Discovery micro
Re: Discovery micro
Mám metrové Káčko za 118g. Jestli tohle zvládnete za cca 50g, tak jste borci. Vynikající éro.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Nádhera páni, držím palce aby se podařilo to dotáhnout do konce a zároven se predbezne tez stavím do té dlouhé řady potencionálních zájemců ... 
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...
Držal som to krídlo v ruke, potom ešte raz bo mi to akosi nedalo pokoj a pozeral som na to a odrazy svetiel a tak, no a napíšem to len jedným slovom že "chcem" to...
Do poradovníka sa ale netlačím bo už rok či dva sa mi tu od Maťa váľajú jedny Káčkové krídla pomedzi iné nezložené veci, ale tak sa aspoň podelím s pocitom, lebo ten je fakt silný.
Do poradovníka sa ale netlačím bo už rok či dva sa mi tu od Maťa váľajú jedny Káčkové krídla pomedzi iné nezložené veci, ale tak sa aspoň podelím s pocitom, lebo ten je fakt silný.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Tak sme z formy vylúpli prvé pokusné krídlo (coro ma predbehol, dík za pochvalu
). Keďže išlo len o to, vyskúšať formu, použili sme depronové jadro, ťažšie sklo a len pásnice z rovingu (finálne bude asi stojina). Vyzerá to ale veľmi sľubne. Tento týždeň je v pláne zložiť prototyp, zalietnuť, dôkladne otestovať (ak počasie dovolí) a vychytať prípadné muchy. Chceme tiež skúsiť krídlo s normálnym lesklým (rovno z formy) a matným (zdrsneným) povrchom. Tajne dúfam, že rozdiely nebudú podstatné. S výsledkom sa opäť pochválime.
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Huráááá. Prototyp je zložený a úspešne zalietnutý.
Počasie bolo na zálet takéhoto prcka úplne ideálne. Nízka oblačnosť, zima a vietor 4m/s, v nárazoch chvíľami 9 m/s. A hneď na druhý hod sme vytočili termiku do nevidím.
A potom ešte niekoľkokrát. Prvý dojem je teda pri všetkej skromnosti výborný. Dá sa to prekvapivo vysoko vyhodiť a lieta to ešte lepšie ako moji balzoví predchodcovia. Aj prenikavosť proti vetru nás prekvapila.
Cez víkend sme urobili ďalšie krídlo zo skla a toho "uhlíkového vliesu 10g/m2. Aj to vyšlo výborne, takže sa použije na ďalší testovací kus. V najbližšej máme v pláne s nimi čo najviac polietať, pohrať sa s ťažiskom, diferenciáciou, skúsiť ten "matný povrch" krídla a tak. Každopádne formy a celá koncepcia sú OK a vyzerá to veľmi sľubne.
Cez víkend sme urobili ďalšie krídlo zo skla a toho "uhlíkového vliesu 10g/m2. Aj to vyšlo výborne, takže sa použije na ďalší testovací kus. V najbližšej máme v pláne s nimi čo najviac polietať, pohrať sa s ťažiskom, diferenciáciou, skúsiť ten "matný povrch" krídla a tak. Každopádne formy a celá koncepcia sú OK a vyzerá to veľmi sľubne.
Krásný , kolik má teda tento prototyp letovou hmotnost?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Tento má 58 gramov s tým, že krídlo je zo zbytočne hrubého skla a je tam pomerne veľký prijímač. Reálne sa to bude dať postaviť okolo tých 50 g, ale dojem zo včera je taký, že do 60 g to bude stále OK. Ale chce to ešte dôkladne otestovať aj v slabých podmienkach a bezvetrí, takže nechcem "kecať". 
- robin
- Kontaktovat uživatele:
Paráda! - teším sa s Vami 
Perfektní!
Takže k vánocům si mohu jeden testovací kousek objednat?
Takže k vánocům si mohu jeden testovací kousek objednat?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Pánové smekám
Je to prostě nádhera a mám zájem se také zařadit do dlouhé fronty zájemců.
Je to prostě nádhera a mám zájem se také zařadit do dlouhé fronty zájemců.
- mkyral
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to moc pěkně. Něco takového malého a skladného by se mi líbilo na chalupu 
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Graupner MX-12
Hoši , vy na tom koukám , ještě aj zarobite 
Frsky X10S Carbon
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
To je panove parada, taky by se mi to moc libilo.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Fííííha páni, ďakujeme za záujem a uznanie, to sme ani nečakali.
Ešte riešime upevnenie odnímateľného krídla, vhodné servá (nie je ich tak veľa ako by sa mohlo zdať), možnosti náhonu flaperonov a iné detaily a chceme čo najviac nalietať v rôznych podmienkach (čomu čas ani počasie momentálne nepraje).
Takže to chce trochu trpezlivosti. Nerobíme to pre peniaze (znalí si asi vedia predstaviť koľko práce, materiálu a času to obnáša a že bohvieako zarobiť sa na tom nedá), ale preto, že nás to baví. Určite ale na nikoho nezabudneme a keď to bude aktuálne, ozveme sa. Sľubiť nejaký konkrétny termín zatiaľ nie je v našich silách.
Ešte riešime upevnenie odnímateľného krídla, vhodné servá (nie je ich tak veľa ako by sa mohlo zdať), možnosti náhonu flaperonov a iné detaily a chceme čo najviac nalietať v rôznych podmienkach (čomu čas ani počasie momentálne nepraje).
Takže to chce trochu trpezlivosti. Nerobíme to pre peniaze (znalí si asi vedia predstaviť koľko práce, materiálu a času to obnáša a že bohvieako zarobiť sa na tom nedá), ale preto, že nás to baví. Určite ale na nikoho nezabudneme a keď to bude aktuálne, ozveme sa. Sľubiť nejaký konkrétny termín zatiaľ nie je v našich silách.