Nova Eclipse 7 PRO 2,4

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

Re: Nova Eclipse 7 PRO 2,4

#151 Příspěvek od BambiSpP »

ST píše:Jestli Ti mohu radit tak na Eclipse zapomeň. Palík řeší hodněě věcí, ale pokud budeš lítat větroně, nebo i jen házedla, je to o nervy. Pochybuju, že ta PRO bude jen těžko na úrovni Palíkovi softu. Já s ní měl tříleté zkusenosti, a hned jak jsem začal pípat házedlo to bylo na oprať. Opravdu se ECLIPSE vyhni obloukem, jsou to vyhozený peníze.

Pod to jse muzu podepsat měl jsem ji par let
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
ST
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od ST »

Našetřete si penízky a kupte si ač to říkám jako Futabista nerad HOTT. Za ty peníze mnoho muziky. Nebo pokud se rozšoupneš tak Futabu, ale tam to je všechno 2x dražší a totální ignorace všech upgrade, ale chodí to a soft je totálně s prominutím pro debily a napípá to každej po pár hodinách zkoušení a projdutí manuálu. Ale to samé nejspíš platí i pro HOTT.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Vlado C

#153 Příspěvek od Vlado C »

Od roku 2003 prevadzkujem Eclipse 7. Vacsinnou e- akrobaty alebo e vetrone a vetrone s 2 servovym kridlom a jeden akrobat so spalovakom. Pre taketo era je to skvele radio s vynikajucou spolahlivostou a jednoduchou obsluhou.
Mojim dlhorocnym snom bola Futaba lebo u nas v klube dominuje. (8-12k typy) Mozem skludnymi svedomim prehlasit ze pokial sa tyka spolahlivosti tak Eclipse sa tym Futabam vyrovna. (Podla toho co som za 10 rokov videl na klubovom letisku.)
Minuly rok som chcel kupit nove radio a zacal som Futabou mojim dlhorocnym snom a vyslovene nesympaticka znacka (len z emocionalnych dovodov) bol GRaupner.

A tak som zacal so prebadavat telemetriu. To co je najtaziskovejsie v kratkej buducnosti je moznost lacneho pouzivania telemetrie s moznostou zaznamov letu (cierna skrinka v pripade havarie a pre tuningove dovody najma pre sutaznych modelarov.)A k lacnemu vyuzivaniu telemetrie patri aj vyuzivanie doterajsich prijmacov. Do 2 rokov totiz takmer vsetci budeme lietat s telemetriou a budeme tvrdit ze "bez telemetrie sa neda zit" :lol: .

Vtedy som zistil ze prave v tejto oblasti Futaba beznadejne zaostava 8O a urcite to kvoli historii zavadzania jej jednotlivych typov nema sancu dobehnut v najblizsich rokoch. Ak vies prevadzkovat jej najdrahsie typy (financne) a nemas poziadavku na ziadnu previazanost s predchadzajucimi typmi, tak chod do Futaby. Ale "obamam sa" ze takto financne zaistenych modelarov nie je vela. :)

Takze co som zistil:

HItec
Jeho fantastickou vyhodou je moznost prechodu takto stareho typu (Eclipse 7) na telemetriu s vyssou urovnou funkciounality v oblasti telemetrie ako maju 8-12k najnovsie Futaby. To asi v tejto vlastnosti nema Hitec konkurenciu. V 2003 roku este nikto o telemetrii ani nesnival. Podmienkou je e-Phone alebo notebook/nebook/tablet. Pokial mas obmedzene financne moznosti a neocakavas prevadzku modelov so 4 servovymi kridlami tak je to bombove riesenie. Ceny prijmacov (standardnych 2,4 Ghz) a komponentov telemetrie su na 1/2-2/3 Futaby. Spolahlivost rovnaka. Takze tam by som to videl na Eclipse 7 Pro. Ak mas starsie 2,4 Ghz prijmace vsetky (okrem halovych) su pouzitelne s telemetriou bez akychkolvek funkcnych obmedzeni!!! Ma to tiez fantasticku cenu. (Moja Eclipse v 2003 po zlacneni stala takmer 11 000 Kc). Ak chces 4 servove vetrone tak jednoduchsie typy (bez motoru) by si mal zvladat s Aurorou. Ta je tak popularna ze je takmer nemozne ju kupit olietanu.
K dispozicii je aj hlasova telemetria a dnes uz aj varia. Zaznam letu sa robi na externe zariadenia (iphony, notebooky, nebooky a tablety) a so SW od HItecu (bezplatneho)
Hlasova tElemetria sa da nastavit na hlasenie kritickych hodnot co moze mat velky vyznam z hladiska bezpecnosti alebo pri vyhladavani termiky.
Moznost hlasenia kritickych udajov hlasov je taziskova funkcionalita lebo na velke pozeranie po displejoch vacsinou nie je cas a obcas nie su z anatomickych dovodov vidiet. :D (Obezita)

