Tak jsem si zamodelařil
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si zamodelařil
Tak dnes proběhl druhý zalétávací let nového minititana s 3sA123 a 830g letovky a to včetně crashtestu. Holt A123 na konci rychle zvadnou.
http://www.madbox.ic.cz/MT.wmv
Poté jsem namontoval origo motor a lipolky 3s 2200 a hmotnost je 801g
MiniTitan mi připadal od samého začátku jako zbytečně bytelná a masivní mašina, ale tak nějak mi to nevadilo až jednoho dne došlo tak nějak s HonzaSem na hec a tak jsem nelenil a začal vymýšlet co dál. Pohled spočinul na model Belt-CP který s 325 listy má letovku kolem 700g ale mechanické provedení převážně hlavy je mizerné a na nějaké 3D nevhodné. Tak jsem sedl k PC a začal kreslit. Plastové díly v šasí jsou použity z Belta(domečky, držák trubky, podvozek,...) Hlava s koly zůstala z MT. První prototyp byl osazen kardanem a ocasním domkem z MT ale použitá kolečka nebyla příliš vhodná a za letu se kardan strhl. Tak jsem nasadil ocas z CopterX 450 SE V2 a řemínek z MT(je delší) a ocasní trubka z Belta. Tím vznikl jakýsi bastl který má suprové letové vlastnosti díky své váze a rozměrům. Vrtulka točí více než na origo MT a tudiš je účiná i na malých otáčkách rotoru. A kvůli dalším plánům jsem již vyměnil kámen hlavy za kovový od fy.Sonix
Mé osazení:
Serva: 3xHD-1581
Gyro: LTS-2100+Hitec servo 5083
Přijímač: AR6100
Motor pro A123: Turnigy X500
Motor pro Lipol: Setový z MT
Regulátor: Setový z MT
Pádla: Outrage G5 nastavené na ostro
Listy: KOK 325
Vrtulka: K&B
Plány do budoucna: 4s baterie a 350mm listy
Foto: http://picasaweb.google.cz/madboxs/MiniiTitan#
http://www.madbox.ic.cz/MT.wmv
Poté jsem namontoval origo motor a lipolky 3s 2200 a hmotnost je 801g
MiniTitan mi připadal od samého začátku jako zbytečně bytelná a masivní mašina, ale tak nějak mi to nevadilo až jednoho dne došlo tak nějak s HonzaSem na hec a tak jsem nelenil a začal vymýšlet co dál. Pohled spočinul na model Belt-CP který s 325 listy má letovku kolem 700g ale mechanické provedení převážně hlavy je mizerné a na nějaké 3D nevhodné. Tak jsem sedl k PC a začal kreslit. Plastové díly v šasí jsou použity z Belta(domečky, držák trubky, podvozek,...) Hlava s koly zůstala z MT. První prototyp byl osazen kardanem a ocasním domkem z MT ale použitá kolečka nebyla příliš vhodná a za letu se kardan strhl. Tak jsem nasadil ocas z CopterX 450 SE V2 a řemínek z MT(je delší) a ocasní trubka z Belta. Tím vznikl jakýsi bastl který má suprové letové vlastnosti díky své váze a rozměrům. Vrtulka točí více než na origo MT a tudiš je účiná i na malých otáčkách rotoru. A kvůli dalším plánům jsem již vyměnil kámen hlavy za kovový od fy.Sonix
Mé osazení:
Serva: 3xHD-1581
Gyro: LTS-2100+Hitec servo 5083
Přijímač: AR6100
Motor pro A123: Turnigy X500
Motor pro Lipol: Setový z MT
Regulátor: Setový z MT
Pádla: Outrage G5 nastavené na ostro
Listy: KOK 325
Vrtulka: K&B
Plány do budoucna: 4s baterie a 350mm listy
Foto: http://picasaweb.google.cz/madboxs/MiniiTitan#
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Maxipes píše:na cem to sedi gyro? podle ty fotky mi pride ze je to vrstva obustranky a pak kovova desticka a pak zase nekolik vrstev obustranky. Predpokladam ze je to kuli vibracim, co? Je to velkej rozdil?
Taky mi to prijde jako oboustranka. Pravdepodobne skoro to samy mam u svyho GY-401, primo v baleni byly 3 takovyhle oboustranny lepici ctverecky, ktery jsou ale zaroven z mekky peny, takze to vibrace pohlcuje vazne dobre.
No klobouk dolu;)
Ten ram jsis pred vyrobou konstruoval? Nebo si ho delal by-oko? Nebo sis sehnal planek na vyrobu ramu? Vypada to zajmave.
Je to hodne orginalni;) Orginalnejsi uz je jen nezavisle pohanena zadni vrtulka JaBaho Sniperu(vrtulka, ovladana klasicky naklonem listu, ale mela otacky nezavisle regulovatelne na otackach hlavniho rotoru), leta stin uzasnou akrobacii, ma take svuj vlastni ram, ale je kompozitovej.
Ten ram jsis pred vyrobou konstruoval? Nebo si ho delal by-oko? Nebo sis sehnal planek na vyrobu ramu? Vypada to zajmave.
Je to hodne orginalni;) Orginalnejsi uz je jen nezavisle pohanena zadni vrtulka JaBaho Sniperu(vrtulka, ovladana klasicky naklonem listu, ale mela otacky nezavisle regulovatelne na otackach hlavniho rotoru), leta stin uzasnou akrobacii, ma take svuj vlastni ram, ale je kompozitovej.
Jeste jeden dotaz, jak poznam ze gyro trpi vibracema? uhyba pri kolektivu nebo se staci? Proste jak se projevuje gyro kdyz ma hodne vibraci?
Ptam se proto ze mam gyro na jedny 1mm tlusty lepence a porad se mi ho nepovedlo vyladit k dokonalosti a dycky jsem to pripisoval servu...
Diky za rady
Jinak ten tvuj stroj je opravdu originalni a docela zajimavej napad vzit z kazdyho vrtulniku to "dobry".
Ptam se proto ze mam gyro na jedny 1mm tlusty lepence a porad se mi ho nepovedlo vyladit k dokonalosti a dycky jsem to pripisoval servu...
Diky za rady
Jinak ten tvuj stroj je opravdu originalni a docela zajimavej napad vzit z kazdyho vrtulniku to "dobry".
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.