Get the position information via mobile phone SMS, or examine the path on the Internet
SOS button sends out exact location for immediate rescue / action
zariadenia pre GPS monitorovanie motorovych vozidiel pracuju takmer vylucne tak, ze v pravidelnych intervaloch odosielaju formou sms aktualne informacie na preddefinovane miesto (obvykle server) a odtial si tieto data viete prezerat na svojom PC. tak je normalne ze zariadenie zacne pracovat az po vlozeni sim karty.
a zatial su to platene sluzby, nielen tie odoslane SMS, ale aj server na ktory prichadzaju data so zariadenia. nehovoriac o oneskoreni, lebo interval pre odoslanie spravy byva casto niekolko minut.
uz som videl clanok v ktorom clovek pouzil mobil v lietadle a prenos dat robil nie cez sms ale cez pripojenie na internet. oneskorenie bolo asi 2-3 sekundy.
ja to riesim tak, ze do lietadla vlozim mobil s androidom a gps, telefon urobi zaznam, doma si subor presuniem do PC a hned si ho viem pozriet zakresleny v google mapach.
nestoji ma to ziadne peniaze naviac, iba musim davat pozor, aby sa lietadlo ku mne vratilo bez havarie