GRaupner rada Hott
Je to udavatel smeru dalsieho rozhoja RC suprav strednej kategorie za vinikajucu cenu (cca 430 € za MX20) Ma to telemetriu so zaznamom celeho letu, velke skusenosti s vyrobou (u inych vyrobcov) RC suprav a to dlhorocne v nadstandardnej kvalite. Na rozdiel od Fubaby ma to vo verziach od 6k vcitane 6k prijmacov. NIe si odkazany na jeden druh 12k prijmaca za cca 140 € (este koncom roka 2012) ak potrebujes prijmac do jednoduchsich modelov tak to mas za cca 70-90 € na rozdiel od 140 € za 12k pprijmac Futaby. Pomocny displej je tiez 2/3 ceny Futaby. Test serv je zabudovany. Hlasova telemetria takisto integrovana.
Pomocny displej pripevnitelny na prednu cast vysialaca je takisto k dipozicii za cca 2/3 ceny Futaboveho ale s vacsou funkcionalitou

Takze ako som nakoniec dopadol:
1) Vzhladom na vynikajuce moznosti vyuzitia nakupenej predchadzajucej techniky som si dokupil takmer vsetko co sa da v oblasti telemetrie na HItec vcitane hlasovej telemetrie a k tomu mam pripraveny netbook s velkou baterkou na cca 11 hodin prevadzky. A rozhodol som sa prevadzkovat pre jednoduchsie modely Hitec nadalej, lebo som stal pre dilemou co urobit so 4 ks takmer novych 2,4 Ghz prijmacov ktore budu takto naplno vyuzite vcitane zakladnych telemetrickych funkcii ktore su zaintegrovane. Taksito vo vysielaci som mal len necele 2 roky statu konverznu sadu na 2,4 Ghz. To by bola dalsie financna strata (nevyuzivanie alebo predaj). Ak sa stara Eclipse polozi kvoli veku (uz ma 10 rokov) tak kupim Eclipse 7 Pro alebo Auroru a ficim dalej.

2) Pre zlozitejsie modely. (Napr. E-Ocelot so 4 servovym klapkovym kridlom) som si kupil Graupner MX20 Hott. Za vynikajucu cenu cca 430€ velmi vela muziky co ak by som chcel vyrovnat tak musim kupit napr Futabu 16k alebo Jeti. a to su ceny nad 1000 €

Prakticke skusenosti?
Zatial kvoli kratkostio casu ziadne, lebo som velmi pracovne zaneprazdneny a len cca 6 tyzdnov som pred Vianonocami stravil zistovanim vyssie uvedeneho. (Zaujimave su aj 2 testy Ing. Cerneho v RC revue tusim v 7/2012 a 9alebo 10 /2012. Su velmi kvalifikovane spracovane.) Cast rozumov mam aj od ST ktori ti radi vyhnut sa HItecu Eclipse 7 Pro pre 4 servove kridla-ma pravdu. Takze Hitec zatial prevadzkujem bez telemetrie (tento rok mam zatial 12 startov....), lebo som staval haloveho akrobata a nasledne nedavno som rozbil Zooma (chrbtovy let nizko nad zemou :roll: ) ktoreho potrebujem nahradit. A tak az teraz ozivujem Graupnera MX20.

