Spalovák 2,49 + 31tis ot, jaká vrtule?
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
Spalovák 2,49 + 31tis ot, jaká vrtule?
Ahoj, už jsem se před časem jednou ptal, zda to možné je, prý by to i šlo, chtěl bych to tedy trošku konkretizovat, mám spalovák z RC auta, jedná se o LRP, viz. http://www.rcmart.com/catalog/rc-engine ... 20715.html co myslíte? Např do 800-900g hornoplošníka, jaká vrtule by se k tomu hodila? Je to vůbec možné? Trošku mě děsí ty vysoké otáčky a hmotnost.. 
Naposledy upravil(a) CharlitoCZ dne čtv 16.12.2010 9:19, celkem upraveno 1 x.
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
A co myslíte s hmotností, je to reálný aby to utáhlo letadlo o hmotnosti 900, možná i 1000g?
Nemám vůbec představu jakou to může mít páru, měl by to být hornoplošník, takže žádný divočiny s tím dělat nechci, ale zas abych to aspoň odlepil od země
Nemám vůbec představu jakou to může mít páru, měl by to být hornoplošník, takže žádný divočiny s tím dělat nechci, ale zas abych to aspoň odlepil od země
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
Takové otáčky jsou vhodné tak pro pylovový speciál, normální cvičné letadlo s takovým motorm bude létat špatně. Že to má vysoký výkon v tomto případě není k ničemu, nepotáhne to. Pokud už to musí být, udělal bych převod 1:2 . Ale vůbec nejlepší je koupit jiný motor. Není to tak cenově strašné a bude to létat tak, jak má. S tímto motorem vůbec nebudeš spokojen a nakonec i tak koupíš jiný. 
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Já si teda myslim že to je pěkná blbost. Problém bude unašeč jak psal "TomasC". Další problém je ten, že je karbec předsazenej na úroveň hřídele, takže se Ti kvůli němu vrtule nemá šanci protočit. Další problém bude asi palivo. Tohle se asi na standard 20/80 moc točit nebude. Koukni co stojí nitrovaný palivo do aut!
Prodat a koupit motor leteckej, nebo ještě lépe v téhle velikosti elektromotor.
Prodat a koupit motor leteckej, nebo ještě lépe v téhle velikosti elektromotor.
- CharlitoCZ
- Kontaktovat uživatele:
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
CharlitoCZ píše:jasný, na max bych to určo netočil, spíš jen že to je pomalu dvojnásobek leteckejch motorů co jsem tak viděl
Otáčky nejsou problém. V mém modelu točím 44 tisíc, ale to je elektro. Na závodních F3D strojích se běžně točí 33tisíc. Špičkový převodovkový F1C točí kolem 35 tisíc.
Ale bude třeba vhodný model. Problém bude s kontrukcí motoru. Doporučuju spíš koupit letecký motor.
Zjednodušeně řečeno obvodová rychlost vrtule by neměla překročit rychlost zvuku. Pokud překročí, účinnost běžné vrtule rapidně klesá. (U pyloňáků F3D je obvodová rychlost téměř přesně na hranici rychlosti zvuku). Taková vrtule má ale v rychlostech cvičného hornoplošníku zcela mizernou účinnost. Aby začala fungovat, potřebuje rychlost minimálně dvojnásobnou nebo ideálně trojnásobnou. Použitím "standartního" paliva takový motor zničíš (pokud na něj vůbec poběží).......