FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
otompotom
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - pokračování

#691 Příspěvek od otompotom »

janekx píše:Nová dodávka Taranis Plus je na cestě, předpokládám naskladnění 10-14.listopadu. Lepší ceny určitě potěší a další překvapení se chystá.... 

http://rcstudio.cz/12-vysilacky

Ahoj, tak tajně doufám, že nepřijdu o překvapení protože jsem to nevydržel a jeden si objednal [emoji50] . Cena pěkná.[emoji2]
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
ditri

#692 Příspěvek od ditri »

Ahojte. Omlouvam se, za zacatecnicke dotazy, ale prokousavam se uz nekolikatou noc problematikou Taranis + NAZA (prekopany kit phantom 1) a navrstvilo se mi tolik dotazu, ze to radeji zkusim poptat nejdříve v cestine...když jsem procital forum urcite někdo bude vedet.

Situace kdy DJI nepodporuje u jejich gimbalu H33D nastaveni rychlosti jeho sklapeni (tilt speed) u jinych modelu nez u Phantom 2 me donutila k zvazeni prechodu na jiny systém. Taranis se mi libi a jsou na to jiz hotove setupy pro Phantom.

Jedine co me odrazuje je pomerne tezky prijimac X8R který vazi asi 16g oproti původnímu který je uplne miniaturni... Nemate někdo zkusenosti s odlehcovanim podobného setupu? Tedy Taranis + Naza přes S-BUS. Jestli zvolit nejaky jiny prijimac který ma S-BUS a jde sparovat s Taranisem a potazmo s Nazou nebo jen vyhodit X8R z plastoveho obalu. Vim ze to muze znit divne, ale snazim se copter odlehcit co to jde kvůli letovym casum. Mam to udelano tak, ze ta velka krabice se mi tam ani nevleze......Kdyby třeba mel někdo zkušenost o kolik zhubl podobny prijimac po vyjmuti z krabičky seslo by se info...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#693 Příspěvek od RCStudio »

Koukni ke me na x4r-sb prijimac ma 3 bezne kanaly a sbus s 16 kanaly, vaha do 6g
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#694 Příspěvek od RCStudio »

otompotom píše:Ahoj, tak tajně doufám, že nepřijdu o překvapení protože jsem to nevydržel a jeden si objednal [emoji50] . Cena pěkná.[emoji2]

Vsechny predobjednavky budou mit moznost si predobjednavku upravit dle nasledujicich akci a novinek, tim samozrejme nebudou omezeny.
Ber to tak ze mas proste jisty kus v prichazejici zasilce.
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#695 Příspěvek od RCStudio »

Taranis bude dostupny take s podsvicenim Cerveno - bila

orange backlight1.jpg

Bude to limitovana edice, bude vyrobeno celkem jen 3000ks
Jan Janekx Urbanek
vbalko

#696 Příspěvek od vbalko »

To ta modrá mi přijde hezčí
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#697 Příspěvek od RCStudio »

Ta cervena vypada ze bude mit lepsi kontrast, modra je treba z meho pohledu takova tahava za oci.
Jan Janekx Urbanek
macil

#698 Příspěvek od macil »

Ideál bude asi zelená a biela, prípadne žltá.
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#699 Příspěvek od thsoft »

Super, na to jsem čekal :-) :lol: :lol: :lol:

janekx píše:Taranis bude dostupny take s podsvicenim Cerveno - bila

orange backlight1.jpg

Bude to limitovana edice, bude vyrobeno celkem jen 3000ks
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#700 Příspěvek od RCStudio »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dNmcZ7b4LYI[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1NdF2UVt0og[/youtube]
Jan Janekx Urbanek
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#701 Příspěvek od cucpo »

Zdravim mohol by som otazku k funkcii ziak ucitel ? Vzdy som to chapal tak ze ziak ma model s vysielacom a potrebuje aby k jeho vysielacu ktory ma sparovany s prijimacom v modeli pripojil vysielac ucitela. Ale podla videa aj inych navodov to je tak ze model ovlada vysielac ucitela -trenera. Chapem tomu spravne? a este jedna otazka daju sa takto prepojit Taranis a Futaba ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#702 Příspěvek od RCStudio »

Vychazi to z toho ze kdyby model ovladal zak tak by v cas nemusel pustit zkuseneho trenera k modelu, takto i kdyz dojde k preruseni sponeni nebo chybu zaka se trener s tim vyporada lip, ale je jedno jaky smer je nastaven...
Komunikace je PPM takze vstup muze byt jakekoli radio zaka co to umi.
Jan Janekx Urbanek
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#703 Příspěvek od cucpo »

janekx píše:Vychazi to z toho ze kdyby model ovladal zak tak by v cas nemusel pustit zkuseneho trenera k modelu, takto i kdyz dojde k preruseni sponeni nebo chybu zaka se trener s tim vyporada lip, ale je jedno jaky smer je nastaven...
Komunikace je PPM takze vstup muze byt jakekoli radio zaka co to umi.

