Jak zaplatit DPH ?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
krtek2k

Re: Jak zaplatit DPH ?

#16 Příspěvek od krtek2k »

Je mi to jasný , přesně podle citátu našeho největšího čecha Járy Cimrmana:
"Může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat"
:)

P.S.: Argument, že nevím o čem mluvím neberu , já vím o čem mluvím.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Hunger

#17 Příspěvek od Hunger »

Asi tak :D. Ale u podnikatelů máš problém, že třeba 4 měsíce jseš totálně bez práce a peněz, pak nastane "sezóna" a nevíš kam skočit ... Šéf už má dobré jméno, ale stejně má na firmě docela pěkný dluh..., splatnost faktur do 30 dnů, velký firmy tě tlačej s cenou až na kost a platěj co nejpozději - proto pro ně vůbec neděláme a občas se stane, že ti někdo tu fakturu prostě nezaplatí, nebo odřekne zboží, které je na zákazku přímo pro jeho potřebu a jsi v ...

Edit: Krtku ty jsi podnikatel, nebo nějakého znáš???
"Šmirgl to jistí!"
bastoun22

#18 Příspěvek od bastoun22 »

Asi to sem už nepatří, ale sohlasím s Kovbojem i Hungerem. Kdybych tohle věděl před 22 lety, držel bych se zaměstnání jako klíště! malý důchod, zdraví v pr.... a toho času kolem. A ty odvody jak pořád
brečí soc. dem. jsou oproti zaměstnancům hodně vysoké. Málokdo totiž řekne také "B", že ten zbytek
doplácí zaměstnavatel. No a co ta zodpovědnost! Trochu jsem se rozčílil, už končím.

bastoun22
bitovod

#19 Příspěvek od bitovod »

Kovboj píše:Stačí se přidat mezi řady nás, mezi ty zlé a proti "obyčejným zaměstnancům " strašlivě zvýhodněné podnikatele. Jen by ti ale možná chyběla dovolená, stravenky, jen 8 hodinová pracovní doba, volné víkendy, nemocenská, nároky na kde co (které ti musí platit zaměstnavatel) a možná by ti ani nevyhovoval ten permanentní stres. Ale jak říkám, klidně se k nám přidej :lol:

Souhlas. Zkusil jsem to, vydržel jsem to šest let - a od září jsem už zase zaměstnanec. Myslím, že podruhé už bych na to na HPP nešel: stres furt, pracovní doba furt, nemocenská nikdy, starost o rodinu, o účty, z čeho se co zaplatí příští měsíc atd. Už ne, díky, jsem zase na nějakou dobu vyléčenej. A možná že i nafurt.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
2952

#20 Příspěvek od 2952 »

Krtku-při vší úctě nevíš o čem mluvíš. Já bych se být tebou omluvil za neznalost a my to pochopíme:-)
Nemůže přece každý rozumět všemu:-)
Já vše poctivě naklofu do počítače a někdy mám nadměrný odpočet (mám pocit, že možná nevíš, co to je!?:-) )
A nic s tím nenadělám. Buď OKAMŽITĚ DPH zaplatím a v opačném případě milostivě ČEKÁM , až dostanu nadměrný odpočet zpět.
Ale kašli na to-pokud se Tě to netýká, nech to ležet :-)
googie
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od googie »

Ono to ani s tým nadmerným nie je sranda a aspoň v SR ti to nepošlú hneď, ale čakajú na ďalšie obdobie, či ti vznikne povinnosť. Ja som mal nadmerný kvôli kúpe auta už v 3. kvartáli a peňazí sa dočkám až teraz. Ináč som rád že mi DPH plátcovstvo priznali teraz po novom to kurevsky sprísnili.