Idem ho nainstalovat do Foxa 2300 EPP od Pelikana, kde chcem urobit skusobnu prevadzku pred E-ocelotom. Z praktickych skusenosti pri ozivovani len tolko. Je to nieco uplne ineho ako Eclipse7. Vyzaduje to iny sposob myslenia. Je to pomerne pracne, uz som s tym stravil cca 5 hodin a az teraz zacinam detailnejsie prichadzat na to ako to funguje. Pomohli mi s tym vsak priatelia na inom vlakne. Zatial mam s tym dobre skusenosti. Az budu aj letove rad dam vediet. Aby som to nerobil prilis dlho, ozivim to najprv bez telemetrie a potom budem postupne pridavat senzory. Skusim merat napatie bateriek a vario. Vyzera to ze pouzivanie letovych rezimov je jednoduchsie ako u Eclipse 7. Uvazujem o 3-4 letovych rezimoch. U Eclipse sa mi nepadarilo pochopit ako funguju tie letove rezimy a Palika som vzdal aj pre cezhranicne komplikacie.

Takze moje stanovisko je dost totozne so ST. Na zlozitejsie modely Eclipse nie. Mozno Aurora. Ale mne na nej chybal este jeden kanal, tak som to preklopil na Graupnera MX20 Hott. Zatial nelutujem a povazujem to za dobre riesenie.

Koho tak trochu lutujem su Futabaci pokial si nedavno kupili nove 8-12k vysielace. Az pochopia ze chcu telemetriu (u nas ju vacsinou odmietaiu ako zbytocnost :) ), narazia na celu radu problemov a zistia ze doterajsie prijmace su nekompatibilne voci samotnej Futabe. A to pri nizsej urovne funkcionality.... Proste Futaba je sice velmi spolahlive radio, ale tak trochu fetisizovane a dnes som rad ze som sa mu vyhol, napriek tomu ze bolo dlhe roky mojim snom. (Dnes uz iba spolahlivost nestaci.) Tie stredne typy su jednoducho zastarale.... Je mi luto, ale je to tak, aj ked to asi vyvola alergicke reakcie. :roll: :)
Ich liecenim je namodelovat si vydavky na kupu vysielaca a 3 prijmacov znacky Graupner Hott a porovnat si to s vydavkami na kupu ekvivalentneho systemu Futaby a k nim si priratat este naklady na doteraz prevadzkovane 2,4 Ghz prijmace ktore sa stanu pre telemetriu nepouzitelne. To je vhodne urobit skor ako mi zacnu nadavat. :)
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od vojta mansfeld »

tomdlouhan píše:Asi jsem to napsal nesrozumitelne ,Radio vysilac 3600 Novy ze zarukou 3 600 .Po domluve .Jinak v SETU tj radio plus prijimac je kolem 4800-4900 Kc podle prodejce .V setu je prijimac OPTIMA 7 kterej umi komletni telemetrii pres ustrednu .Pokud ji mas ECL Pro ti to zobrazi.
Pro zajimavost jeste jedno info AURORU jsem videl u Pelikana kolem 6500 -6 600 Kc ale tahle cena je bez zruky byla to akce POUZE RADIO tj Vysilac
Pro info zasilam odkaz na obchod o kterym pisu
Mode 1 PLYN VPRAVO http://www.rcguru.cz/1hi1077-eclipse-7- ... de-1-d9905

