Jak zaplatit DPH ?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- rdubsik
- Kontaktovat uživatele:
Jak zaplatit DPH ?
Ahoj,
můžete mi poradit, jestli se dá přiznání k DPH poslat elektronicky? Ideálně e-mailem? Je k tomu zapotřebí nějaká speciální registrace?
můžete mi poradit, jestli se dá přiznání k DPH poslat elektronicky? Ideálně e-mailem? Je k tomu zapotřebí nějaká speciální registrace?
Re: Jak zaplatit DPH ?
rdubsik píše:Ahoj,
http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr ... uvod.faces
Naklikáš to v prohlížeči a normálně elektronicky odešleš. Pokud nemáš elektronický podpis tak budeš muset ještě jednu stránku vytisknout a podepsat a tu poslat v obyčejné obálce na adresu berňáku.
Pozor na změnu čísel účtů od 1.1.2013 - veškeré daně.
Ani na finančáku s určitostí neví, jestli se platba na starý účet přesune, nebo ne.
Ani na finančáku s určitostí neví, jestli se platba na starý účet přesune, nebo ne.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
www.3dprintedtanks.com
- rdubsik
- Kontaktovat uživatele:
Kovboj píše:Naklikáš to v prohlížeči a normálně elektronicky odešleš. Pokud nemáš elektronický podpis tak budeš muset ještě jednu stránku vytisknout a podepsat a tu poslat v obyčejné obálce na adresu berňáku.
Díky moc za radu,
přesně tuto stránku jsem našel, ale nebyl jsem si jistý, jestli to můžu odeslat přímo.
Radek
Já posílám (a budu i dnes
) přes datovou schránku. Nic nemusíš tisknout a nikam nemusíš chodit, nepotřebuješ elektronický podpis.
- rdubsik
- Kontaktovat uživatele:
cilek píše:Já posílám (a budu i dnes) přes datovou schránku. Nic nemusíš tisknout a nikam nemusíš chodit, nepotřebuješ elektronický podpis.
Datovou schránku lze založit "na počkání"?
rdubsik píše:cilek píše:Já posílám (a budu i dnes) přes datovou schránku. Nic nemusíš tisknout a nikam nemusíš chodit, nepotřebuješ elektronický podpis.
Datovou schránku lze založit "na počkání"?
V podstatě ano. Dělal jsem to na poště a za hodinu jsem ji měl funkční. Ale je tam nějaký delší termín, takže dnešní podání už bych neriskoval. Pokud jsi v časové tísni, tak to pošli mailem a příští týden na FÚ zanes originál nebo si vyřiď tu schránku.
Lubosh. Já poslal jako živnostník DPH už minulý týden, ale na starý účet jako vždy. Nějaký centrální
účet na daně mi unikl. Jak to s tím je?
Díky. bastoun22
účet na daně mi unikl. Jak to s tím je?
Díky. bastoun22
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl ... 16801.html
Já mám pořád jen nadměrné odpočty, takže jsem to zatím řešit nemusel.
Já mám pořád jen nadměrné odpočty, takže jsem to zatím řešit nemusel.
Cilek , ještě se tím chlub. Pak nemá bejt republika v pr... když má každej "nadměrné odpočty"
Pak každej nadává na velký firmy, ale ty jsou jediný kdo opravdu odvádí nějaký pořádný daně.
A pak obyčejný zaměstnanci. Já bych blyl.
Pak každej nadává na velký firmy, ale ty jsou jediný kdo opravdu odvádí nějaký pořádný daně.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Když už se tady bavíte o DPH, tak by bylo možná vhodné zmínit i tady toto:
Takže pro plátce registrované před 1.1.2013 povinnost do 28.2. oznámit účty, které jsou používány pro ekonomickou činnost a pokud už jsou účty oznámené z minulých let, tak v případě nenahlášení, které z účtů se týkají ekonomické činnosti, budou od 1.4. zveřejněny všechny, tedy i dříve nahlášené osobní účty.
Jinak pro zájemce, spousta dalších změn je přehledně popsaná tady http://www.behounek.eu/news/novela-dph-2013/
§ 96
Povinný registrační údaj
(1) V přihlášce k registraci plátce je osoba povinná k dani povinna uvést také čísla všech svých účtů u poskytovatelů platebních služeb, pokud jsou používány pro ekonomickou činnost.
(2) Osoba povinná k dani je oprávněna určit, která čísla účtů podle odstavce 1 budou zveřejněna způsobem umožňujícím dálkový přístup.
Přechodná ustanovení technické novely zákona o DPH č. 502/2012 Sb.
9. Osoba povinná k dani, která byla ke dni předcházejícímu dni nabytí účinnosti tohoto zákona plátcem, je povinna oznámit správci daně do 2 měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona údaje uvedené v § 96 zákona č. 235/2004 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona. Pokud tato osoba nesplní tuto povinnost, má se za to, že určila ke zveřejnění všechny účty, které správce daně vede na základě její registrační povinnosti.
Takže pro plátce registrované před 1.1.2013 povinnost do 28.2. oznámit účty, které jsou používány pro ekonomickou činnost a pokud už jsou účty oznámené z minulých let, tak v případě nenahlášení, které z účtů se týkají ekonomické činnosti, budou od 1.4. zveřejněny všechny, tedy i dříve nahlášené osobní účty.
Jinak pro zájemce, spousta dalších změn je přehledně popsaná tady http://www.behounek.eu/news/novela-dph-2013/
krtek2k: A proč by nemohl mít trvale nadměrné odpočty? Záleží přece na tom, jakou provozuje činnost. Je to tak postavené a jediné, co s tím můžeš udělat, je se s tím smířit. Není to nic špatného nebo zavrženíhodného.
Tak díky. Člověk to kvůli letadélkům občas přehlédne. Půjdu v pondělí opruzovat na fin. úřad.
bastoun22
bastoun22
krtek2k píše:Cilek , ještě se tím chlub. Pak nemá bejt republika v pr... když má každej "nadměrné odpočty"
Stačí se přidat mezi řady nás, mezi ty zlé a proti "obyčejným zaměstnancům " strašlivě zvýhodněné podnikatele. Jen by ti ale možná chyběla dovolená, stravenky, jen 8 hodinová pracovní doba, volné víkendy, nemocenská, nároky na kde co (které ti musí platit zaměstnavatel) a možná by ti ani nevyhovoval ten permanentní stres. Ale jak říkám, klidně se k nám přidej
Ktrku v tomhle nevíš o čem mluvíš, jak píše Kovboj zkus si podnikat, nebo pracovat pro malého podnikatele u uvidíš, víš někdo vám musí dávat práci a jestli si myslíš, že je prdel přijít domů z práce a do půlnoci dělat účetnictví, tak prosim.
"Šmirgl to jistí!"