Spektrum ma zase zostrelil...

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum ma zase zostrelil...

#16 Příspěvek od LV »

paicreat píše:to: vrabec1

Baterky vo vysielači som menil včera (mal som tiež podozrenie lebo už boli slabé) a vyčistil som aj kontakty v klietke nepomohlo...

Ty lietaš kosačku na baterky v klietke? :roll:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
arda1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od arda1 »

První věc kterou bych udělal - sletoval pack z Eneloopek. Lítat s 450kou s hračkoidním drákem baterek mi přijde jako hazard. Radek
ICQ 638556901
helifish

#18 Příspěvek od helifish »

Zkus nejdřív vyměnit BEC, pak přijímač. Můžeš mít i vadné servo které může mít větší odběr při zátěži a BEC to neuživý. Podobný problém se servem jsem měl já, sice jsem nespadl ale po inicializaci heliny jsem začal "verglovat" s pačkama na radiu jak pří "chaosu" :) a voaláá restart přijímače. Zajímavostí bylo že to servo bylo uplně nové a nepomohlo ani povolení šroubků na krabičce. Někdy to vyrobci holt dotáhnou tak že ty převody jsou moc stažený a jdou ztuha. V každé případě bych problém hledal někde na helině. To by ti nespíš ani futaba nezachránila. DSM2 (DX6i DX7 a teď i DX8) v mém okolí létá 6 lidí všechno heliny různých typů a velikostí a nemáme jediný problém.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
helifish

#19 Příspěvek od helifish »

Jo a nastav si FS pokud nemáš na odstavení motoru. Koukam že máš DX6i tak "klietku" zrušit a na konektor připojit "normální" vysílačkové acu. Kontakty a nasledný restart radia byly původcem nahodných pádů modelu. Už se to tu myslím někde řešilo.
Naposledy upravil(a) helifish dne pát 27.01.2012 15:54, celkem upraveno 1 x.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
error414
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od error414 »

Nejdriv bych se zameril na to proc helina letela dal neovladatelna!!!!!! Jestli nemas nastaven FS tak bit do hlavy.

Jakej mas vubec prijmac? Spectrum prijmace maj diodu ktera v omezene mire ti rekne co se zhruba stalo.

A jeste jednou, neni mozne aby pri cemkoliv heli letela dal, FS MUSI byt nastaven aby se odstavil motor.
Logo 600 + spirit
petruncicek

#21 Příspěvek od petruncicek »

Měl jsem obdobný problém v prosinci, 2X během dne rozstřelený pročko, už jsem si myslel že jsem tak levej a seknu s helinama, při testu na stole bez motoru vypadalo vše v poho, zkoušel jsem hlavně serva protože to byli takový divný pády jako kdyby něco přestalo fungovat na cyklice.... serva se zdáli v poho .... a pak náhodou jsem přimáčknul kabel serva přímo v místě jak vstupuje do krabičky serva a všechno se zbláznilo ... přijímač přestal makat serva sebou cukli prostě jasný pád. Následná rozborka serva ...jeden slaboučký drátek z červeného kabílku hnedka u pájení se třepil a zřejmě po roztočení a pohybu se dotýkal kolegy a společně dělali neplechu .... přepájeno a v poho ... osobní zkušenost .... test velice jednoduchý bez jakéhokoliv rozdělávání .... nemusí to být tím, ale samotného mě to překvapilo co se může stát...
HK450V2, T-REX450PRO, Blade mCPX, Blade 130X, T-REX 700E, T-REX 700E DFC
helifish

#22 Příspěvek od helifish »

petruncicek píše:Měl jsem obdobný problém v prosinci, 2X během dne rozstřelený pročko, už jsem si myslel že jsem tak levej a seknu s helinama, při testu na stole bez motoru vypadalo vše v poho, zkoušel jsem hlavně serva protože to byli takový divný pády jako kdyby něco přestalo fungovat na cyklice.... serva se zdáli v poho .... a pak náhodou jsem přimáčknul kabel serva přímo v místě jak vstupuje do krabičky serva a všechno se zbláznilo ... přijímač přestal makat serva sebou cukli prostě jasný pád. Následná rozborka serva ...jeden slaboučký drátek z červeného kabílku hnedka u pájení se třepil a zřejmě po roztočení a pohybu se dotýkal kolegy a společně dělali neplechu .... přepájeno a v poho ... osobní zkušenost .... test velice jednoduchý bez jakéhokoliv rozdělávání .... nemusí to být tím, ale samotného mě to překvapilo co se může stát...

Tak tak. Buhužel vetšina lidí to řeší zcela zbytečnou výměnou radia.
JMalik

#23 Příspěvek od JMalik »

Používám Futabu, protože to patří k tomu nejspolehlivějšímu co se dá v současné době pořídit (když by se to rozebralo do detailů, tak já osobně neznám v současnosti žádný jiný spolehlivější systém řízení)
Na tohle ale nepomůže ani ta Futaba.
Na 35, 40Mhz se padalo na poškubávání, rušení...... a hodně událostí se na to dalo hodit. Když vynechám rány na ruce, tak dnes je většina pádů na 2,4GHz na tu stejnou čuňárnu v instalacích jako to spadlo v těch MHz pásmech. Jenže dnes to je zásadní rozdíl. Rušení na 2,4GHz je tak vyjímečná událost, že už se to na to nedá hodit. Zbývají ty baterky v kleci, sračkoidní konektory, šrotové přijímačovky, šunky serva....... :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od StanleyT28 »

JMalik píše:Používám Futabu, protože to patří k tomu nejspolehlivějšímu co se dá v současné době pořídit (když by se to rozebralo do detailů, tak já osobně neznám v současnosti žádný jiný spolehlivější systém řízení)
Na tohle ale nepomůže ani ta Futaba.
Na 35, 40Mhz se padalo na poškubávání, rušení...... a hodně událostí se na to dalo hodit. Když vynechám rány na ruce, tak dnes je většina pádů na 2,4GHz na tu stejnou čuňárnu v instalacích jako to spadlo v těch MHz pásmech. Jenže dnes to je zásadní rozdíl. Rušení na 2,4GHz je tak vyjímečná událost, že už se to na to nedá hodit. Zbývají ty baterky v kleci, sračkoidní konektory, šrotové přijímačovky, šunky serva....... :wink:

A taky kouslý přijímač, který se díky vygenerované špičce kousne tak, že už se neprobere, dokud se znovu nevypne a zapne......
Krtko6

#25 Příspěvek od Krtko6 »

Ja mám zlú zkusenosť s DX6tkou s lietaním v zime, keď sú teploty po nulou a zem je pokrytá snehom. Po pár metroch to skončilo haváriou. Mám totálne znížený dosah a je jedno, či to je prijímač AR 6200 alebo orange. Ináč celý rok bez problémov. Myslím, že to tu tiež niekto písal. Nerozumiem prečo to niekomu v zime lieta inému nie. Na novú sezónu sa chystám pre istotu pridať na prijímač kondenzátor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ector.html Má zabraňovať výpadkom napájania(brown out).
Bull
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Bull »

Mě nešla dx6i spárovat s přijímačem pokud byla delší dobu vystavena teplotě méně jak 10 stupňů celsia nad bodem mrazu např v když byla v dílně kde mám asi 8 stupňů,doma v obýváku při pokojové teplotě chdila normálně,prodejce mi nechtěl tuto závadu věřit ale po vyzkoušení reklamaci uznal.A u Dx5e se mi stalo že fungovala v normálu ale někdy docházelo k výpadku a nepomohl ani její restart musela se znovu spárovat bohužel byla po záruce tak jsem ji prodal na ND.
http://3505173.rajce.idnes.cz/
zdendaK

#27 Příspěvek od zdendaK »

Tady někoho čeká kompletní rozborka/zborka :D :D :D a vo tom to je :evil:
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
blade120
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od blade120 »

Krtko6 píše:Ja mám zlú zkusenosť s DX6tkou s lietaním v zime, keď sú teploty po nulou a zem je pokrytá snehom. Po pár metroch to skončilo haváriou. Mám totálne znížený dosah a je jedno, či to je prijímač AR 6200 alebo orange. Ináč celý rok bez problémov. Myslím, že to tu tiež niekto písal. Nerozumiem prečo to niekomu v zime lieta inému nie. Na novú sezónu sa chystám pre istotu pridať na prijímač kondenzátor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ector.html Má zabraňovať výpadkom napájania(brown out).

Možeš tam mať studený spoj, chladom sa to stiahne, kontakt sa rozpojí a máš problém.
Ja som mal studený spoj na potenciometri (knipel, DX6i) a 2 krát som havaroval, než som prišiel
na to, kde je pes zakopaný.
JMalik

#29 Příspěvek od JMalik »

StanleyT28 píše:

A taky kouslý přijímač, který se díky vygenerované špičce kousne tak, že už se neprobere, dokud se znovu nevypne a zapne......

Ano, to jsem psal. V jeho případě tomu dávám těch cca 5%. Ne víc. :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#30 Příspěvek od JMalik »

:wink:
Krtko6 píše:.... Na novú sezónu sa chystám pre istotu pridať na prijímač kondenzátor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ector.html Má zabraňovať výpadkom napájania(brown out).

Určitě to může pomoci. Pokud jsi si jistý, že už jsi udělal maximum v instalaci pro to, aby jsi vyloučil všechny ty BECy,konektory, zdroje....., tak za současného stavu přejdi na Futabu (nemá ale telemetrii) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“