Začínám se o Taranis (Plus) dost zajímat, plánuji pravděpodobně výměnu své setové Tx za něco takového, Futaba moc drahá, a toto umí mnohem, mnohem více. Jsem v oblasti Tx od FrSky novic, takže se omlouvám za příp. nejasné formulace.
Už jsem psal i kolega Ditri (a řešili jsme to i spolu), který má podobnou letovou konfiguraci jako já, a jeho primárním cílem, stejně jako mým, je hlavně bezproblémové ovládání náklonu 3D gimbalu Zenmuse H3-3D (na P1). Záměrem je základní řízení náklonu bočním sliderem, s pomalým chodem a měkkými dojezdy, možností na 3poloh. přep. nastavit různé přednastavené polohy náklonu, příp. i měnit rychlost automat. klopení při použití jak switche, tak slideru. To vše by mělo jít, už jsem viděl komplet obdobné setupy pro NAZA... Vč. také třeba nastavení různé rychlosti YAW otáčení atd.
Dále mě zajímá možnost přepínače a nastavení pro možný režim
ovládání náklonu (jen) gimbalu pomocí head-trackeru ve videobrýlích Dominator, ne jako hlavní ovládací varianta, ale jako možnost pro občasné využití. Taranis má trenér-žák port, který by měl být s tím v Dominatorech kompatibilní. Je dobré mít občas volné prsty jen pro pilotáž, a ten náklon (třeba velmi pomalu) kontrolovat náklonem hlavy... Máte někdo zkušenost ?
A poslední věc, co mě zaujala je telemetrie. Docela by se hodilo mít zpětný telemetrický kanál do Tx, s nějakými
hlasovými alerty např. pro důležité veličiny jako napětí, vario, výšku, čas běhu motorů od vzletu atd., protože létám hlavně FPV, a nemám čas se dívat někam na displej Tx, to pro mě má jen vedlejší význam, takže ten hlasový výstup je fajn.
V této souvislosti mě hlavně zaujal docela zajímavý projekt
Zaggometry Naza2FrSky Taranis Telemetry Adapter, což je jednoduchý miniaturní 3,5 gramový telemetrický adaptér (29 EUR), který se zapojí mezi NAZA jednotku a kompatibilní FrSky přijímač, a přenáší do Taranise všechna některá důležitá data z NAZA, bez nutnosti dalších senzorů (pro proud je potřeba extra modul).

- Zaggometry Zaggometry Naza2FrSky Taranis Telemetry Adapter
Data z NAZA (přes Zaggometry) může vypadat i takto, a to je moc pěkné (i když já bych hlavně preferoval ten hlasový výstup) :

- Zaggometry "Luo" Telemetry by Richard Oude Eberink (Taranis Facebook)
Máte někdo zkušenost ? Tady jsem to zatím neviděl, nebo jsem špatně hledal.. Bohužel to je dle info na zahraničních forech stále vyprodané...