létání v mrazu
- Eragon
- Kontaktovat uživatele:
létání v mrazu
Díval jsem se na windguru a prý má být v nejbližších dnech slabý vítr, ale má být až -5. Mám strach, aby mi v modelu nepřestalo něco fungovat. Navíc lítám s větroněm, který samozřejmě lítá několik minut bez motoru, takže se bojím o baterky (lipol), které by mohly zmrznout (a tím pádem i většina vybavení, protože moje baterky fungují jako topení). Celé je to ještě zhoršené tím, že v letu na letadlo jakoby fouká vítr, který teplotu ještě snižuje. (mám dost velký větrací otvory)
Sky lady (mig 480 race) - visí na zdi
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Easy fly (Dualsky XM3530) - visí na zdi
Extra 330 (BM 3130) - létá
PicooZ (malej) - čeká na novou zadní vrtulku
Osprey X - 28 G (Dualsky XM3530) - čeká na 3. zálet (a snad už úspěšný)
Ja som pri lietani v zime zalepil vetracie otvory
lepiacou paskou. Lietal som do -10 a v pohode.
Baterky som pouzival aj lipol a daval som ich do
modelu zohriate z vrecka. Mam bezne vybavenie
vysielac Hitec Flash 4x a prijimac co bol k vysielacke.
serva HS55. Najvacsi problem som mal s omrzajucimi
prstami. V rukaviciach som nemal taky cit pri pilotazi.
Motor som nevypinal aj keby som mohol, vzdy som ho
nechal tocit aspon na 1/4 plynu.

lepiacou paskou. Lietal som do -10 a v pohode.
Baterky som pouzival aj lipol a daval som ich do
modelu zohriate z vrecka. Mam bezne vybavenie
vysielac Hitec Flash 4x a prijimac co bol k vysielacke.
serva HS55. Najvacsi problem som mal s omrzajucimi
prstami. V rukaviciach som nemal taky cit pri pilotazi.
Motor som nevypinal aj keby som mohol, vzdy som ho
nechal tocit aspon na 1/4 plynu.
Kamoš, ktorý vonku lietal so shockom, sa sťažoval, že mu zamrzajú servá, po príchode domov sa všetko chová v teple normálne. A že lipolky rapidne strácajú energiu.
My čo lietame s bedničkovými trupmi sme podobné problémy nezaznamenali, aj keď NiMH baterie lietame o 20% času menej, ako bežne v lete.
My čo lietame s bedničkovými trupmi sme podobné problémy nezaznamenali, aj keď NiMH baterie lietame o 20% času menej, ako bežne v lete.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Já taky dneska ráno lítal se Super Zoomem...Tam je li-polka pěkně venku ofukovaná větrem (bylo -3) a kapacita byla v háji... Měl jsem ji však předtím delší dobu venku ztuhlou...Pak jsem ji došťouchal pěkně v teple, cestou na letiště ji nechal u topení auta a pak jela super. Kolegové mají na zimu ušité pěkné "kožíšky" šité na míru na tu či onu li-polku. Než stačí přes ochranu vychladnout, mají buď to dolítáno, nebo se li-polka zahřeje "prací" 
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
v obchode s pracovnymi odevmi v Trencine (arlam) sa daju kupit tenke bud pyrotechnicke alebo bavlnene rukavice s protismikovou upravou, pouzitim ktorych nieje obmedzeny cit v ovladani.este sa daju zakupit aj pletenne rukavice-tenke, ktore celkom obtiahnu prsty, cize niesu volne okolo prstov.ceny rukavic sa pohybuju od 18 do 50SK.
- los_carlos
- georg
- Kontaktovat uživatele:
Já dnes lítal s motorákem, čim větší kosa tim větší výkon
. Ale k věci rukavice jsem měl, cit nic moc, ale de to uřídit, jinak celý letadlo mi namrzlo tak jsem ho ani umýt celý nemohl, takže jsem ho šuroval až večír. Jinak dobrý polítání, chece to mít výdrž v tomhle mraze. Ta náběžka byla docela hustě namrzlá
.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
georg píše:Já dnes lítal s motorákem, čim větší kosa tim větší výkon![]()
Jj u spalováku je to částečně pravda. Studenější vzduch má vyšší obsah kyslíku a stoupne výkon. Hodně pomáhá taky vzdušná vlhkost. Na karburátorových autech bez elektroniky je to cítit třeba při jízdě podzimní mlhou potom to jede jako blázen.
U mrazu jsou sice mechanické odpory ze začátku větší, ale se zahřátím motoru klesnou.