Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Tak potvrzuji, že třeba na jino.cz dodávají nejnovější Betu s nejnovějším Cadetem 4 (tj. protokol 3). Zítra jí tu mám. 
Swift II | T9X(OpenTX)
Ahoj,
nejdou mi dát táhla do díry u serva na křídlech (servo pro křidélka). Prostě se tam nemůžou vejít. To musím ty táhla zbrousit? V přiloze fotka.
Díky
P.S. Teď mi ještě došlo, jak tam mám vůbec ty táhla dát, aby druhý konec byl u křidélek a nesměřoval k trupu?
nejdou mi dát táhla do díry u serva na křídlech (servo pro křidélka). Prostě se tam nemůžou vejít. To musím ty táhla zbrousit? V přiloze fotka.
Díky
P.S. Teď mi ještě došlo, jak tam mám vůbec ty táhla dát, aby druhý konec byl u křidélek a nesměřoval k trupu?
Swift II | T9X(OpenTX)
-
czpredseda
Uděláš větší díru do páky vrtákem na kov o kousíček větším než je průměr táhla aby to němělo vůle ale ani aby to nebylo těsné, v nouzi nějakým skalpelem. jmenuje se to Z ohyb a táhlo je v páce v místě kolmém k ose táhla 
Díru zvětšit nemůžu, protože se tam vrtačkou (modelářskou) nedostanu.. ještě k tomu, když je to servo u kraje. 
Swift II | T9X(OpenTX)
Kuba5 píše:Díru zvětšit nemůžu, protože se tam vrtačkou (modelářskou) nedostanu.. ještě k tomu, když je to servo u kraje.
Pokud nemůžeš nebo nechceš to servo vytahovat, tak to jde i s vrtákem v prstech. Ten plast je měkký.
TRex 100, Blade Nano cpx, Beta 1400, DX8 + Phoenix v4.0
-
czpredseda
Nebo si ten vrtáček upneš do ručky skalpelu. Nebo šikmo odřízneš kus EPP ze strany páky, abys ses tam dostal šroubovákem a tu páku mohl vyšroubovat.
Už mi to fakt leze na nervy, nenapadlo by mě, že se budu nejvíc srát s táhlama.
Serva vyndavat nechci, protože tam teď dobře drží... Jedině mě napadlo zapojit elektroniku, hlavně křídla na kanál a prostě tím servem pohnout kousek, pak už bych se tam snad dostal vrtačkou, nebo aspoň nějak líp prostě.
Swift II | T9X(OpenTX)
-
czpredseda
Ale tou pákou můžeš normálně pootočit i rukou, a když to pak zapojíš, ustaví se to do středový polohy samo. Kdybys měl serotester natočíš si to jak je libo.
Tak už to snad půjde, akorát pořád nedokážu pochopit, jak to tam mám dát, aby to táhlo směřovalo ke křidélku. 
edit: tak už jsem to pochpil, akorát mám strach, abych nezlomil tu páku, když tam budu cpát celé to táhlo.
edit2: tak už dobrá. Stačí se nebát a zabrat, ten plast je ohebnej.
edit: tak už jsem to pochpil, akorát mám strach, abych nezlomil tu páku, když tam budu cpát celé to táhlo.
edit2: tak už dobrá. Stačí se nebát a zabrat, ten plast je ohebnej.
Swift II | T9X(OpenTX)
Hledas v tom slozitosti. Namaloval jsem ti nacrtek, tak snad ti to pomuze. Omluvte me malirske neschopnosti 
Zajímalo by mě, jestli někdo používá Betu s křidélkama jako klapky tzn. dolu a nebo nahoru? Jaké máte s tím zkušenosti?
Díky.
R.
Díky.
R.
Turnigy 9 V2 + Beta 1400 & SWIFT II
Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
Mám nastaveno, křidélka dolů, ale nepoužívám - je výrazně horší klouzavost, takže letadlo buď letí, nebo spadne. A hranice otáček motoru mezi tím je dost křehká 
Beta 1400, Wolf 450ME, Kestrel 500, Turnigy 9X V2, Turnigy Accucell 6
pokud chces , treba pri pristani, zpomalit je mnohem lepsi nastavit kridylka obe nahoru - smerem dolu na koncich kridla udelas masivni pozitiv a ty potrebujes k spolehlivemu udrzeni obtekani na koncich negativ. Ale zrovna u bety si myslim ze to rozhodne neni na nic potreba.
-
pepe*
- Kontaktovat uživatele:
Romis píše:Zajímalo by mě, jestli někdo používá Betu s křidélkama jako klapky tzn. dolu a nebo nahoru? Jaké máte s tím zkušenosti?
Díky.
R.
mám na Betce nastavenou možnost použít křidelka jako brzdu, ale nepouživám to, účinost mě osobně příjde minimální.
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO