plech 400-ka - hřídel

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
fochyn

plech 400-ka - hřídel

#1 Příspěvek od fochyn »

zdravim,
jde z řady 400 stejnosmerneho motoru vyndat-vymenit hřídelka? po 3 letech asi se mi zvohla a to mam uz druhy motor.. :(. je to tak caste, že se tak lehce zohyba? nemohl by mi unasec s gumickou?...diky
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Gumickovy unasec by pomohl, jinak ty hridelky se nemeni - ono to snadno a bez pripravku nejde. Nez se s tim piplat, koupil bych novy motor - tak drahy neni. To tak casto mlatis erem o zem ze ohybas furt hridelky? Nak
fochyn

#3 Příspěvek od fochyn »

Nakadah píše:Gumickovy unasec by pomohl, jinak ty hridelky se nemeni - ono to snadno a bez pripravku nejde. Nez se s tim piplat, koupil bych novy motor - tak drahy neni. To tak casto mlatis erem o zem ze ohybas furt hridelky? Nak

nevim co je porad mlatit:).. mam za sebou tak 5 startu s minimagem,ale určitě jsem ho nesoupl stremnhlav z 10m. napada me, že by to jeste mohlo byt tim, že mezi vrtuly a motorem mi zbyva furt dost mista- necelej 1cm, takže jestli to neni tim.
MINIMAG

zoom 4D - ve vystabě
PH

#4 Příspěvek od PH »

Nevím, co by Ti zbylo z letadla po šoupnutí z 10 m kolmo dolů a nechci říci pod plynem?? :lol:
Kup novou plechovku :wink: . Nebo ještě lépe odpovídající stříďáček s reglíkem. Ale i na stříďáku se hřídelka při pádu, nebo nepovedeném přistání jaksi ohýbá. Pro jistotu dej gumičkový unašeč (cca 20,- Kč). Ušetříš i za vrtule.
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH
fochyn

#5 Příspěvek od fochyn »

PH píše:Nevím, co by Ti zbylo z letadla po šoupnutí z 10 m kolmo dolů a nechci říci pod plynem?? :lol:
Kup novou plechovku :wink: . Nebo ještě lépe odpovídající stříďáček s reglíkem. Ale i na stříďáku se hřídelka při pádu, nebo nepovedeném přistání jaksi ohýbá. Pro jistotu dej gumičkový unašeč (cca 20,- Kč). Ušetříš i za vrtule.

:D//
tj prave premyslim s stridavym, kazdopadne u stridaveho jde ta hridel vymenit ne?-kdyby nahodou.. diky z rady
MINIMAG

zoom 4D - ve vystabě
arda1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od arda1 »

U střídavých jde vyměnit.Jinak u plechovek jde hřídelka velmi snadno srovnat,když víš jak. :wink:
ICQ 638556901
fochyn

#7 Příspěvek od fochyn »

arda1 píše:U střídavých jde vyměnit.Jinak u plechovek jde hřídelka velmi snadno srovnat,když víš jak. :wink:

a da se srovnat idealne jo?.. poradis mi?:)
MINIMAG

zoom 4D - ve vystabě
arda1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od arda1 »

Nikdy už to nesrovnáš přesně-ale je tam tak nepatrná házivost že to ničemu nevadí.-Jinak si vezmu od kámoše jeden ze tří motorů co jsem mu rovnal a pupitem to změřím kolik hází. Taky dycky ohnul a koupil nový. Já mu je za deset minut srovnal všechny(čas i s i s cigárem) :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
jakubf

#9 Příspěvek od jakubf »

To fochyn: Ta vzdálenost mezi unašečem a čelem motoru je příliš velká, je tam tím pádem děsná páka. Pokud to nejde jinak, zkrať hřídel (pozor ať Ti nenapadají piliny do motoru). Gumičkáč to řeší, měl jsem tam k plné spokojenosti GWS 7x3,5'' (tiše předpokládám, že to je na toho Minimaga)

To PH: Pro Minimaga (EPP) není pád střemhlav z 10m i s plynem žádný problém. Normálně to sebere a většinou to tam hned znovu hodí.

Jakub
fochyn

#10 Příspěvek od fochyn »

jakubf píše:To fochyn: Ta vzdálenost mezi unašečem a čelem motoru je příliš velká, je tam tím pádem děsná páka. Pokud to nejde jinak, zkrať hřídel (pozor ať Ti nenapadají piliny do motoru). Gumičkáč to řeší, měl jsem tam k plné spokojenosti GWS 7x3,5'' (tiše předpokládám, že to je na toho Minimaga)

Jakub

diky za tip
MINIMAG

zoom 4D - ve vystabě
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“