Elektrický váleček na malování

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

Elektrický váleček na malování

#1 Příspěvek od Jindra_S »

Tak to vypadá, že budu muset doma vymalovat a včera jsem v OBI zahlédl tohle: http://www.zbozi.cz/vyrobek/bosch-ppr-250-elektricky-natiraci-valecek/
Bohužel, nikde jsem nenašel rozumnější info, jen jsem zjistil, že existuje např. ještě tahle verze: http://www.grandic.cz/strikaci-pistole-valeckovaci-pristroje-wagner-w-3500-elektricky-malirsky-barvici-valecek-wagner

Nemáte s tímto systémem někdo osobní, nikoliv pouze teoretickou zkušenost?
-
hates

Re: Elektrický váleček na malování

#2 Příspěvek od hates »

Nejlepsi valecek na malovani je ten s kratkym chlupem (vetsinou zluty) a nasadou a zadny elektricky vylepsovak.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jindra_S »

A zkoušel jsi ten elektrický bazmek? V čem byl problém?
-
hates

#4 Příspěvek od hates »

nezkousel, ale predstava ze za sebou taham jeste nejaky bazmek je otresna.
Normalnim valeckem jsem maloval celej barak a to celkem 3 vrstvy a za 3 dny jsme nemel co delat.
Zakryt to stejne vsechno musis. Neveril bych ze to nikde neukapava. a druhak kdyz prejedes pres zed tak barva odstrika taky.

Nevidim v tom zadnou vyhodu.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jindra_S »

No, proto se ptám po někom, kdo má praktické zkušenosti :)
Já si zase třeba dovedu představit, že díky menšímu množství barvy to nemusí stříkat tolik, nemusí se tolik namáčet apod. Na těch pár videích to nevypadá špatně, ale praxe může být jiná.
-
wisky

#6 Příspěvek od wisky »

Taky s konkrétním zařízením nemám přímou zkušenost, ale viděl bych to asi takhle:

pohybuju se hodně často na různých stavbách od rodiných domů po fabriky a obchodní centra, ale nikdy jsem neviděl malíře používat tento (krám), vždy klasika pořádná štětka, štětce a válečky, pro velké a členité plochy airless stříkací zařízení.

Mám známého malíře, který makal 20 let v Rakousku, když mi maloval doma nezůstala po něm jidiná kapička nebo cákanec, a přitom si jen posouval kus kartonu kterým měl podložený kbelík s barvou. Jak nenadělat cákance je to o "grifu" a "vercajku"
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kouba159 »

wisky píše: Jak nenadělat cákance je to o "grifu" a "vercajku"

A s profi malířským válečkem toho bordelu nenadělá moc ani takové poleno jako já. Toto zařízení jsem nikdy neviděl a jak již bylo řečeno neznám žádného malíře který by to používal. Váleček, teleskopická tyč a na odříznutí malířská štětka s pořádným chlupem. Za 20 minut je místnost hotová :-)
Úklid dalších 10 minut. Uprostřed místnosti kýbl s barvou na papírovém kartónu 1x1m a maličké hliníkové štafličky do rohů. Profík i roh odřízne štětkou na teleskopické tyči.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
jio

#8 Příspěvek od jio »

Koupil jsem něco podobného. Součástí tyče je válec, do kterého se nasaje barva a pak se průběžně vytlačuje do válečku.

Funguje to tak, že buď je váleček suchý nebo mi z toho kape barva na hlavu. Navíc je to těžší než klasický váleček na tyči. Od té doby to leží někde v krabici.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jindra_S »

To jsem kdysi viděl v teleshoppingu. Wagner je to samé, jen elektricky vytlačované. Takže praktická zkušenost k ničemu.

