Kluci dobrý!!! Taky bych chtěl mít takovou family...Posílám pozdrav z Chemnitzu.
Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
Tráva brzdilka.....
:-)

Kluci dobrý!!! Taky bych chtěl mít takovou family...Posílám pozdrav z Chemnitzu.
ST píše:Hele, ono je to celkem fuk, ono záleží taky, jestli zrovna prolétáš termickým stoupáním. Jiné to je v bezvětří a jiné ve větru. Ale i tak je to každopádně parádní polítání. Metr sem, metr tam.
...přesně Stando a jelikož bylo vedro jako prase byl dost sračkovitej a beztermickej vzduch, myslim, že až se trochu ochladí, bude to možná ještě trošičku lepšííí, ale jak píšeš metr sem metr tam
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Včera jsme s mladým dávali lekce přistávání. Motorem do 50m, otočka a přistání na bod, ale decentně bez zapíchnutí. Taky to chce takhle občas potrénovat.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jelikož mě ta výměna serva dost citově sebrala, rozhodl jsem se si ty podpůrné ložiska vytvořit co nejdříve. Ložiska jsou už objednaný z Tobexu a hřídelky, jelikož mám přístup na soustruh a nemám levý ruce mám už v polotovarech hotové. Takže už jen domečky na serva a může se osazovat. Jistota je jistota.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše:Jelikož mě ta výměna serva dost citově sebrala, rozhodl jsem se si ty podpůrné ložiska vytvořit co nejdříve. Ložiska jsou už objednaný z Tobexu a hřídelky, jelikož mám přístup na soustruh a nemám levý ruce mám už v polotovarech hotové. Takže už jen domečky na serva a může se osazovat. Jistota je jistota.
Měl bych dotaz. Ty válečky s ploškou jsou nalisované do ložiska v domečku? Pokud ano a domeček i rámeček serva jsou zalepené v křídle, tak pak by servo nemělo jít namontovat ani vymontovat. Díky.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
V domečku je ložisko. Hřídelka je do ložiska suvně..není zalisovaná!!! Ani to nejde, roztáhl by jsi ložisko se všemi destrukčními účinky!! 
Takže je to kdykoli demontovatelné..pouze rámeček s ložiskem zůstává na pevno přilepený v křídle.
Chceš li návod pro blbídky..jukni na blog Piera Rondela..
http://planet-soaring.blogspot.de/2012/ ... g-kit.html
http://planet-soaring.blogspot.de/2012/ ... -kits.html
Takže je to kdykoli demontovatelné..pouze rámeček s ložiskem zůstává na pevno přilepený v křídle.
Chceš li návod pro blbídky..jukni na blog Piera Rondela..
http://planet-soaring.blogspot.de/2012/ ... g-kit.html
http://planet-soaring.blogspot.de/2012/ ... -kits.html
ST píše:Jelikož mě ta výměna serva dost citově sebrala, rozhodl jsem se si ty podpůrné ložiska vytvořit co nejdříve. Ložiska jsou už objednaný z Tobexu a hřídelky, jelikož mám přístup na soustruh a nemám levý ruce mám už v polotovarech hotové. Takže už jen domečky na serva a může se osazovat. Jistota je jistota.
Páč se na hotelu nudím (zaplať pánbů,že je to 4 hvězdička s klimoškou, jinak bych chcípnul),projel jsem všechny logy Vikinga 2-ELS a spočítal celkový nálet modelu.
Takže k dnešnímu dni je to 36h 35 minut čistého letového času.
Tak doufám,že alespoň ještě jednou tak dlouho vydrží serva než je vyměním za nová.
...hmmm na to že mně přijde, že lítáš docela často, tak to už jsem myslel, že máš s timhle nalítáno čoveče víc
, 36 hodin je v podstatě můj průměrný roční nálet, když se dívám do statistik za poslední 4 roky
JETI DC-16
Viď..ono to klame. Je rozdíl být na letišti 5 hodin a myslet si,že jsi si zalétal hafo hodin. Záznam jasně práskne reálný čas. 
Ono já toho nového de fakto zase tak dlouho nemám, od podzimu 2012.
graup15 píše:Viď..ono to klame. Je rozdíl být na letišti 5 hodin a myslet si,že jsi si zalétal hafo hodin. Záznam jasně práskne reálný čas.
...jojo ty logy to prásknou spolehlivě
JETI DC-16
Jo není radno ty teploty na povrchu podceňovat. Mám takový malý infra teploměr a docela by jsi se divil,kam až se to na slunci vyšplhá.
Ještě jsem přidal nové video s průletama 
Michale, koukám, že Marek měl zataženou ruční brzdu.

Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
No byl opatrný 
Naprosto ho chapu. Ja si po letu musel sednout. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/