Katana MX - Precision Aerobatics

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LukeKluke

Re: Katana MX - Precision Aerobatics

#121 Příspěvek od LukeKluke »

Spar píše:Kouká, že PA už nikdo nelétá... ? :-)

Leta leta.. v zime jsem ji teda radeji nevytahl a radeji trapil bublinky.. tudiz se mi u stropu nedockavosti trese na prvni jarni let.. ale jak koukam dnes ven.. zase se to o par dni prodlouzi :(

Ten kuzel nevim, nemel jsem s tim zavaznejsi problem.. zkusil bych pomerit delku stran po obvodu a pripadne nekde pribrousit. Ale velkou hlavu bych si s tim asi nedelal.. bude to vada spise kosmetickeho razu. Pokud Te to ale vazne stve, reklamaci nic nezkazis.. Zatim mas jeste aspon cas a nebudes muset napjate kazde rano vyhlizet postaka.. Pripadne napis Kubovi z PA, urcite Ti poradi lepe (jakub@pamodels.cz)

Co se balsy tyce.. kabinu mam v pohode, zapraskalo mi jen jednou pri upinani na strop kdesi v zadni casti trupu.. kam se stejne nemam sanci dostat.. takze nejaka napraskla vypln mezi stojnami.. snad se to ve vzduchu nesesype.. :P
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Vojc29 »

Lítají ale čekají na Jaro protože venku je pořád sníh :D
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
HonzaS

#123 Příspěvek od HonzaS »

Já lítám pořád :-) Ale Katka čeká na nový servo :roll:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jSs5fXBrL7E[/youtube]

Příště už se do Hiteců ukecat nenechám :wink:

U Bandita jsem problémy s kuželem neměl :) A Ani kabinka mi nepraskala, ani na Ultimate, Banditovi a z Katky už jsem jí taky párkrát sundával. Anet si za kabinu nalepila pásek něčeho, pak se to sundavalo o poznání lépe.
IMG_5971.JPG
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
LukeKluke

#124 Příspěvek od LukeKluke »

Taky jsem mel servo problem..

Nedavno jak bylo prvni den krasne slunecno a skoro by se i dalo rict teplo.. jsem ji vytahl konecne ven.. nejdriv byla asi 3/4 hodinova klubova porada.. pakjsem se natesene prihnal k eru, zapnul vysilac, baterky k reglu.. a sup.. z jednoho hitecu na kridle se zakourilo..
Takze jsem to zase vsechno sbalil a jel nasrany domu..
Puvod zavady jsem nezjistil. Nove servo vali v pohode..

Heled, Honzo.. kde vzala pilota? Taky bych tam chtel.. modreho.. pamodels je nemaji.. nebo alespon onehda jeste nemeli.

Kabinka mi jde vyndat celkem dobre.. odchlipnu to vzdy vzdu primo u tech magnetu a spis tam zajedu nehtem a odpacim to.. nez abych to tahal.. Ale prilepeni pasky za kabinku je dobry napad..
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od Jindra_S »

Myslím, že si za to Honzo můžeš sám - tak dlouho jsi špekuloval, spekuloval až jsi to přivolal. :)

Vážně: No ještě, že se to nestalo za letu - to by bylo horší. Doufám, že moje Hitecy jsou v pohodě.
-
HonzaS

#126 Příspěvek od HonzaS »

Pilota dostal Honza P., tovární pilot, někdy v roce... dávno... Je to jeho bývalá služební Extra MX, kterou rozbil (trošku). Když jsme hledali pro Anet vhodné první dřevěné letadlo, nic jsme nenašli.

Otevřeli jsme Milku a dali se do práce. Za chvíli (a několik náhradních dílů objednaných od dovozce) byla extra jako nová :-)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Spar

#127 Příspěvek od Spar »

Uff - já už se lekl, že Kaktu nikdo létat nechce a tohle vlákno navždy umřelo. :-) Dokonce zapadlo až na druhou stránku v 3D létání... jsem ho musel hledat.

