliště. Třeba se ti někdo z okolí ozve.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Auta“