Jasne to ma logiku len vecsinou ma asi ziak model zostaveny sparovany a takto musi sparovat trener svoj vysielac zo ziakovym modelom. To z tym prijimacom je dobra varianta to by slo.
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
gardenroute

FrSky Taranis - Zaggometry Naza2FrSky Taranis Telemetry Adap

#704 Příspěvek od gardenroute »

Začínám se o Taranis (Plus) dost zajímat, plánuji pravděpodobně výměnu své setové Tx za něco takového, Futaba moc drahá, a toto umí mnohem, mnohem více. Jsem v oblasti Tx od FrSky novic, takže se omlouvám za příp. nejasné formulace.

Už jsem psal i kolega Ditri (a řešili jsme to i spolu), který má podobnou letovou konfiguraci jako já, a jeho primárním cílem, stejně jako mým, je hlavně bezproblémové ovládání náklonu 3D gimbalu Zenmuse H3-3D (na P1). Záměrem je základní řízení náklonu bočním sliderem, s pomalým chodem a měkkými dojezdy, možností na 3poloh. přep. nastavit různé přednastavené polohy náklonu, příp. i měnit rychlost automat. klopení při použití jak switche, tak slideru. To vše by mělo jít, už jsem viděl komplet obdobné setupy pro NAZA... Vč. také třeba nastavení různé rychlosti YAW otáčení atd.

Dále mě zajímá možnost přepínače a nastavení pro možný režim ovládání náklonu (jen) gimbalu pomocí head-trackeru ve videobrýlích Dominator, ne jako hlavní ovládací varianta, ale jako možnost pro občasné využití. Taranis má trenér-žák port, který by měl být s tím v Dominatorech kompatibilní. Je dobré mít občas volné prsty jen pro pilotáž, a ten náklon (třeba velmi pomalu) kontrolovat náklonem hlavy... Máte někdo zkušenost ?

A poslední věc, co mě zaujala je telemetrie. Docela by se hodilo mít zpětný telemetrický kanál do Tx, s nějakými hlasovými alerty např. pro důležité veličiny jako napětí, vario, výšku, čas běhu motorů od vzletu atd., protože létám hlavně FPV, a nemám čas se dívat někam na displej Tx, to pro mě má jen vedlejší význam, takže ten hlasový výstup je fajn.

V této souvislosti mě hlavně zaujal docela zajímavý projekt Zaggometry Naza2FrSky Taranis Telemetry Adapter, což je jednoduchý miniaturní 3,5 gramový telemetrický adaptér (29 EUR), který se zapojí mezi NAZA jednotku a kompatibilní FrSky přijímač, a přenáší do Taranise všechna některá důležitá data z NAZA, bez nutnosti dalších senzorů (pro proud je potřeba extra modul).
Zaggometry Zaggometry Naza2FrSky Taranis Telemetry Adapter
Zaggometry Zaggometry Naza2FrSky Taranis Telemetry Adapter

Data z NAZA (přes Zaggometry) může vypadat i takto, a to je moc pěkné (i když já bych hlavně preferoval ten hlasový výstup) :
Zaggometry "Luo" Telemetry  by Richard Oude Eberink (Taranis Facebook)
Zaggometry "Luo" Telemetry by Richard Oude Eberink (Taranis Facebook)

Máte někdo zkušenost ?
Tady jsem to zatím neviděl, nebo jsem špatně hledal.. Bohužel to je dle info na zahraničních forech stále vyprodané...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#705 Příspěvek od RCStudio »

Obdrzel jsem od jednoho partnera realne fotografie s oranzovym displayem, jak je videt predesla fotografie nebyla prilis vypovidajici o realite.

0% barvy
Plus_amber_blue-ZERO.jpg

50% barvy
Plus_amber_blue50.jpg

100% barvy
Plus_amber_blue.jpg
Jan Janekx Urbanek
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“