Tak jsem si zamodelařil

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem si zamodelařil

#1 Příspěvek od Mad_Box »

Tak dnes proběhl druhý zalétávací let nového minititana s 3sA123 a 830g letovky a to včetně crashtestu. Holt A123 na konci rychle zvadnou.

http://www.madbox.ic.cz/MT.wmv

Poté jsem namontoval origo motor a lipolky 3s 2200 a hmotnost je 801g

MiniTitan mi připadal od samého začátku jako zbytečně bytelná a masivní mašina, ale tak nějak mi to nevadilo až jednoho dne došlo tak nějak s HonzaSem na hec a tak jsem nelenil a začal vymýšlet co dál. Pohled spočinul na model Belt-CP který s 325 listy má letovku kolem 700g ale mechanické provedení převážně hlavy je mizerné a na nějaké 3D nevhodné. Tak jsem sedl k PC a začal kreslit. Plastové díly v šasí jsou použity z Belta(domečky, držák trubky, podvozek,...) Hlava s koly zůstala z MT. První prototyp byl osazen kardanem a ocasním domkem z MT ale použitá kolečka nebyla příliš vhodná a za letu se kardan strhl. Tak jsem nasadil ocas z CopterX 450 SE V2 a řemínek z MT(je delší) a ocasní trubka z Belta. Tím vznikl jakýsi bastl který má suprové letové vlastnosti díky své váze a rozměrům. Vrtulka točí více než na origo MT a tudiš je účiná i na malých otáčkách rotoru. A kvůli dalším plánům jsem již vyměnil kámen hlavy za kovový od fy.Sonix

Mé osazení:
Serva: 3xHD-1581
Gyro: LTS-2100+Hitec servo 5083
Přijímač: AR6100
Motor pro A123: Turnigy X500
Motor pro Lipol: Setový z MT
Regulátor: Setový z MT

Pádla: Outrage G5 nastavené na ostro
Listy: KOK 325
Vrtulka: K&B

Plány do budoucna: 4s baterie a 350mm listy

Foto: http://picasaweb.google.cz/madboxs/MiniiTitan#
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Maxipes

#2 Příspěvek od Maxipes »

na cem to sedi gyro? podle ty fotky mi pride ze je to vrstva obustranky a pak kovova desticka a pak zase nekolik vrstev obustranky. Predpokladam ze je to kuli vibracim, co? Je to velkej rozdil?
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
scarabeus

#3 Příspěvek od scarabeus »

Maxipes píše:na cem to sedi gyro? podle ty fotky mi pride ze je to vrstva obustranky a pak kovova desticka a pak zase nekolik vrstev obustranky. Predpokladam ze je to kuli vibracim, co? Je to velkej rozdil?

Taky mi to prijde jako oboustranka. Pravdepodobne skoro to samy mam u svyho GY-401, primo v baleni byly 3 takovyhle oboustranny lepici ctverecky, ktery jsou ale zaroven z mekky peny, takze to vibrace pohlcuje vazne dobre.
Maxipes

#4 Příspěvek od Maxipes »

me tam spis prekvepuje ta kovova deska tloustky asi tak 4mm, jestli to teda neni optickej klam... A porad by me zajimalo jestli je to tak zasadni rozdil a duvod nacpat tam komin lepenky, pak se to zase muze moc "houpat"
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od AdamProg »

No klobouk dolu;)
Ten ram jsis pred vyrobou konstruoval? Nebo si ho delal by-oko? Nebo sis sehnal planek na vyrobu ramu? Vypada to zajmave.
Je to hodne orginalni;) Orginalnejsi uz je jen nezavisle pohanena zadni vrtulka JaBaho Sniperu(vrtulka, ovladana klasicky naklonem listu, ale mela otacky nezavisle regulovatelne na otackach hlavniho rotoru), leta stin uzasnou akrobacii, ma take svuj vlastni ram, ale je kompozitovej.
HonzaS

#6 Příspěvek od HonzaS »

Adamprog: Celý si to nakreslil do 3D, pak vzal bočnice a vyfrézoval si je.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
MAD_BOXs
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MAD_BOXs »

:wink:
MAD_BOXs senior
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mad_Box »

Gyro je na akovém sandwitchi.
Vrtulník, pak dva proužky pásky ve dvou vrstvách(jen asi 4mm široké) pak je kovová deska a pak jsou 2vrstvy plné pásky a pak teprv gyro.

Pásku používám tužší od Q-model.

Tento sandwitch ale musí být již jištěn páskou.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Maxipes

#9 Příspěvek od Maxipes »

Jeste jeden dotaz, jak poznam ze gyro trpi vibracema? uhyba pri kolektivu nebo se staci? Proste jak se projevuje gyro kdyz ma hodne vibraci?

Ptam se proto ze mam gyro na jedny 1mm tlusty lepence a porad se mi ho nepovedlo vyladit k dokonalosti a dycky jsem to pripisoval servu...

Diky za rady

Jinak ten tvuj stroj je opravdu originalni a docela zajimavej napad vzit z kazdyho vrtulniku to "dobry". :D
MAD_BOXs
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MAD_BOXs »

Když se u malého vrtulníku při roztočení v ruce rozklepe servo a po podržení gyra rukou se servo zklidní tak to dělají vibrace.
MAD_BOXs senior
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“