Každá diskuse (fórum) JE o prezentaci vlastního postoje k dané problematice.
Dudaj tady nepíše žádné bláboly ani nesmysly. Nepochybuju, že má spoustu věcí vyzkoušených a spousta zkušeností může být vykoupena ošklivými haváriemi. A havárie je, v tom lepším případě, nějaká ta utracená koruna navíc, takže rada typu "nedělej to" je sympatické směrování k ušetřeným penězům.
Na druhou stranu moje "jít by to mohlo, zkus to" by klidně mohlo být škodolibé nabádání tyhle peníze naopak utratit. Z mého pohledu je myšlenka S8R na FunCopter zajímavá, ale ze své zkušenosti bych viděl toto spojení jako "zkusím, hmm funguje, ale toto použití moc smysl nemá". Tedy zvědavost.
Ještě si vzpomínám na jednu řídící jednotku (KDS FlyMentor), který se připojoval k pádlovému stroji. Též málo nastavovátek, též nic úplně luxusního, též tak nějak fungoval.
(k nastavení - ano výchylky se nastavovat musí, ale to je takové nastavení "statické", které se nemusí "ladit", TO jsem z počtu nastavítek vynechal)
Možná shrnu (vyjadřuji svůj názor).
S FunCopter jsem v reále nikdy(!) nelítal, takže vše je jen zkušenost ze simulátoru a možné "aproximace" z vrtulníků se kterými jsem lítal.
FunCopter není na učení s vrtulníkem nejvhodnější stroj* - mám tu volného pádlového T-rex 450** nechceš?

Pokud chci do FunCopter zkusit přidat stabilizaci, určitě by měl napřed lítat bez ní.
Pro ladění stabilizace bych měl být schopen FunCopter uřídit i bez ní.
-----
* též jsem v podstatě začal s nevhodným FP vrtulníkem, i když mě od něj všichni odrazovali a dnes bych taky odrazoval.
** stále dostupné ND a za mě, co se pádů týká, asi nejlevnější lítatelný vrtulník.