Já taky chodím létat do haly, ale už bych šel ven vyvětrat sebe i letadla. :-D

Já jsem nakonec skrze RC Factory objedla ta doporučená Hyprion serva - zatím co jsem zkoušel na zemi, tak choděj perfektně, snad si svou funkčnost udržej i během letu a budu spokojenej.

Honziku - jak jsi nakonec instaloval to servo na směrovku - dal jsi ho dovnitř trupu?

Jinak taky musím souhlasit s chválou na přístup PA - jako první jsem dostal červenou Katku, která měla praskliny na křídle a už druhý den mi u dveří znovnil doručovatel s novou - už modrou Katkou. Dneska jsem volal i stran toho kuželu - já se totiž bojím, aby to nedělalo neplechu. Hned mi bylo přislíbeno, že mi pošlou novej kužel a můžu si porovnat, který bude lepší.

Zvětšujete nějak tu díru v tom uhlíku?

Ta červená extra vypadá moc dobře - super tuning kabinky. Také si ji vykrášlím, už hledám vhodné samolepky - klasiku se mi tam dávat nechce :)
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Jindra_S »

Spar píše:Uff - já už se lekl, že Kaktu nikdo létat nechce a tohle vlákno navždy umřelo. :-)

Neboj, moje Katana taky trpělivě čeká v garáži, připravena vyletět, až ta hnusná zima konečně skončí.
-
HonzaS

#129 Příspěvek od HonzaS »

Jo, jedno servo je v trupu. Musel jsem trošku vybrousit větší díru v tom loži, ale jinak ok. Teď mě čeká zalepení páky do sop - to si nechávám nakonec, až budu vědět jak je to s těžištěm. Baterky dorazí snad do pátku.

H.
Spar

#130 Příspěvek od Spar »

Tak včera došel novej kužel - je taky krásnější :-) Hned ho jdu zkusit namontovat, ať vím... Skutečně PA super přístup!!!

Dívám se do návodu a tam raděj ten kužel přilepit epoxy - děláte to někdo? Já jsem to přidělával jen šroubky...
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
HonzaS

#131 Příspěvek od HonzaS »

Já vteřiňákem po té, co si vyberu vrtuli kterou opravdu chci lítat :)
HonzaS

#132 Příspěvek od HonzaS »

Takže, dneska první 3 starty, lítali jsme v Nesvačilech na Předveď a Prodej. Z Katany jsem nadšený, opravdu. Letově veeeelmi příjemné letadlo. I za větru hezky drží, a to jsem lítal zatím bez SFG a VGs. Na 6s 2650mAh baterky to má příjemnou hmotnost, letový projev tak akorát. Žádné prosedání, obratnost obrovská. Na letadle jsem udělal nějaké drobné úpravy, hlavně vás asi bude zajímat náhon směrovky kevlarem. Použil jsem lanko, co bylo ve stavebnici, 40mm páku na servu a 38mm páku na směrovce, výchylka serva je cca 100%. Lanka se v trupu kříží. Zdá se to být funkční. Nějaký obrázky (pdf) páček dodám v brzké době.
Přílohy
IMG_0376.JPG
IMG_0375.JPG
IMG_0374.JPG
img_0307_2.jpg
honzis

#133 Příspěvek od honzis »

No teda to uchycení na páce serva pro směrovku uvnitř trupu :?. Už jsem to u tebe viděl lepší .
Vypadá to jako šňůrky od buřtů :lol:
HonzaS

#134 Příspěvek od HonzaS »

To je nějaké originál kevlarové (asi, podle toho jak blbě jde řezat) lanko. A to uchycení... nesvačily se blížily moc rychle a mě docházely nápady. Tak jsem to udělal jako na halovkách :lol:

Hlavní je, že tam jsou hyperiony, a funguje to s nima skvěle! :twisted: A Proti Hitecu nebyly zas tak drahý.
HonzaS

#135 Příspěvek od HonzaS »

Mimochodem, dneska jsem vám udělal kontrolu letiště, a asi se k vám budu muset vypravit. Pěkný! 8O :!:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“