Elektrický váleček na malování
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Elektrický váleček na malování
Tak to vypadá, že budu muset doma vymalovat a včera jsem v OBI zahlédl tohle: http://www.zbozi.cz/vyrobek/bosch-ppr-250-elektricky-natiraci-valecek/
Bohužel, nikde jsem nenašel rozumnější info, jen jsem zjistil, že existuje např. ještě tahle verze: http://www.grandic.cz/strikaci-pistole-valeckovaci-pristroje-wagner-w-3500-elektricky-malirsky-barvici-valecek-wagner
Nemáte s tímto systémem někdo osobní, nikoliv pouze teoretickou zkušenost?
Bohužel, nikde jsem nenašel rozumnější info, jen jsem zjistil, že existuje např. ještě tahle verze: http://www.grandic.cz/strikaci-pistole-valeckovaci-pristroje-wagner-w-3500-elektricky-malirsky-barvici-valecek-wagner
Nemáte s tímto systémem někdo osobní, nikoliv pouze teoretickou zkušenost?
-
Re: Elektrický váleček na malování
Nejlepsi valecek na malovani je ten s kratkym chlupem (vetsinou zluty) a nasadou a zadny elektricky vylepsovak.
nezkousel, ale predstava ze za sebou taham jeste nejaky bazmek je otresna.
Normalnim valeckem jsem maloval celej barak a to celkem 3 vrstvy a za 3 dny jsme nemel co delat.
Zakryt to stejne vsechno musis. Neveril bych ze to nikde neukapava. a druhak kdyz prejedes pres zed tak barva odstrika taky.
Nevidim v tom zadnou vyhodu.
Normalnim valeckem jsem maloval celej barak a to celkem 3 vrstvy a za 3 dny jsme nemel co delat.
Zakryt to stejne vsechno musis. Neveril bych ze to nikde neukapava. a druhak kdyz prejedes pres zed tak barva odstrika taky.
Nevidim v tom zadnou vyhodu.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
No, proto se ptám po někom, kdo má praktické zkušenosti
Já si zase třeba dovedu představit, že díky menšímu množství barvy to nemusí stříkat tolik, nemusí se tolik namáčet apod. Na těch pár videích to nevypadá špatně, ale praxe může být jiná.
Já si zase třeba dovedu představit, že díky menšímu množství barvy to nemusí stříkat tolik, nemusí se tolik namáčet apod. Na těch pár videích to nevypadá špatně, ale praxe může být jiná.
-
Taky s konkrétním zařízením nemám přímou zkušenost, ale viděl bych to asi takhle:
pohybuju se hodně často na různých stavbách od rodiných domů po fabriky a obchodní centra, ale nikdy jsem neviděl malíře používat tento (krám), vždy klasika pořádná štětka, štětce a válečky, pro velké a členité plochy airless stříkací zařízení.
Mám známého malíře, který makal 20 let v Rakousku, když mi maloval doma nezůstala po něm jidiná kapička nebo cákanec, a přitom si jen posouval kus kartonu kterým měl podložený kbelík s barvou. Jak nenadělat cákance je to o "grifu" a "vercajku"
pohybuju se hodně často na různých stavbách od rodiných domů po fabriky a obchodní centra, ale nikdy jsem neviděl malíře používat tento (krám), vždy klasika pořádná štětka, štětce a válečky, pro velké a členité plochy airless stříkací zařízení.
Mám známého malíře, který makal 20 let v Rakousku, když mi maloval doma nezůstala po něm jidiná kapička nebo cákanec, a přitom si jen posouval kus kartonu kterým měl podložený kbelík s barvou. Jak nenadělat cákance je to o "grifu" a "vercajku"
wisky píše: Jak nenadělat cákance je to o "grifu" a "vercajku"
A s profi malířským válečkem toho bordelu nenadělá moc ani takové poleno jako já. Toto zařízení jsem nikdy neviděl a jak již bylo řečeno neznám žádného malíře který by to používal. Váleček, teleskopická tyč a na odříznutí malířská štětka s pořádným chlupem. Za 20 minut je místnost hotová
Úklid dalších 10 minut. Uprostřed místnosti kýbl s barvou na papírovém kartónu 1x1m a maličké hliníkové štafličky do rohů. Profík i roh odřízne štětkou na teleskopické tyči.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
jabber:kouba159@jabber.cz
Koupil jsem něco podobného. Součástí tyče je válec, do kterého se nasaje barva a pak se průběžně vytlačuje do válečku.
Funguje to tak, že buď je váleček suchý nebo mi z toho kape barva na hlavu. Navíc je to těžší než klasický váleček na tyči. Od té doby to leží někde v krabici.
