Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
Stando, ono začátečník, i kdyby měl na kompozita si ho nekoupí, protože se musí naučit na mnohem levnějších modelech. Prostě se musí vylítat a až pak sedne do F1. Taky jsem krvácel a jak. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Nezlob se na mě, ale tady nejsme ve vlákně pro začátečníky.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Hele Stando a nenapadlo tě, že se Robinson ptá tady právě proto, že tady nediskutují většinou začátečníci, ale lidi co už o létání něco ví a tím pádem dokážou i poradit?
Ale pokud je toto vlákno jen pro pokročilé tak se asi budu muset poroučet
Ale pokud je toto vlákno jen pro pokročilé tak se asi budu muset poroučet
to Robinson
nejsi nekdy v Praze ? Ze bysme se na to podivali ... v zasade to budou nekde nadmerne vule,
nanestesti u te cinske je i moznost vycerpani rezervy strukturalni pevnosti letadla ... ale spis myslim ze nekde je nejaka bota ...
nejsi nekdy v Praze ? Ze bysme se na to podivali ... v zasade to budou nekde nadmerne vule,
nanestesti u te cinske je i moznost vycerpani rezervy strukturalni pevnosti letadla ... ale spis myslim ze nekde je nejaka bota ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Mě (a předpokládám žei Milana) nezarazilo ani tak to, že jsi nadmíru spokojený se svým letadlem a máš pocit, že je lepší než většina ostatních modelů. Mě spíš zaráží to, jak to podáváš. Že ten tvůj Viking (resp. F3BX Viking2E, jak nikdy nezapomeneš uvést) je jediné letadlo, se kterým má cenu létat a všechno ostatní jsou "hnědky". Myslíš, že když má někdo Optimu (nebo její čínský klon), tak si ji koupil z lásky k rudým bratrům v Číně? Koupil si ji proto, že mu přišla jako nejlepší volba v rámci nějakého kompromisu. A zajímá ho, jak z toho letadla dostat maximum. Dalibor se ho ptá co přesně je to za model, Milan mu nabídne pomoc a ty...mu řekneš, že je to hnědka, ať si koupí 3x tak drahé letadlo.
Já se nechtěl do nikoho navážet a ať si lítá každý s tím co chce. Já jsem dospěl k tomu´, že si radši počkám na pořádný éro a nakonec mi to vyjde i levněji, než střídat jako ponožky tyhle typy modelů a pak si stěžovat, že na takový éro nikdy mít nebudu. Já si např. s OPTIMOU XL vytrpěl svoje a přes výhrady ostatních jak je ten nábytek krásnej a jak to parádně lítá jsem šel svoji cestou a OPTIMU si vytunil. Bohužel jsem se nemohl vyhnout tomu, že je profil jen co dovolí dýha a poliš. Nakonec jsem to ale vzdal a už ně to netrápí. To že jsem si vydupal a pomáhal vyrobit svoje kompozitové křídla F3k byla taky cesta od popkornů a balzy.
Ale vždyť to je zcela přirozený vývoj a ty sis toho Vikinga zcela jistě "zasloužil". Ale taky si k tomu dospěl přirozenou cestou. A ta cesta je tam hodně důležitá. To musíš sám uznat. Na druhou stranu pak opovrhuješ lidmi, kteří si kompozita nechají postavit a osadit u Dalibora. Jak chceš třeba tohle skloubit dohoromady? Kolik lidí myslíš zvládne dát 20k za víceméně první letadlo, postavit ho, osadit, zalétat a pak si ho užít jako ty?
Ale jo, já jimi už neopovrhuji, jen si neprošli tu normální cestu, aby s té stavbě dospěli. Jak pak asi dopadne životnost takového modelu ? Dalibor je záruka dobře provedené práce a tak je logické, že si to u něj spousta lidí, kteří si tu cestu už taky prošli nechá sestavit. Já bych byl bez jeho rad a fotodokumentace taky lehce nervózní. Ale mám svoje hranice hrdosti a postě co pošlu do luftu musím mít 100% od A do Z pod kontrolou a vědět o všech stavebních uzlech.
Tak dnes to teda opravdu chodilo jak z praku, necelá minutka motoru dala po polednim hodku ve vzduchu, pak přišel asi na pul hodky mrak a už se to docela deklovalo, tak to bylo už okolo pulhodinových letu a vždy počkat až zase přejde mrak a nasvítí to udolí sluníčko, ale super ouzké bubliny, takže opravdu zábava, nakonec mi ale při tom létání došlo, že na to ero koukám přez propečenou krkovici, tak jsem to musel zabalit a mazat urychleně do Bily 
Já dal dnes po poledni třináctý let s Vikingem, takže jsem za nejhorším .
Dneska to bylo u nás turbulentní jako prase a vítr v nárazech kolem 10m/s. S Vikoušem to pěkně házelo, ale termiky bylo fakt do sytosti. prostě max. spokojenost.
ST píše:Já dal dnes po poledni třináctý let s Vikingem, takže jsem za nejhorším .Dneska to bylo u nás turbulentní jako prase a vítr v nárazech kolem 10m/s. S Vikoušem to pěkně házelo, ale termiky bylo fakt do sytosti. prostě max. spokojenost.
fakt jako že deníček?
Né, jen jsem trochu pověrčivej. Černý kočky atd...
Milan Nes píše:to Robinson
No zkusím předěat tu výškovku protože tam je ta vůle fakt velká. Je vymačkaná ta díra v páce v kormidle. Křidělka jsou tak nějak v normě bych řekl jsou tam mg hitec serva ta vůle nějaká v převodech je, ale to bych řekl že je v normě. Je pravda, že toto je už na to letadlo asi extrem, protože to jsem pustil z cca 300-400m kolmo po ještě s větrem v zádech dolů. S ovladatelností to nic nedělalo, ale zvukově to bylo slyšet jak už to začná klepat
Podívej, vše má své konstrukční limity.I Viking je má!!(i když posunuté na hodnoty,které při běžném létání těžko dosáhneš).
Musíš to mít bez vůlí!!! To je základ. Pak pokud možno torzně tuhé, což u polyš-dýha jde, ale opět do určité rychlosti. Prostě není možné ti poradit. Je to model, kdy limit musíš respektovat.
Musíš to mít bez vůlí!!! To je základ. Pak pokud možno torzně tuhé, což u polyš-dýha jde, ale opět do určité rychlosti. Prostě není možné ti poradit. Je to model, kdy limit musíš respektovat.