Jéje, sorry ale opravdu i teď je to nesrozumitelné, jako že ty jí za 3600 prodáváš nebo že jí někdo jiný za 3600 prodává? Pokud vím pouze rádio bez příjmače se neprodává, neber mi to za zlé ale opravdu nejsem schopný vyčíst pointu tvého příspěvku :? O té Auroře jsem to pochopil, mám teď 13% slevu na nákup tak jsem si říkal, že bude lepší když Eclipse stojí 4800,- tak si za 6500,- koupit samotnou Auroru, protože po té 13ti procentní slevěmě to vyjde kdybych si k tomu koupil třeba Minimu 6 zezačátku tak by mě to vyšlo o nějakou tisícovku víc a mnohem více funkcí, takže si ten litrák přidám, když si to tak vemu tak si za 1000 v dnešní době nic nekoupím a stačí si tu tisícovku přidat a mám 1000x lepší rádio. Co vy na to? A je možnost poslat i po záruce k pelikánům rádio na opravu, samozřejmě už placenou?
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
tomdlouhan

#155 Příspěvek od tomdlouhan »

Dobra.Je to tak jak jsem psal 3600 nova v eshopu v odkazu po domluve jde to ale neradi to delaji..psal si o telemetrii pokud si koupis minimu tak ta ji neumi .telemetrii umi pouze optima 6 nebo 7 9. Aurora je u Pelikana v akci za 6700 pouze radio .pokud nebudes delat nejaky velky modely a nebo vetrone budes mit radio jen na rekreacni politani vtron 5 kanal akrobat 6 kanal 6 je podvozek naprosto spolehlive ti staci ecl PRO .pokud chces delat velky modely a tez vetrone z aer brzdou adslima vecma tj termiku ,zrejme eclipse na to neni .soude podle prispevku zde na foru .ja ji mam prave na ty prvni dva pripady normalnim vetron M K S V a ccro totez plus podvozek uplne to staci.Taky jsem premyslel o AURORE ale ta se mi zdala 1. nevyuzita 2.draha .
Eclipse 7 Pro , Cessna 182 clas 500 2,4GHz , DG 1000 ,Phoenix Evolution 2 in 1 EPO ,Skylady 2
Bartn
Kontaktovat uživatele:

Prijímač Hitec Optima 7, prosba o radu

#156 Příspěvek od Bartn »

Nově postavený model jsem dnes osadil přijímačem Optima 7, který byl řádně spárován s vysílačem Eclipse 7 Pro (2, 4GHz). Přijímač je nový, dosud v modelu nebyl. VOP, SOP i motor chodí bez problémů. Problém nastal u křidélek. Ve smyslu manuálu k vysílači mám pravé K (křidélko) připojeno do CH 1, levé K do CH 6. Na vysílač však reagovalo pouze K pravé. Zkusil jsem je přehodit, K zapojené v CH 6 opět nereagovalo. Při připojení K přes Y kabel do CH 1 jdou křidélka obě tak, jak jít mají. Tím jsem myslím vyloučil závadu na servu a kabelu levého K. Manuál mám pouze v jazyce anglickém, český i přes snahu se mě najít nepodařilo. Vzhledem k mému věku tímto jazykem nepolíbený jsem zkusil ještě provoz při vytaženém zkratovacím konektoru na SPC. Výsledek byl stejný. Je to závada na přijímači? Poraďte prosím co bych mohl pro zprovoznění K samostatně zapojených do CH 1 a CH 6 udělat.
Děkuju.
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od BambiSpP »

Vysilac nevi ze mas 2 kridylka kazdy na jedno servo,pravdepodobne je vysilac nastaven na jedno servo,je treba ve vysilaci nastavit 2 kridylka na 2 serva
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
tomdlouhan

Re: Prijímač Hitec Optima 7, prosba o radu

#158 Příspěvek od tomdlouhan »

Bartn píše:Nově postavený model jsem dnes osadil přijímačem Optima 7, který byl řádně spárován s vysílačem Eclipse 7 Pro (2, 4GHz). Přijímač je nový, dosud v modelu nebyl. VOP, SOP i motor chodí bez problémů. Problém nastal u křidélek. Ve smyslu manuálu k vysílači mám pravé K (křidélko) připojeno do CH 1, levé K do CH 6. Na vysílač však reagovalo pouze K pravé. Zkusil jsem je přehodit, K zapojené v CH 6 opět nereagovalo. Při připojení K přes Y kabel do CH 1 jdou křidélka obě tak, jak jít mají. Tím jsem myslím vyloučil závadu na servu a kabelu levého K. Manuál mám pouze v jazyce anglickém, český i přes snahu se mě najít nepodařilo. Vzhledem k mému věku tímto jazykem nepolíbený jsem zkusil ještě provoz při vytaženém zkratovacím konektoru na SPC. Výsledek byl stejný. Je to závada na přijímači? Poraďte prosím co bych mohl pro zprovoznění K samostatně zapojených do CH 1 a CH 6 udělat.
Děkuju.

Tenhle postup je spravnej zrejme nemas zaplej mix ale to nevadi ja mam manual v CZ posli mail presSZ poslu ti ten navod v CZ
Nebo este jinak pokud mas najaky kecelek Skype a tak podobne zavolej na tomdlouhan do autoririzace dej ECLIPSE 7 PRO a pak uz neni problem :D :D :D :D
Eclipse 7 Pro , Cessna 182 clas 500 2,4GHz , DG 1000 ,Phoenix Evolution 2 in 1 EPO ,Skylady 2
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od vojta mansfeld »

tomdlouhan píše:Dobra.Je to tak jak jsem psal 3600 nova v eshopu v odkazu po domluve jde to ale neradi to delaji..psal si o telemetrii pokud si koupis minimu tak ta ji neumi .telemetrii umi pouze optima 6 nebo 7 9. Aurora je u Pelikana v akci za 6700 pouze radio .pokud nebudes delat nejaky velky modely a nebo vetrone budes mit radio jen na rekreacni politani vtron 5 kanal akrobat 6 kanal 6 je podvozek naprosto spolehlive ti staci ecl PRO .pokud chces delat velky modely a tez vetrone z aer brzdou adslima vecma tj termiku ,zrejme eclipse na to neni .soude podle prispevku zde na foru .ja ji mam prave na ty prvni dva pripady normalnim vetron M K S V a ccro totez plus podvozek uplne to staci.Taky jsem premyslel o AURORE ale ta se mi zdala 1. nevyuzita 2.draha .

Jako že v obchodu jen tak odpustí 1000,- Kč a dají novou 7 PRO za 3.6? To bych bral :) A co chci lítat:
akrobaty-Kř,sop,vop,motor-což je 5 kanálů,
motoráky-2xkř., sop, vop, motor, pumovnice-6k.-možná časem i zatahovací podvozek-V kabel a Eclipse stačí,
větroně-2xKř, 2xKlapky,sop,vop, motor nebo háček
Kdybych létal víc funkcí hold bych někde dal V kabely, není to ideální, ale podle mých představ budu létat jen s těmihle funkcemi, kdybych měl v budoucnu i na složité modely, měl bych i na nové rádio, zatím není potřeba. Proč tu všichni Eclipse tak haní e je to ztráta peněz? Co jsem slyšel tak programování není moc přehledné, ale programovat budu doma, pak už jen vyberu model a budu lítat to by takový problém nebyl...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
tomdlouhan

#160 Příspěvek od tomdlouhan »

Super ted uz si pochopil .No radio za 3 600 je pouze po domluve na eshopu viz odkaz nevim jestli pochodis .Maji i sety za cenu ktera je v odkazu tudiz 4800 .K radiu pripocitej OPTIMU 7 .to je ten rozdil radio a set . Pokud budes opravdu letat to co pises ECLIPSA naprasto staci ,podle diskusi je problem ze 4 serv kridlem tudiz klapky+ kridilka v mixu ale ja bych to nevidel az tak cerne da se to obejit i jinak. v podstate jde o to co jsem psal rekreacni litani S V K M ACRO VETRONE S V K M popr hacek a posledni Acro S V K M + PODVOZEK tohle by Eclipsa mela umet ,mam ji a nemam problem .
jumper

Re: Prijímač Hitec Optima 7, prosba o radu

#161 Příspěvek od jumper »

