První éro
První éro
Ahoj, už dlouho přemýšlím o pořízení nějakého letadla, líbí se mi větroně, ale nevím jakýho si vybrat. Chtěl bych určitě RTF set, líbí se mí ASW 28 od pelikána i cenově by pro mě byl přijatelnej. Je mi jasný, že nejlepší by byl asi multiplex ale je pro mě dost drahej. A ty ostatní jako je např. Graupner Junior není RTF. Letadlem jsem nikdy nelítal, mám nějaký zkušenosti s vrtulníkama, ale to je asi trochu něco jinýho. Bydlím kousek od Ruzyňskýho letiště skoro pořád u nás na poli kluci lítaj, takže nějaká rada nebo pomoc by asi nebyl problém.
Předem díky za rady.
Předem díky za rady.
Re: První éro
Mara4 píše:Ahoj, už dlouho přemýšlím o pořízení nějakého letadla, líbí se mi větroně, ale nevím jakýho si vybrat. Chtěl bych určitě RTF set, líbí se mí ASW 28 od pelikána i cenově by pro mě byl přijatelnej.
Určitě ne. Pro začátečníka zcela nevhodné.
Je mi jasný, že nejlepší by byl asi multiplex ale je pro mě dost drahej.
Kup WildHawka. Za 3K nejlevnější cesta jak se naučit sám létat.
http://www.aamobilmarket.cz/store/goods-23661---.html
Důležitá poznámka: První letadlo zákonitě několikrát rozšviháš na hadry. V případě WH ho pak vteřiňákem za chvíli opět dáš dohromady.
Pak sice vypadá nějak takhle:
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2842
V tomhle stavu má za sebou dvě totální havárie kdy jsem ho na poli sbíral do pytlíku. Od té doby má za sebou další (špatně jsem si přepnul model na vysílačce) ale pořád létá.
Jako jediné další příslušenství do začátku bych ti doporučil Accucell 6 nabíječku (cca 1000,-Kč tady nebo $25 na HC) - sice se v tom setu nabíječka dodává, ale trvá to s ní asi 6 hodin, Accucell 6 to zvládne za 25minut.
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Re: První éro
Luzr píše:Mara4 píše:Ahoj, už dlouho přemýšlím o pořízení nějakého letadla, líbí se mi větroně, ale nevím jakýho si vybrat. Chtěl bych určitě RTF set, líbí se mí ASW 28 od pelikána i cenově by pro mě byl přijatelnej.
Určitě ne. Pro začátečníka zcela nevhodné.
Svatá pravda, můj první let trval 8 sec. a dodnes jsem s ním neletěl...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Jestli myslíš RTF i s vysílačem, tak Radian. Máš tam spolehlivý značkový rádio na 2.4GHz ( Spektrum DX5i ) a budeš 100% spokojenej. Někdo namítne že to nemá křidýlka, ale v tom problém nevidím. Lítá do skvěle i bez nich a aspoň se naučíš řídit směrovkou. Spousta lidí který maj letadlo s ovládanejma křidýlkama to neumí.
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Mara4 píše:Ten Radian je taky pěknej, ale dost drahej 7 tis je pro mě dost, ale tase je tam už pořádný vyšílač Dx5.
Dx5 ti stačí tak na jedno letadlo...
Hele, vážně si hodně rozmysli cokolic s vrtulí vpředu. Většina pádů končí demolicí čumáku, jak je tam vrtule s motorem, těžko to pak dáváš dohromady.
Pokud by si netrval na setu,tak bych se nebal ani tohohle. Koupil sem ho synovci a lita to jak fik.
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO