GPS GSM tracker

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
thegrid
Kontaktovat uživatele:

GPS GSM tracker

#1 Příspěvek od thegrid »

Hoj, máte někdo zkušenost přímo s tímto trackerem?
Obrázek
http://www.ebay.com/itm/White-Mini-A8-GPS-Tracker-4-Bands-GSM-GPRS-Tracking-Device-Locator-/360556106211?pt=US_Tracking_Devices&hash=item53f2d191e3
Stojí cca 400kč a rozměry 43 x32 x 13 mm jsou úžasný.
Jen se bojím příjmu satelitu. Třeba za jak dlouho chytne na širé pláni signál, či jestli ho neztratí po otočení k zemi. Anténu to bude mít asi stejně pidi-mini jako je celé zařízení.
www.quadcopter.8u.cz -popis stavby quadrokoptéry
mhabr

Re: GPS GSM tracker

#2 Příspěvek od mhabr »

Podle popisu funkce (zapina se vlozenim SIM karty ) to asi nebude GPS prijimac, ale pro zjistovani polohy pouziva sit GSM = nepouzitelne.
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od thegrid »

Když se to jmenuje ,,GPS Tracker" tak předpokládám, že to bude ,,GPS Tracker".

PS: I podle popisu:
Get the position information via mobile phone SMS, or examine the path on the Internet
SOS button sends out exact location for immediate rescue / action
cilek

#4 Příspěvek od cilek »

Je opravdu zajímavé, že se tam nikde neuvádějí parametry GPS přijímače :? .
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od thegrid »

http://www.ebay.com/itm/New-GPS-GPRS-GSM-Tracker-System-Car-Vehicle-Track-Device-US-/360531551537?pt=US_Tracking_Devices&hash=item53f15ae531
Podobný o 3$ dražší a tam už se vyloženě i čipu GPS zmiňují a vypadá jinak stejně

na druhou stranu to může být také podvod, tadyten je jiný a GPS vyloženě nemá

http://www.ebay.com/itm/GPS-GSM-GPRS-Real-Time-Mini-Personal-Live-Tracking-4-Band-Online-Tracker-8-days-/251175025236?pt=AU_Business_Industrial_Safety_Security2&hash=item3a7b32ba54

Tak nevím, napsal jsem výrobci z Číny, tak uvidím.
janch

#6 Příspěvek od janch »

To je GPRS..
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Co byste mohli doporučit? Je reálné dostat se cenou a zároveň funkčností kolem 500,-Kč.
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
thegrid
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od thegrid »

modriblesk

#9 Příspěvek od modriblesk »

Get the position information via mobile phone SMS, or examine the path on the Internet
SOS button sends out exact location for immediate rescue / action

zariadenia pre GPS monitorovanie motorovych vozidiel pracuju takmer vylucne tak, ze v pravidelnych intervaloch odosielaju formou sms aktualne informacie na preddefinovane miesto (obvykle server) a odtial si tieto data viete prezerat na svojom PC. tak je normalne ze zariadenie zacne pracovat az po vlozeni sim karty.
a zatial su to platene sluzby, nielen tie odoslane SMS, ale aj server na ktory prichadzaju data so zariadenia. nehovoriac o oneskoreni, lebo interval pre odoslanie spravy byva casto niekolko minut.

uz som videl clanok v ktorom clovek pouzil mobil v lietadle a prenos dat robil nie cez sms ale cez pripojenie na internet. oneskorenie bolo asi 2-3 sekundy.
ja to riesim tak, ze do lietadla vlozim mobil s androidom a gps, telefon urobi zaznam, doma si subor presuniem do PC a hned si ho viem pozriet zakresleny v google mapach.

nestoji ma to ziadne peniaze naviac, iba musim davat pozor, aby sa lietadlo ku mne vratilo bez havarie :mrgreen:
Drondys

#10 Příspěvek od Drondys »

thegrid píše:Tak pokud ty co jsem uvedl jsou opravdu fake, tak tento je na ebay reálný určitě, ale stojí 600
http://www.ebay.com/itm/Mini-Car-Vehicle-Realtime-Tracker-Tracking-Device-for-GSM-GPRS-GPS-System-/370718097615?pt=Car_Audio_Video&hash=item56508540cf&vxp=mtr

To je ovšem nad limitem DPH. Takže pokud nebudeš mít štěstí a nepustí ti to bez DPH tak zaplatíš ještě dalších cca 350 Kč navíc za DPH a "výpalné" České pošty, a to už vyjde celkem skoro na litr. :wink:
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

modriblesk píše:zariadenia pre GPS monitorovanie motorovych vozidiel pracuju takmer vylucne tak, ze v pravidelnych intervaloch odosielaju formou sms aktualne informacie na preddefinovane miesto (obvykle server) a odtial si tieto data viete prezerat na svojom PC. tak je normalne ze zariadenie zacne pracovat az po vlozeni sim karty a zatial su to platene sluzby, nielen tie odoslane SMS, ale aj server na ktory prichadzaju data so zariadenia. nehovoriac o oneskoreni, lebo interval pre odoslanie spravy byva casto niekolko minut.