Hmm, asi to nakonec skončí oprášením klasického válečku. A rozhodně co nebude zakryto, bude zastříkané, žena chce malovat i strop :(
-
zdendaK

#10 Příspěvek od zdendaK »

Ámen s tebou :lol: raději povolávám malíře. jde jim to několikanásobně rychleji a bez bordelu.A hlavně mi žena nemůže nadávat,
že dělám bordel já. Měl jsem dva sympatické dva lehce opálené pracovníky(táta se synem)na doporučení zeťáka. Ze začátku bylo podezření, že byt
budu mít nejen nabílený , ale i vybílený, ale smekám. Je tomu pět let a nic :roll: Mladej maloval, taťka ihned stíral hadrem. Odvedli čistou práci
k mé spokojenosti a za tři dny komplet vymalováno i s úklidem (RD s podkrovím). Cena 7000 vč barev.Do budoucna, nebudu to měnit :D
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
Marena
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Marena »

jio píše:Koupil jsem něco podobného. Součástí tyče je válec, do kterého se nasaje barva a pak se průběžně vytlačuje do válečku.
Funguje to tak, že buď je váleček suchý nebo mi z toho kape barva na hlavu. Navíc je to těžší než klasický váleček na tyči. Od té doby to leží někde v krabici.

Já to používám možná 8 let a jsem s tím nad míru spokojen. Ano, je to těžší, takže asi nic pro holky, ale s mejma 125kg to jen tak nezamává. Ale pod tím válečkem mám ještě ochrannou lištu a odkapávající barvu a nikdy jsem se nepokapal. Chce to dovnitř trochu stříknout a je to.

Na jedno natažení vymaluju strop kuchyně cca 3x3m, práce velmi rychle odsejpá.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Abu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Abu »

Stejna zkusenost jako Marena, prijde mi to lepis nez obycejny valecek.
Cakance jsou zavisle na sikovnosti obsluhy :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
jio

#13 Příspěvek od jio »

Abu píše:Cakance jsou zavisle na sikovnosti obsluhy :wink:

To nepopírám :-), přesto jsem se raději vrátil ke štětce. Ta má i tu výhodu, že nemusím před válečkováním vždy penetrovat. A nacákám s ní míň jak s válečkem. Když před válečkem zapomenu napenetrovat a vjedu na už mokré místo, tak mám skoro jistotu, že se mi zejména v kuchyni na váleček nalepí původní barva. Inu, jak říkáš. Záleží to na šikovnosti obsluhy. :?
pepin

#14 Příspěvek od pepin »

Marena píše:
Na jedno natažení vymaluju strop kuchyně cca 3x3m, práce velmi rychle odsejpá.

na to hobby malování možná dobrý, ale celej den a každý den bych s tím nad hlavou máchat nechtěl.

PS: mám ten nesmysl doma taky, koupil mi to táta, nikdy jsem to ale ani nezkoušel.
pepin

#15 Příspěvek od pepin »

jio píše: Když před válečkem zapomenu napenetrovat a vjedu na už mokré místo, tak mám skoro jistotu, že se mi zejména v kuchyni na váleček nalepí původní barva. Inu, jak říkáš. Záleží to na šikovnosti obsluhy. :?

to není problém válečku, to je problém barvy--malbyt--standart--plus a ty ruzné nátěry, co prodávají v ruzných akcích, to jde použít tak maximálně na štukové omítky, čím hrubší , tím lepší, pokud to použiješ na sádrovou broušenou omítku, tak pak nejde ani znovu přetmelit, páč se ty sračkový barvy jak navlhnou tou stěrkou strhnou a tak pořád do nekonečna.

Kuchyně jsou ale všeobecně problém, zvlášt, když se maluje po deseti letech a potrpí si majitel bytu na smažená jídla.

ted leze po baráku muj syn s dědou, škrábou už asi třetí den, hlavně že ty barvy, co děda používal byli levný, finanční uspora možná 1k a dva dny ve dvou škrábou a tmelej ty rejpance jak divý, jen se z nich kouří a samozřejmě to zase přijde vymalovat sračkou, takže za cca 5 let nanovo a hlavně štětkou, tou je to nejlepší, je to takový přírodní, jedna šmouha tam, druhá jinam, občas někde přilepená štětina, no klasická malba památkově chráněného objektu :(

jenom smutně nahlédnu a jdu raději pryč.

na ty hrubý omítky je to vcelku jedno, ale jak je ta stěna, nebo strop opravdu hladká, tak to chce třeba polar, nebo het, jinak je další malování pruser a loupe se to.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“