Jak se staráte o své lipolky?

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BLC EgrO

Jak se staráte o své lipolky?

#1 Příspěvek od BLC EgrO »

Jde mi o to jak dlouho je necháte vychladnout před nabitím a po jak dlouhé době po nabití jdete lítat??
Já dicky po lítání nechávám baterky 30 minut ležet než je dám do nabíječky a to samé po tom co se nabijí, ale neni to zbytečný??
Radši lítám než šroubkuju...
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kofejn »

Na letišti se nemají co flákat, na nabíječku je dávám hned po vyndání z éra a často nabíjím 110% povoleného proudu. Při mých odběrech se ale moc neohřejí, průměrný odběr je cca 5C vylétávám 60 až 80% kapacity.
Tříletá baterka je pořád v provozu (používám jen Kokamky).
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
arda1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od arda1 »

Po vylítání by se měla nechat schladnout-po nabití hned šup do éra. :wink:
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marcos »

Jen by mě zajímalo do jakého napětí na článek lítáte? Ja vždy skončím kolem 3,75 a vždycky nadávám že dobíjim půlku kapacity :) Ale víc se mi to nějak nedaří vylítat, prostě mám nějaký psychický blok který mě nutí jít moc brzy dolu :roll:
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Miki
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Miki »

U mě balancer taky ukazuje po vybití kolem 3.7V ale dobíjím do 2.2Ah aku 1.8-1.9Ah, mám asi trochu slabší "psichycký blok". :wink:
http://www.miki-rcletani.wbs.cz/
http://marekrc.rajce.idnes.cz/
scarabeus

#6 Příspěvek od scarabeus »

U letadla se da letat na mensi napeti, mam ozkouseno 3.5V a v aute jsem jezdival do 3.3V, zadny problem. U vrtulniku je 3.8 rozumna hranice. Zbyva dostatek stavy na pristani a neco k tomu. Pak uz hopla :-)
BLC EgrO

#7 Příspěvek od BLC EgrO »

Fakt si myslítě, že nebude vadit, když po vylítání baterky vždy počkám jen třeba 5-10 minut???
Radši lítám než šroubkuju...
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lindbergh »

Já létám zásadně na čas... Určité druhy Li-pol mně po pár letech "na régl" odešly do věčných lovišť :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Abu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Abu »

BLC EgrO píše:Fakt si myslítě, že nebude vadit, když po vylítání baterky vždy počkám jen třeba 5-10 minut???

Ono vazne nejde ani tak o ty minuty jako hlavne o tu teplotu baterky. Kdyz bude baterka po 5ti minutach studena (tzn nejakych 20-25st), tak klidne muzes nabijet. Nevim jak moc je v tech vrtulnicich trapis a jak moc jsou horky (sakra, ted mi to doslo, ja pisu do sekce Brrrthulniky, hruza ! 8O )

Ja mam jeste z dob Nixx pohonu vyrobeny chladici tunel s vetrakem na 12V, takze v lete v nem muzu baterky chladit pred nabijenim. (ale delam to vetsinou jen s A123 z Optimy, precejen proudy kolem 55A je docela prohrejou a behem 8 minut letu moc vychladnout nestacej, takze kdyz chci rychle nabijet, tak do tunelu s nima)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
HonzaS

#10 Příspěvek od HonzaS »

Já je nabíjím, když je potřeba, hned po nabití letím, vybíjím 50-80% kapacity, podle času nechám odležet nebo dám rovnou nabít. proud 1-2,5C. asi mě maj rády protože mi to tolerují, a neodchází moc často! :D
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“