Ultramat 10

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

Ultramat 10

#1 Příspěvek od Acroholic »

Ahoj, chci se zeptat jestli U 1O umí nabíjet kromě lipolek i lionky.Někde píšou obojí a někde jenom ty lipolky...Dík
Pacient
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pacient »

Nazdar...no to bych taky rád věděl....ale kamarád co ten nabíječ má, tak říkal že když to umí Li-Polky tak i Li-Ionky....... 8)

A rovnou se chci zeptat zda-li je to kvalitní spolehlivý nabíječ.....chci si ho totiž pořídit... 8)
....RC FOREVER....
Acroholic
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Acroholic »

Já ho chci taky,jen váhám mezi U 10 a U 14 a Sharkem 10. Jedinou nevýhodou těch Ultramatů je že neuměj vybíjet a cyklovat...
Johnny
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Johnny »

taky váhám mezi SHARKEM 10, SHARKEM 20, ULTRAMATEM 12 a ULTRAMATEM 14. Nebo jestli nevíte ještě o nějakém lepším za podobnou cenu tak sem s ním... :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hoki »

Já mám U-10 a jsem spokojenej. Umí NiCd-NiMh-LiPol-Lion. Vybíječku má U-12, ale ta zas nejde do 220V. Já chtěl nabíječku na 220 a 12V. Což splňuje. Nejvíc používám 8čl a do budoucna možná LiPol, to splňuje taky. Balancér jsem dokoupil LBA-10, se Sharkem se to prý hádá. A vybíječku Nixx mám vlastní malou do 8čl.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DAF »

Ahoy, pánové nechci vám do toho kecat, ale Li - Ion a Li - pol v tom je přeci jen trochu rozdíl. Pokud vím, jedny jdou na horní hranici 4,1V a druhé na 4,2V, takže má-li nabíječka program na jedny, neznamená to, že automaticky umí nabíjet i ty druhé. Ultramat nemám a neznám, takže nehodnotím. Mám Shark 20, ten oba programy má a umí vybíjet (nechci tímto vnucovat) a zatím spokojenost (bohužel nutný externí zdroj při nabíjení v dílně).
P.S. POslední verze Shark 20 umí také LiFe (A123)
helbo
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od helbo »

neni v tej cenovej hladine náhodou aj orbit pocketlader ?

to sa už oplatí viac ako ultramat 14 a dáky ten drobný peniaz navyše sa oplatí za to dať....

mám ju a som spokojný, dokáže úplne všetko...
Voky

#8 Příspěvek od Voky »

Balancér jsem dokoupil LBA-10, se Sharkem se to prý hádá. A vybíječku Nixx mám vlastní malou do 8čl.[/quote]

Já sem použil LBA-6 s Sharkem 20 a na žadnej problém sem nenarazil,zatim fungoval s každou nabíječkou s programem na
Lixx,kterou sem kdy použil.
Sarah
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Sarah »

A co treba EOS 5? :) Stejny vyrobce jako LBA, Mozno propojit kabelem a sledovat napeti na kazdym clanku. Mam ho a sem s nim moc spokojenej.
avionic
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od avionic »

je o neco drazsi ale......Hyperion EOS 1210i
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hoki »

Voky píše:Já sem použil LBA-6 s Sharkem 20 a na žadnej problém sem nenarazil,zatim fungoval s každou nabíječkou s programem na
Lixx,kterou sem kdy použil.
Já jenom citoval názory jiných a navíc to řekli i u Pelikána. Tak jsem nechtěl riskovat a šel rovnou do LBA.

To DAF: Umí i LiPol a Lion, napětí si pozná sama. Stejně jako jí je jedno, když ji dám 4 nebo 9článek. Napětí nenastavuju či počet článků.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DAF »

To Hoki: Většina nabíječek, které umí Li-pol, umí také Li-Ion, já reagoval na pacienta, který psal, že "kamarád říkal, že když umí Li-pol, umí i Li-Ion". Chtěl jsem jen upozornit, že určitý rozdíl v těch akumulátorech je a nelze říct to je jedno a nabíjet programem, který mi zrovna napadne.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

Za ty dlouhý odkazy tady někdo dostane brzo za ušiska :wink: :lol: :lol:
ICQ 638556901
radis
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od radis »

Mám několik nabíječek, ale potřeba co nejvšestrannějšího přístroje s napájením z 12V i ze sítě a integrovaný balancer hovořil pro následný model. BC6 umí nabíjet vše i 123, má spínaný zdroj 220 a umí samozřejmě i z 12V. Nastavení nabíjení je krásně dopracované včetně cyklování vybíjení a balancování a vestavěný šestikanálový balancer je príma třešinka na dortu a není tak potřeba dokupovat balancer a zajišťovat kompatibilitu s nabíječem. Při nabíjení je tak lahůdkou sledovat napětí na jednotlivých článcích při mode balancování si nabíječka s balancerem střídavě nabíjí a vybíjí jednotlivé články a tak dolaďuje a optimalizuje celou sadu. Jak je na tom nabíjecí křivka na osciloskopu nevím, ale bude to asi jako u všech nabíječů dané cenové skupiny. Trojčlánky běžně ze sítě nabíjím 2,5A a více nějak nepožaduji.
Snad tyto zkušenosti pomohou s výběrem. Pro mě je to nabíječ, kterým dobiji vše a to nezávisle na 12V i z pohodlí domova a bez dalších přídavných periferií.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

Já preferuji nabíječe na 12V s odděleným napájením--jo a zeptej se helba co mu udělal balancer s baterkama. :wink:
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“