Plánek na stavbu chatky
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Plánek na stavbu chatky
Pánové, je někdo ochoten poskytnout plánek na stavbu malé zahradní chatky o rozměrech 3x3 maximálně 3x4 m ? Předem děkuji za ochotu.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Re: Plánek na stavbu chatky
Na takovouhle kůču potřebuješ plánek
Prostě mě to jen překvapilo...
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
RC mania nikdy nezklame.............
REX píše:Na takovouhle kůču potřebuješ plánek![]()
Přesně tento typ lidí toto forum degraduje.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
aby ses nepo..sesouval.. Čekáš v modelářským fóru v rubrice Smetiště, že ti nějakej architekt vysype plán zahradní haciendy v DWG?
OK2WY
JirkaA píše:aby ses nepo..sesouval.. Čekáš v modelářským fóru v rubrice Smetiště, že ti nějakej architekt vysype plán zahradní haciendy v DWG?
Já se neposeru......... smaž to rovnou.....
Je vidět, že teplo a pár piv dělá své...... všichni jsou chytří, včetně moderátorů....
milode píše:Přesně tento typ lidí toto forum degraduje.
Ba právě naopak...!
------------
Jednoduchá kůča 3x3 - 3x4 metry je snadná stavba.
Dělal jsem jich několik.
Jedna je postavená jen na naležato položených betonových deskách a přikotvená na dvou místech k zaraženým lešenářským trubkám.
Jiná má základní svislé sloupky rovnou do děr vysypaných patnáctkou štěrkem a polosuchým betonem.
Základní kostru zavětruj, vhodné jsou i kramle ke zpevnění rohů.
Vnější plášť je lepší z prkének pero-drážka.
Na střechu jsem s úspěchem použil pozink plech.
Pokud jsou okénka nahodilých rozměrů "co okolí dalo", pak se dají v pohodě věstavět mezi vhodné lašny.
Pro člověka, který za školní docházky postavil létající model aeroplánu a s příhradovým trupem to není až taková věda....
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, teď jsem přijel domů, mám v sobě půlku plzně..
Trošku se zamysli nad prudkostí své reakce na docela nevinnou odpověď. Jsi na veřejném diskusním fóru, tak se nediv, že lidi diskutují. Kdybys naježeně nereagoval, vůbec by o nic nešlo
Trošku se zamysli nad prudkostí své reakce na docela nevinnou odpověď. Jsi na veřejném diskusním fóru, tak se nediv, že lidi diskutují. Kdybys naježeně nereagoval, vůbec by o nic nešlo
OK2WY
JirkaA píše:Jasně, teď jsem přijel domů, mám v sobě půlku plzně..
Smaž to...dík
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
milode píše:Smaž to...dík
není důvod, nevidím nic zásadního proti pravidlům.
OK2WY
milode píše:Smaž to...dík
Ale proč...?
Dyk přinejmenším já jsem projevil snahu něco k věci napsat, (byť jsi spíš můj nepřítel....), a to jen proto, že jsem opravdu podobné kůči stavěl. A snad si s úspěchem - některé již stojí přes 20 let, stále slouží a prakticky je jejich stav stále velmi dobrý.
Ukrývají motorová inemotorová vozidla, zahradní nářadí, fungují pro krátkodobé ubytování. jedna taková kůča je i vybavena kamny "Brumteles"....
Naposledy upravil(a) corona dne úte 18.06.2013 22:33, celkem upraveno 1 x.
JirkaA píše:není důvod, nevidím nic zásadního proti pravidlům.
Tak tak, nemazat. Navíc si myslím, že stavba podobné kůči se tu může hlouběji probrat - vždyť taková chaloupka se může hodit i třeba někde na letišti pro modely (nemá každý možnost např. "luxusního" kovového domečku z nástavby Pragy V3S).
Naposledy upravil(a) corona dne úte 18.06.2013 22:52, celkem upraveno 1 x.
Jenže už tu je 12 příspěvků a jen keci. Nic konkrétního.
milode píše:Jenže už tu je 12 příspěvků a jen keci. Nic konkrétního.
Nojo....
Tak něco ke střeše:
Já ji dělal vždy jednoduchou, jen sklon 12-15° a okap jen na nižší delší straně. Stačí i jednoduchý žlábek do "V" z plechu.