A druhá vec k DPH pre tých čo si myslia ako odrbávame a bohatneme. Kamarát má zaplatiť dnes mnoho tisíc EUR DPH, ale daniarov nezaujíma, že má peniaze vonku a prázdny účet kvôli dlhej splatnosti FA, neplatičom, alebo že musí vyplatiť zamestnancov.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
bastoun22

#22 Příspěvek od bastoun22 »

Od té doby co se přemístily služby do vyšší sazby DPH, jsem ještě nadměrný odpočet nezažil. No a nejlepší je, že pokud někdo nezaplatí fakturu, tak to DPH musíš stejně odevzdat (snad se to už nějak
změnilo?). A na závěr. Když člověk jako OSVČ (ne např. s.r.o., tam je to jinak)končí s podnikáním, tak
musí zaplatit daň z příjmu za pohledávky, které se mu nasčítaly třeba za 20 let! No a odběratel si mne ručičky. Já přerušil podnikání na 1/2 roku kvůli zdraví, ale musel jsem to kvůli financím obnovit, abychom neskončili
pod mostem. Možná by pomohlo na zkoušku rozdat všem lidem živnosťáky třeba na 1/2 roku a zapojit
do toho i Švarc systém (asi by to jinak na zkoušku nešlo), a ať každý posoudí dle svého. Já jdu dopsat
účetnictví za minulý rok (naštěstí jen jednoduché), ať to mám připravené na zpracování DAP. Děláme
spolu se synem, trochu jsem toho na něj převedl, jinak bych si k modelařině nemohl ani čuchnout.
Tak vše.

bastoun22
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Lubosh »

bastoun22 píše:Lubosh. Já poslal jako živnostník DPH už minulý týden, ale na starý účet jako vždy. Nějaký centrální
účet na daně mi unikl. Jak to s tím je?

Díky. bastoun22

Taky jsem to poslal na starý účet. Paní na fin. říkala, že by se to mělo překlopit, ale neví to jistě.
Tak jsem to nechal, nebudu to platit 2x.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
cilek

#24 Příspěvek od cilek »

krtek2k píše:Cilek , ještě se tím chlub. Pak nemá bejt republika v pr... když má každej "nadměrné odpočty"
Pak každej nadává na velký firmy, ale ty jsou jediný kdo opravdu odvádí nějaký pořádný daně.
A pak obyčejný zaměstnanci. Já bych blyl.

Chvíli jsem tu nebyl a debata se pěkně rozjela. Nemám Ti za zlé, že se rozčiluješ. Evidentně neznáš daňové zákony, protože to ke své práci nepotřebuješ. Možná si pleteš daň z příjmu a daň z přidané hodnoty. Pracuji v oboru, kde 95% mé činnosti vykonávám v režimu podle § 92a zákona o DPH. Až si zjistíš, co to je, tak se možná i omluvíš (nebo aspoň pochopíš :wink: ). Daní a jiných poplatků státu platím opravdu dost, nemám se za co stydět. Ale už rok mám jen nadměrné odpočty a pokud se nezmění zákony, tak stále mít budu. a nemysli si, že je to pro mě nějaký přínos. Je to přesně naopak.
bastoun22

#25 Příspěvek od bastoun22 »

Ten nadměrný odpočet není žádná hanba. Pokud člověk nakupuje s 20% (loňský rok, letos 21%),
a dělá třeba nějaké montáže v nižší sazbě, tak je to normální, a také může koupit nějakou větší
investici v zákl. sazbě. Když kdysi bylo 23% a 5% (moje služby), měl jsem ho skoro pořád. Jinak
pokračuji v účetnictví, jsem u září a moje PC to zatím plive v pořádku.

bastoun22
cilek

#26 Příspěvek od cilek »

bastoun22 píše:Ten nadměrný odpočet není žádná hanba. Pokud člověk nakupuje s 20% (loňský rok, letos 21%),
a dělá třeba nějaké montáže v nižší sazbě, tak je to normální, a také může koupit nějakou větší
investici v zákl. sazbě. Když kdysi bylo 23% a 5% (moje služby), měl jsem ho skoro pořád. Jinak
pokračuji v účetnictví, jsem u září a moje PC to zatím plive v pořádku.

bastoun22

Ba ne, nejde o práci v nižší sazbě. Jde o tzv. "Přenesení daňové povinnosti". :wink:
dudaj

#27 Příspěvek od dudaj »

krtek2k píše:Cilek , ještě se tím chlub. Pak nemá bejt republika v pr... když má každej "nadměrné odpočty"
Pak každej nadává na velký firmy, ale ty jsou jediný kdo opravdu odvádí nějaký pořádný daně.
A pak obyčejný zaměstnanci. Já bych blyl.

