První éro

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Mara4

První éro

#1 Příspěvek od Mara4 »

Ahoj, už dlouho přemýšlím o pořízení nějakého letadla, líbí se mi větroně, ale nevím jakýho si vybrat. Chtěl bych určitě RTF set, líbí se mí ASW 28 od pelikána i cenově by pro mě byl přijatelnej. Je mi jasný, že nejlepší by byl asi multiplex ale je pro mě dost drahej. A ty ostatní jako je např. Graupner Junior není RTF. Letadlem jsem nikdy nelítal, mám nějaký zkušenosti s vrtulníkama, ale to je asi trochu něco jinýho. Bydlím kousek od Ruzyňskýho letiště skoro pořád u nás na poli kluci lítaj, takže nějaká rada nebo pomoc by asi nebyl problém.
Předem díky za rady.
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BOBIKA »

no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od BOBIKA »

Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: První éro

#4 Příspěvek od Luzr »

Mara4 píše:Ahoj, už dlouho přemýšlím o pořízení nějakého letadla, líbí se mi větroně, ale nevím jakýho si vybrat. Chtěl bych určitě RTF set, líbí se mí ASW 28 od pelikána i cenově by pro mě byl přijatelnej.

Určitě ne. Pro začátečníka zcela nevhodné.

Je mi jasný, že nejlepší by byl asi multiplex ale je pro mě dost drahej.

Kup WildHawka. Za 3K nejlevnější cesta jak se naučit sám létat.

http://www.aamobilmarket.cz/store/goods-23661---.html

Důležitá poznámka: První letadlo zákonitě několikrát rozšviháš na hadry. V případě WH ho pak vteřiňákem za chvíli opět dáš dohromady.

Pak sice vypadá nějak takhle:

http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=2842

V tomhle stavu má za sebou dvě totální havárie kdy jsem ho na poli sbíral do pytlíku. Od té doby má za sebou další (špatně jsem si přepnul model na vysílačce) ale pořád létá.

Jako jediné další příslušenství do začátku bych ti doporučil Accucell 6 nabíječku (cca 1000,-Kč tady nebo $25 na HC) - sice se v tom setu nabíječka dodává, ale trvá to s ní asi 6 hodin, Accucell 6 to zvládne za 25minut.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

Re: První éro

#5 Příspěvek od zdendys »

Luzr píše:
Mara4 píše:Ahoj, už dlouho přemýšlím o pořízení nějakého letadla, líbí se mi větroně, ale nevím jakýho si vybrat. Chtěl bych určitě RTF set, líbí se mí ASW 28 od pelikána i cenově by pro mě byl přijatelnej.

Určitě ne. Pro začátečníka zcela nevhodné.

Svatá pravda, můj první let trval 8 sec. a dodnes jsem s ním neletěl...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Mara4

#6 Příspěvek od Mara4 »

Právě proto, že to asi na začátku rozšvihám tak nechci nic drahýho. Vim co jsem proved s vrtulníkem než jsem to dostal do ruky. Takovej Easystar by se mi líbil, ale dát za to 6ku se mi zdá moc. Taky jsem pokukoval po Skylady II, ale tady na foru na ní nejsou moc dobrý ohlasy.
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jackboy »

clasika easy star ,easy glider ...a nakup sekundak !! :wink:
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Genagen »

ja jeste davam k zvazeni toro. S dvouclankem lipo je to hodny pomaly tedalo, ktery i zaplachti. a stoji 800.
Arx
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Arx »

Jestli myslíš RTF i s vysílačem, tak Radian. Máš tam spolehlivý značkový rádio na 2.4GHz ( Spektrum DX5i ) a budeš 100% spokojenej. Někdo namítne že to nemá křidýlka, ale v tom problém nevidím. Lítá do skvěle i bez nich a aspoň se naučíš řídit směrovkou. Spousta lidí který maj letadlo s ovládanejma křidýlkama to neumí.
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Mara4

#10 Příspěvek od Mara4 »

Ten Radian je taky pěknej, ale dost drahej 7 tis je pro mě dost, ale tase je tam už pořádný vyšílač Dx5. Jako kdybych měl ty prachy tak ho asi beru hned.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Luzr »

Mara4 píše:Ten Radian je taky pěknej, ale dost drahej 7 tis je pro mě dost, ale tase je tam už pořádný vyšílač Dx5.

Dx5 ti stačí tak na jedno letadlo...

Hele, vážně si hodně rozmysli cokolic s vrtulí vpředu. Většina pádů končí demolicí čumáku, jak je tam vrtule s motorem, těžko to pak dáváš dohromady.
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Ladul »

Pokud by si netrval na setu,tak bych se nebal ani tohohle. Koupil sem ho synovci a lita to jak fik.
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

Rc sety jsou dělaný systém-kup-nauč se(pokud vše funguje jak má)-nebo nenauč(začne se to drbat nebo to rozfláká) - a zahoď do popelnice i s rádiem. Defakto nic se z toho do dalšího (většího) letadla nedá použít(RC). :cry: :cry: :cry:
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od BOBIKA »

hlavně si kup něco s motorem za křídlem jinak první rána na čumák a má to spočítaný i když to epp slepíš jako já a lítá to :P
atlanta

#15 Příspěvek od atlanta »

Genagen píše:ja jeste davam k zvazeni toro. S dvouclankem lipo je to hodny pomaly tedalo, ktery i zaplachti. a stoji 800.

Jsem stejného názoru. ES tě začne pak nudit. Do Tora flákneš 3S a máš žihadlo na blbnutí, který neomrzí..
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“