uz som videl clanok v ktorom clovek pouzil mobil v lietadle a prenos dat robil nie cez sms ale cez pripojenie na internet. oneskorenie bolo asi 2-3 sekundy. ja to riesim tak, ze do lietadla vlozim mobil s androidom a gps, telefon urobi zaznam, doma si subor presuniem do PC a hned si ho viem pozriet zakresleny v google mapach.

nestoji ma to ziadne peniaze naviac, iba musim davat pozor, aby sa lietadlo ku mne vratilo bez havarie

Pokud někdo chce do modelu GPS se SIM kartou pak je to obvykle z důvodu vyhledávání v případě toho, že model odletí a pilot jej následně hledá. Pak se z mobilu prozvoní číslo SIM karty v tom zařízení a zařízení pak jako reakci na to prozvonění pošle zpět na číslo volajícího SMS obsahující aktuální GPS pozici modelu.

Pokud někdo chce GPS jen pro účel záznamu trasy tak k tomu nepotřebuje GPS se SIM kartou a nemusí ani riskovat vlastní mobil. Stačí použít GPS logger se záznamem do interní paměti. Data zaznamenané trasy lze následně přehrát přes USB do PC a tam si pak lze trasu prohlédnout v přiloženém SW obvykle na podkladových mapách Google apod. Takový GPS logger se dá koupit třeba viz tento odkaz. Tento vyjde zhruba na 500 Kč a je pod limitem DPH.
eddiex

GPS tracker

#12 Příspěvek od eddiex »

Zdravim.
Chtel bych se zeptat jestli někdo mate zkušenost s nejakym GPS trackerem. Uvazuji o nem a něco jsem nalezl. Informaci je mnoho, mozna az moc na to, aby byly uzitecne a prakticky informativni. :D Proto volim primy dotaz. Nasel jsem něco i tady na RC Manii, ale ten tread nevypada moc uzitecne. rady typu: Nauc se letat a neshanej tracker opravdu nehledam.
Jelikoz velikost a zejména hmotnost je dulezita, tak jsem narazil na dve zajimave moznosti. [viz linky]

prosim budu rad za každý UZITECNY postreh a radu, ci osobní zkušenost.
Diky předem.

http://www.aliexpress.com/item/Original ... 80593.html?

http://www.lampionystesti.eu/gps-gsm-gp ... -zpet.html
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
zskal
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS tracker

#13 Příspěvek od zskal »

eddiex píše:Zdravim.
Chtel bych se zeptat jestli někdo mate zkušenost s nejakym GPS trackerem. Uvazuji o nem a něco jsem nalezl. Informaci je mnoho, mozna az moc na to, aby byly uzitecne a prakticky informativni. :D Proto volim primy dotaz. Nasel jsem něco i tady na RC Manii, ale ten tread nevypada moc uzitecne. rady typu: Nauc se letat a neshanej tracker opravdu nehledam.
Jelikoz velikost a zejména hmotnost je dulezita, tak jsem narazil na dve zajimave moznosti. [viz linky]

prosim budu rad za každý UZITECNY postreh a radu, ci osobní zkušenost.
Diky předem.

http://www.aliexpress.com/item/Original ... 80593.html?

http://www.lampionystesti.eu/gps-gsm-gp ... -zpet.html

Používám tracker TK102 na copteře. Po jedné špatné zkušenosti bych už bez něj ani neletěl. Funguje bezvadně, ale četl jsem že se na ebay a pod. pohybují nějaké klony, které jsou problematické. Já jsem jej kupoval v českém obchodě. Po zapnutí se mi velmi rychle vybíjely baterie. Po reklamaci, která byla do týdne vyřešená tracker funguje na jedničku.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
BrAtKo

#14 Příspěvek od BrAtKo »

Cau ak ti ide o dohladanie modelu tak su aj ine lepsie a lacnejsie veci. Skus toto vlakno a napr. som tam zhrnul par mojich najdenych rieseni. viewtopic.php?f=26&t=29315&start=60
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
eddiex

#15 Příspěvek od eddiex »

Dik za odpovedi.

Bratko, koukal jsem na to, ale obavam se, ze tohle je nad moje chapani. Studoval jsem i to PDFko a nerozumim ani nadpisu... Toto sice zni zajimave, ale asi to nebude reseni pro mne. Ani jsem nepochopil princip. Mluvi se tam o hlasitosti pipani atd., ale co když to bude 5 km daleko ode mne?? Proste jsem to nepobral...
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“