Když už neumíš napsat blít tak napiš třeba - chce se mi blejt :) .
Od revoluce podnikám na živnost truhlářství nebo ve stavařině.
Na dovolené jsem nebyl 10 let, neustálý stres - zaplatí -nezaplatí, bude další kšeft ? Stihnu termín, bude se to zákazníkovi líbit? Vyjdu s penězi které jsem dal do nabídky
a td. Nevím co je 8smi hodinová pracovní doba.
Pokud stát řekne že něco bude se sníženou DPH, já na tom nevydělám, protože konkurence je na tom stejně a ceny jdou dolů.
Pokud platím menší odvody, konkurence je na tom stejně, a všichni jdem do důchodu bez peněz.
Ušetří zákazník, třeba jako ty když si u toho živnostníka něco objednáš.
Jinak samozřejmě souhlasím , přidej se k nám a budeš v balíku jako my :D
googie
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od googie »

Vôbec aj keby živnostník neplatil dane a čo? Štát by im mal byť vďačný, že nesedia na pracákoch a vôbec ísť v ústrety. Teraz je živnostník posledné s prepáčením hovno, ktorý snáď má právo len dýchať vzduch a platiť. V každej banke ťa pošlú do prdele pri hypo žiadosti. Keď ti zmluvná strana, alebo firma ukončí kontrakt, štátu je to jedno platiť budeš stále.

Bol som živnostník 5 rokov, 8 rokov zamestnanec a teraz jednoosobová SRO.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
jio

#29 Příspěvek od jio »

googie píše:Vôbec aj keby živnostník neplatil dane a čo? Štát by im mal byť vďačný, že nesedia na pracákoch a vôbec ísť v ústrety.

Nic ve zlém, ale to se už vážně nedá číst. Předpokládám, že když živnostník kvůli vděčnosti státu nemá platit daně protože nesedí na pracáku (zaměstnanci tam samozřejmě sedí všichni), tak nejezdí po silnicích, neposílá děcka do škol, nepotřebuje policajty protože si všechno zajistí sám ...

Chlapci živnostníci (OSVČ) rozumím tomu, že to nemáte lehké, ale kdo dneska lehké má. To, že jste OSVČ jste si vybrali sami stejně jak si zaměstnanci vybrali sami to, že budou zaměstnanci a nepodnikají. Takže mám za to, že vaše sebelítost není na místě. Máte jistě své nevýhody s tím, že vám někdo (spíše většina) pozdě nebo vůbec nezaplatí, máte ale i výhody že si můžete tzv. optimalizovat daně, což zaměstnanec nemůže. Na druhou stranu, zaměstnanců, kterým nebylo zaplaceno nebo se kterými jsou uzavírány švindl smlouvy by se také dalo pár najít. A přiznejte si, že ne všechny daňově uznané cesty autem jdou výhradně kvůli podnikání, že ta zrcadlovka, kterou fotíte i modely je vysloveně nutná pro zajištění propagace vaší firmy atd, atd. A mimo jiné OSVČ platící daň z příjmů, to je spíše výjimka než pravidlo.

Každá činnost má své plusy i mínusy, takže zkuste ubrat trošku páry.
cilek

#30 Příspěvek od cilek »

jio píše:Každá činnost má své plusy i mínusy, takže zkuste ubrat trošku páry.

A to tě tady naštvaly všechny příspěvky, že oslovuješ všechny? Nikdo jiný, než googie tady nepsal, že by se neměly daně platit. Evidentně nemáš živnostníky rád a hážeš je všechny do jednoho pytle, hodí se ti zrovna ten jeden příspěvek. Tak, prosím, taky trošku té páry uber :wink: .
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“