prikrylm píše: U jednodušších stabilizací vrtulníků stačí nastavit parametry asi tak dva. Pravda tyhle jednotky nejsou nijak excelentní, ale stabilizují.
Které máš na mysli konkrétně?
Doufám, že nemyslíš již vyrobené stabilizace pro konkrétní vrtulníčky, protože ty jsou již přímo vyrobené pro konkrétní helinu a tudíž není potřeba prakticky nic nastavovat!
Na každé stabilizaci, která není určena pro daný typ heliny musíš nastavit velikosti výchylek serv, rychlost reakce otáčení kolem os, rozsah kolektivu.
Už tohle jsou 4 parametry nutné. K tomu ocas.
prikrylm píše:
V případě FunCopter BUDE stabilizace shodná se stabilizací plošníku (jedno servo otáčení kolem příčné osy, jedno kolem podélné). S8R by nejspíš vrtulník (s pevným náběhem listů) bez mechnické stabilizace nezvládl, ale spolu s tou mechanickou by TO jít mohlo. Jak jsem psal, vypnout se dá vždycky.
No nesouhlasím, ale i kdyby, co očekáváš že tím získáš? Jako že bude viset víc rovně, než zajistí mechanická?
Nebo že při dopředném letu a uvedením páky do neutrálu, se helina zastaví?
Ty máš nějakou helinu s padlama, co není stabilní? Pokud ano zkoušel jsi měnit hmotnost padel?
Celej nápad mi připadá stejnej, jako když budu chtít udržovat nakláněním hrnce s vodou vodorovnost hladiny vody

.
Navíc přemýšlet o zásahu do fabrického vrtulníku, když jsem s ním ještě neletěl, je jako sundavat si kalhoty, abych si je nenamočil, přesto že v okolí není voda.
Takže teoretická diskuze o ničem.