Bartn píše:Nově postavený model jsem dnes osadil přijímačem Optima 7, který byl řádně spárován s vysílačem Eclipse 7 Pro (2, 4GHz). Přijímač je nový, dosud v modelu nebyl. VOP, SOP i motor chodí bez problémů. Problém nastal u křidélek. Ve smyslu manuálu k vysílači mám pravé K (křidélko) připojeno do CH 1, levé K do CH 6. Na vysílač však reagovalo pouze K pravé. Zkusil jsem je přehodit, K zapojené v CH 6 opět nereagovalo. Při připojení K přes Y kabel do CH 1 jdou křidélka obě tak, jak jít mají. Tím jsem myslím vyloučil závadu na servu a kabelu levého K. Manuál mám pouze v jazyce anglickém, český i přes snahu se mě najít nepodařilo. Vzhledem k mému věku tímto jazykem nepolíbený jsem zkusil ještě provoz při vytaženém zkratovacím konektoru na SPC. Výsledek byl stejný. Je to závada na přijímači? Poraďte prosím co bych mohl pro zprovoznění K samostatně zapojených do CH 1 a CH 6 udělat.
Děkuju.

Manuál jsem dával na uložto.
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Bartn »

Děkuju za návrhy na zprovoznění. Dnes se mě to povedlo. Měl jsem být vytrvalejší a důslednější a vzít si na pomoc manuál vysílače. Protože se stydím, tak jen že už to chodí jak má.
VLak

Eclipse 7 Pro - problém

#163 Příspěvek od VLak »

Ahoj lidi, mám problém s Eclipse 7 Pro. Úplně nová a už mě stála jedno letadlo. Chybu jsem zjistil až po.
Serva v letadle náhodně cukají a posouvá se středová poloha serv. Stejný přijímač napárovaný na Optic 5 se ani nehne a serva jedou přesně, ale s Eclipsou se serva sem tam někam pohnou. Někdy hodně, někdy míň, někdy tam zůstanou a někdy se vrátí. Někdy se klidová poloha srovná , když dám max. výchylky a zpět.
Už to bylo na reklamaci a nic nezjistili. V obchodě mi tvrdili, že je v pořádku, když každý vysílač (Eclipse 7 Pro vs. Optic 5) má středovou polohu serva, po napárování na stejném přijímači, jinde. Je to fakt v pořádku?
Setkal jste se s tím někdo? Čím to může být? Dnes to jdu reklamovat podruhé. Do vzduchu se s tím prostě nedá.
Díky za rady a tipy. VLak.
McFly
Kontaktovat uživatele:

Re: Eclipse 7 Pro - problém

#164 Příspěvek od McFly »

Ta nejhorší varianta je,že máš zničený potenciometry.Nebo příjmač dostává blbý impulsy od vysílače.
Scorpio A80;Cessna 182;SBach 342(3D) 1m;Fun Cub;BEDE BD-4;Yak55M(3D) 1,5m(ve vystavbe)
LMK Liberec
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od vojta mansfeld »

Čau, tak jí mám asi týden doma, docela se mi zatím líbí ale mám dva dotazy:
1: V návodu je napsáno, že Eclipse 7 Pro funguje s příjmači řady Optima, ke spárování s příjmačem Minima 6 ale potřebuje aktualizaci softwaru na verzi myslím nějak 3.0 nebo 3.1 už nevím, je to pravda nebo to jde i s tím softem tuším nějak 1.00 který tam je v základu? Případně myslíte že by mi to v obchodu kde jsem jí koupil mohli po předložení účtenky na počkání aktualizovat? Nechci kvůli tomu kupovat programátor...
2: Co všechno jste měli jako obsah balení? V krabici byla i speciální přihrádka pro cca. 6 serv a nabíječku ale byly prázdné, říkal jsem si že Hitec dělá asi univerzální krabice, aby nemusel mít ke každému jiné ale radši se ptám, obsahem balení jsem měl: vysíla, příjmač, čr a angl návod, samlepky Htec, nějaký suchý zip Hitec a u toho kus látky, nevím na co to je, pak pouzdro na baterie, servokonektor a držáček antény do modelu, je to všechno, nechybí mi něco?
Dík za rady.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“