Funguje to tak, že buď je váleček suchý nebo mi z toho kape barva na hlavu. Navíc je to těžší než klasický váleček na tyči. Od té doby to leží někde v krabici.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
To jsem kdysi viděl v teleshoppingu. Wagner je to samé, jen elektricky vytlačované. Takže praktická zkušenost k ničemu.
Hmm, asi to nakonec skončí oprášením klasického válečku. A rozhodně co nebude zakryto, bude zastříkané, žena chce malovat i strop
Hmm, asi to nakonec skončí oprášením klasického válečku. A rozhodně co nebude zakryto, bude zastříkané, žena chce malovat i strop
-
Ámen s tebou
raději povolávám malíře. jde jim to několikanásobně rychleji a bez bordelu.A hlavně mi žena nemůže nadávat,
že dělám bordel já. Měl jsem dva sympatické dva lehce opálené pracovníky(táta se synem)na doporučení zeťáka. Ze začátku bylo podezření, že byt
budu mít nejen nabílený , ale i vybílený, ale smekám. Je tomu pět let a nic
Mladej maloval, taťka ihned stíral hadrem. Odvedli čistou práci
k mé spokojenosti a za tři dny komplet vymalováno i s úklidem (RD s podkrovím). Cena 7000 vč barev.Do budoucna, nebudu to měnit
že dělám bordel já. Měl jsem dva sympatické dva lehce opálené pracovníky(táta se synem)na doporučení zeťáka. Ze začátku bylo podezření, že byt
budu mít nejen nabílený , ale i vybílený, ale smekám. Je tomu pět let a nic
k mé spokojenosti a za tři dny komplet vymalováno i s úklidem (RD s podkrovím). Cena 7000 vč barev.Do budoucna, nebudu to měnit
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
jio píše:Koupil jsem něco podobného. Součástí tyče je válec, do kterého se nasaje barva a pak se průběžně vytlačuje do válečku.
Já to používám možná 8 let a jsem s tím nad míru spokojen. Ano, je to těžší, takže asi nic pro holky, ale s mejma 125kg to jen tak nezamává. Ale pod tím válečkem mám ještě ochrannou lištu a odkapávající barvu a nikdy jsem se nepokapal. Chce to dovnitř trochu stříknout a je to.
Na jedno natažení vymaluju strop kuchyně cca 3x3m, práce velmi rychle odsejpá.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Stejna zkusenost jako Marena, prijde mi to lepis nez obycejny valecek.
Cakance jsou zavisle na sikovnosti obsluhy
Cakance jsou zavisle na sikovnosti obsluhy
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Cakance jsou zavisle na sikovnosti obsluhy
To nepopírám
Marena píše:
Na jedno natažení vymaluju strop kuchyně cca 3x3m, práce velmi rychle odsejpá.
na to hobby malování možná dobrý, ale celej den a každý den bych s tím nad hlavou máchat nechtěl.
PS: mám ten nesmysl doma taky, koupil mi to táta, nikdy jsem to ale ani nezkoušel.
jio píše: Když před válečkem zapomenu napenetrovat a vjedu na už mokré místo, tak mám skoro jistotu, že se mi zejména v kuchyni na váleček nalepí původní barva. Inu, jak říkáš. Záleží to na šikovnosti obsluhy.
to není problém válečku, to je problém barvy--malbyt--standart--plus a ty ruzné nátěry, co prodávají v ruzných akcích, to jde použít tak maximálně na štukové omítky, čím hrubší , tím lepší, pokud to použiješ na sádrovou broušenou omítku, tak pak nejde ani znovu přetmelit, páč se ty sračkový barvy jak navlhnou tou stěrkou strhnou a tak pořád do nekonečna.
Kuchyně jsou ale všeobecně problém, zvlášt, když se maluje po deseti letech a potrpí si majitel bytu na smažená jídla.
ted leze po baráku muj syn s dědou, škrábou už asi třetí den, hlavně že ty barvy, co děda používal byli levný, finanční uspora možná 1k a dva dny ve dvou škrábou a tmelej ty rejpance jak divý, jen se z nich kouří a samozřejmě to zase přijde vymalovat sračkou, takže za cca 5 let nanovo a hlavně štětkou, tou je to nejlepší, je to takový přírodní, jedna šmouha tam, druhá jinam, občas někde přilepená štětina, no klasická malba památkově chráněného objektu
jenom smutně nahlédnu a jdu raději pryč.
na ty hrubý omítky je to vcelku jedno, ale jak je ta stěna, nebo strop opravdu hladká, tak to chce třeba polar, nebo het, jinak je další malování pruser a loupe se to.