Jak se staráte o své lipolky?
Jak se staráte o své lipolky?
Jde mi o to jak dlouho je necháte vychladnout před nabitím a po jak dlouhé době po nabití jdete lítat??
Já dicky po lítání nechávám baterky 30 minut ležet než je dám do nabíječky a to samé po tom co se nabijí, ale neni to zbytečný??
Já dicky po lítání nechávám baterky 30 minut ležet než je dám do nabíječky a to samé po tom co se nabijí, ale neni to zbytečný??
Radši lítám než šroubkuju...
Na letišti se nemají co flákat, na nabíječku je dávám hned po vyndání z éra a často nabíjím 110% povoleného proudu. Při mých odběrech se ale moc neohřejí, průměrný odběr je cca 5C vylétávám 60 až 80% kapacity.
Tříletá baterka je pořád v provozu (používám jen Kokamky).
Tříletá baterka je pořád v provozu (používám jen Kokamky).
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Update: elektrolety do 1.5kg
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
BLC EgrO píše:Fakt si myslítě, že nebude vadit, když po vylítání baterky vždy počkám jen třeba 5-10 minut???
Ono vazne nejde ani tak o ty minuty jako hlavne o tu teplotu baterky. Kdyz bude baterka po 5ti minutach studena (tzn nejakych 20-25st), tak klidne muzes nabijet. Nevim jak moc je v tech vrtulnicich trapis a jak moc jsou horky (sakra, ted mi to doslo, ja pisu do sekce Brrrthulniky, hruza !
Ja mam jeste z dob Nixx pohonu vyrobeny chladici tunel s vetrakem na 12V, takze v lete v nem muzu baterky chladit pred nabijenim. (ale delam to vetsinou jen s A123 z Optimy, precejen proudy kolem 55A je docela prohrejou a behem 8 minut letu moc vychladnout nestacej, takze kdyz chci rychle nabijet, tak do tunelu s nima)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz