Plánek na stavbu chatky
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Plánek na stavbu chatky
Zdravim, par veci se da vycist zde.. http://www.stavbadomusvepomoci.cz/pripr ... aradi.html
a jinak bych doporucil mrknout treba na ytb zde..
ww.youtube.com/watch?v=iQ7hWEqlVBI
Treba to trochu pomuze.
a jinak bych doporucil mrknout treba na ytb zde..
ww.youtube.com/watch?v=iQ7hWEqlVBI
Treba to trochu pomuze.
Vzduch: T9x-Open9x - Gama 2100, Toro 900 TP
Země: Traxxas Slash VXL 2WD, Traxxas Slash VXL 4x4
Země: Traxxas Slash VXL 2WD, Traxxas Slash VXL 4x4
milode píše:Jenže už tu je 12 příspěvků a jen keci. Nic konkrétního.
Protože jsi nenapsal nic konkrétního k čemu to má být, kolik do toho chceš investovat, jestli v tom hodláš i přespávat, používat to v zimě......
Ředitelka domácnosti vlastní takový zahradní domček. Sloužilo to k odkládání věcí a na křeč tam šlo přespat.
Cena cca 50k. Jde to ale udělat i za 20k, pokud se smíříš s tím, že to nebude žádný luxus a hlavně ti to budou pravidelně vykrádat.
Taky do toho jde v pohodě vykrvácet mega, pokud to podsklepíš, uděláš to dvoupodlažní, obyvatelné i v zimě a obtížně vykrádatelné.
Takže si hlavně ujasni k čemu to má sloužit a kolik jsi ochotný do toho investovat.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Já myslím, že chtěl vědět jak správně spojovat trámky, aby to nespadlo apod. Taky jsem něco takového hledal na netu a nic.
Jedině si koupit knížku. Právě Rcmania je jedinečná v tom, že každému pomůže od úplných začátků. Proto dotaz jak se staví chatka,
pro někoho vypadá divně, ale dotaz jak se staví model, už je v pořádku. Chatka je stejná jako letadlo.
Takže mně to taky zajímá a hodně
Jedině si koupit knížku. Právě Rcmania je jedinečná v tom, že každému pomůže od úplných začátků. Proto dotaz jak se staví chatka,
pro někoho vypadá divně, ale dotaz jak se staví model, už je v pořádku. Chatka je stejná jako letadlo.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Mě osobně, se osvědčilo takové menší stavby stavět z prken nebo fošen. Vyjde to levněji než z trámků, spoje jsou jednodušší, většinou stačí pilka, vruty a el. šroubovák. V nouzi se to dá spojit i hřebíky. Při správné dimenzi fošen není problém postavit i klasický dům. 
- Přílohy
-
- Stavíme ze dřeva Václav Hájek.pdf
- (1.56 MiB) Staženo 212 x
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Něco takového jsem taky na zahradě budoval jako klasickou zděnou stavbu z porfixu, střecha trámky a záklop z palubek, asfaltové pásy a střešní šindele. Akorát jsem střechu ještě protáhnul nad posezení, což momentálně velmi oceňuji a doporučuji 
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
jova píše:Mě osobně, se osvědčilo takové menší stavby stavět z prken nebo fošen. Vyjde to levněji než z trámků, spoje jsou jednodušší, většinou stačí pilka, vruty a el. šroubovák. V nouzi se to dá spojit i hřebíky. Při správné dimenzi fošen není problém postavit i klasický dům.
Ano, to je ono, díky. Prostě konkrétní nákresy, půdorysy a řezy, aby bylo vidět jak se to dělá od vytvoření základu až po střechu.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
semi píše:Já myslím, že chtěl vědět jak správně spojovat trámky, aby to nespadlo apod. Taky jsem něco takového hledal na netu a nic.
Dotaz je položen ve smetišti. Ptají se tu lidé na různé věci.
Pro JMalík: Chatku chci pouze na odpočinek a občasné přespání , ale především by měla sloužit pro úkryt před nenadálým deštěm atd. Nechci do toho investovat moc, čím méně tím lépe, ale samozřejmě z toho plyne kvalita.
Chatu jsem si před 25 lety postavil sám, stojí dodnes. Takže práce s dřevem mi není cizí, ale spíše jsem zde na RCmanii hledal inspiraci. Jinak děkuji všem, co se vyjadřují k danému tématu.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Tu si môžeš stiahnuť e-book o stavbe malej dvojposchodovej chatičky (cca. 244x411cm).
Je to detailný popis stavby, vrátane rozpisu materiálu a nákupného zoznamu.
http://www.hobbymagazines.org/books/2568-smart-bunkie-full-plans-for-a-compact-guest-cabin-epub.html
a tu je k nej plán v PDF
http://cdn.cottagelife.com.s3.amazonaws.com/files/2013/03/BunkiePlans.pdf
Je to detailný popis stavby, vrátane rozpisu materiálu a nákupného zoznamu.
http://www.hobbymagazines.org/books/2568-smart-bunkie-full-plans-for-a-compact-guest-cabin-epub.html
a tu je k nej plán v PDF
http://cdn.cottagelife.com.s3.amazonaws.com/files/2013/03/BunkiePlans.pdf
Chceš konkrétní odpověď, tak jednu přidám. Na tvém místě bych nic nevymýšlel, ale zajel do nějakého hobbyhypermarketu - Obi, Bauhaus/max, Hornbach apod. a tam si koupil stavebnici. Já to tak udělal a mám pokoj. Výběr je docela široký, rozměry, které požaduješ tam také najdeš (nebo tomu velmi podobné) a i když to stojí nějaké peníze, tak si myslím, že pokud budeš kupovat materiál a sám ho zpracovával, necháš na tom hromadu času a práce. Já si udělal plochu pod chatku - obrubníček, uvnitř vysypáno štěrkem a na tom betonové dlaždice a na tom postavená chatka. Sestavíš jí za odpoledne a večer si před ní dá to vzývané pivo. Pokud ovšem chceš chaloupku na muří noze, ta nemohu sloužit.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Chceš konkrétní odpověď, tak jednu přidám. Na tvém místě bych nic nevymýšlel, ale zajel do nějakého hobbyhypermarketu - Obi, Bauhaus/max, Hornbach apod. a tam si koupil stavebnici. Já to tak udělal a mám pokoj. Výběr je docela široký, rozměry, které požaduješ tam také najdeš (nebo tomu velmi podobné) a i když to stojí nějaké peníze, tak si myslím, že pokud budeš kupovat materiál a sám ho zpracovával, necháš na tom hromadu času a práce. Já si udělal plochu pod chatku - obrubníček, uvnitř vysypáno štěrkem a na tom betonové dlaždice a na tom postavená chatka. Sestavíš jí za odpoledne a večer si před ní dá to vzývané pivo. Pokud ovšem chceš chaloupku na muří noze, ta nemohu sloužit.
Tohle jsem udělal cca před pěti rokama a byla to chyba. Vybral jsem si z té nabídky boudičku z nejsilnějšíma prknama na ty zámky přes roh, komplet to předen natřel, naimpregnoval, podlahu si uděla radši sám....., no je to jak z papíru. V zimě neotevřeš normálně dveře, protože je na střeše sníh a sedne si to. v létě je to zkroucené zase jinam, protože to vyschne na troud. To z čeho to dělají není dřevo, ale balsa.
Relativně dost peněz za dost šmejd.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
O tom to je, co od toho očekáváš. Já to postavil vyložené jako zahradní chatku na uskladnění kol, sekačky a drobného zahradního nářadí, takže mě to celkem vyhovuje. Je pravdou, že dveře nesedí tak, jak bych si představoval, ale zavřít to jde. Má tu budku také něco kolem pěti let a zatím v poho. Některé věci jsem si dodělal podle sebe, ale to je u většiny věcí.
Hitec Aurora 9X
Stevebnice je pohodlná, to je pravda. Ale taky té kvalitě nevěřím. Prostě něco hodím na papír a vymyslím nějakou kůču.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
DAF píše:O tom to je, co od toho očekáváš. Já to postavil vyložené jako zahradní chatku na uskladnění kol, sekačky a drobného zahradního nářadí, takže mě to celkem vyhovuje. Je pravdou, že dveře nesedí tak, jak bych si představoval, ale zavřít to jde. Má tu budku také něco kolem pěti let a zatím v poho. Některé věci jsem si dodělal podle sebe, ale to je u většiny věcí.
Vyhodím to, dokud ještě můžu hýbat packama a jsem ochotný to řešit. Kdyby jste někdo věděl o dodavateli roubenky téhle boudy (cca 3m X 3m), tak to uvítám. Byla by tam ještě akce takového přístavku (posezení k zahradnímu domku s horní terasou) ve stejném provedení - roubenka cca 3m X 4m ale jen dvě stěny s tím stropem jako terasa, odkud se poleze do horního patra. Takže plus nějaké schody. Nepředstavuji si, že to někdo bude dělat za 50k, ale taky bych do toho nerad dal 400k.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Overené, lacné a funkčné riešenie je kúpa staršej unimobunky. Tú si následne upravíš podľa seba ideál podobne ako na foto pár príspevkov vyššie. Záhradkári to používajú k plnej spokojnosti už roky. Nie je to žiadna veda. Ak ju obiješ drevom vyzerá to parádne. Výhoda je v tom, že je to obývateľné okamžite ako Ti bunku zloží žeriav na pozemok.A následne i ľahko rozoberateľné.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...