Docela zajímavý model pro ty, kdo netrvají na tom, aby vše udělal číňan a jsou ochotni něco zbastlit sami
DSLR Solution v mé modifikaci
DSLR Solution v mé modifikaci
Na blog na http://modelweb.fotozona.cz/2013/02/foc ... dla-3.html jsem přidal popis zkušeností s trochu jinak pojatým "DSLR Solution", původně popsaným na RCG - http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... r+solution .
Docela zajímavý model pro ty, kdo netrvají na tom, aby vše udělal číňan a jsou ochotni něco zbastlit sami
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Re: DSLR Solution v mé modifikaci
Mal som ho a silne uvazujem, ze si ho este postavim. Kridlo si si rezal sam?
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Ano, viz i ten článek na blogu.
S ohledem na zcela rovnou spodní hranu profilu se to řeže snadno, stačí řezat vršek a náběžnou hranu.
S ohledem na zcela rovnou spodní hranu profilu se to řeže snadno, stačí řezat vršek a náběžnou hranu.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V závěru píšeš, že by jsi dělal po zkušenostech nějaké úpravy. Co třeba?? Díky
TomasC píše:V závěru píšeš, že by jsi dělal po zkušenostech nějaké úpravy. Co třeba?? Díky
Je toho víc, ale spíš maličkosti. Třeba bych řezal z jiného PS - můj kus je z podlahového, což by bylo správné rozhodnutí v případě, že bych to nepotahoval (jako má originál), po rozhodnutí o potahu lepenkou je to ale zbytečné a z běžného PS by to vyšlo o něco lehčí (a ještě je o něco levnější
Zadruhé bych možná nový kus přece jen dělal buď v plné velikosti a ne 75%. Anebo (pravděpodobnější) bych trochu změnil proporce, křídlo bych natáhl zhruba na ty dva metry jako má originál, ale při "mé" hloubce, tedy štíhlejší, k tomu bych trochu natáhl trup atd.
Trochu bych upravil i místo pro baterky a s tím související výztuhy atd. Prostě pořád by to byl velmi podobný koncept, jen mírné úpravy podle získaných zkušeností.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info.
Mimochodem pokud by měl někdo zájem, tak bych v článku popsaný kus "menšího Solution" přenechal za symbolickou cenu určitě do 300 korun bez elektroniky.
Došel jsem totiž k závěru, že jsem s konceptem modelu opravdu spokojen a tak bych se pustil do dále zdokonaleného kusu a na to bude dobře uvolnit si místo...
Kdyžtak na SZ, zatím to mám plně osazené, takže klidně lze v Praze předvést a otestovat
Došel jsem totiž k závěru, že jsem s konceptem modelu opravdu spokojen a tak bych se pustil do dále zdokonaleného kusu a na to bude dobře uvolnit si místo...
Kdyžtak na SZ, zatím to mám plně osazené, takže klidně lze v Praze předvést a otestovat
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Mas tam SZ
- mior
- Kontaktovat uživatele:
googie píše:Mas tam SZ
Stavil by som kopec peňazí, že tej ponuke neodoláš!!!
Keď to tak vezmem, tak to bol pekný model, neviem, prečo si ho dal preč... a od tej doby si už zase pokročil, takže sa teším, ako nás zase budeš fotografovať na Hnilíkoch...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Bohužiaľ doprava 
Už komunikujeme SZ. Jinak obecně - já opravdu budu pro sebe dělat tu "odladěnou verzi" a pro zájemce budu v omezeném rozsahu schopen říznout navíc křídla atd. takže vydržte, dám pak vědět. Nesestavené polotovary by případně šly i poštou. Opravdu jen omezeně, řežu to ručně kusově, žádné CNC a určitě se tím nehodlám živit, nicméně několik jednotlivých kusů domluvit lze.
Tu verzi z blogu s hloubkou křídla 285mm mohu v případě zájmu řezat prakticky hned, šablony jsem si udělal slušné, takže vydrží, rozpětí by šlo bez problémů zvětšit na dva metry. Tedy 4 výřezy po 50cm, prototyp je jen jen ze tří - 2x50cm a 1x60cm.
Originální verzi s hloubkou 38cm si musím rozmyslet, popravdě se mi do toho moc nechce i třeba kvůli horšímu využití standardní desky PS, která je 50x100cm a tak by byl velký odpad, každopádně na to bych si musel nejprve říznout šablony, což teď hned nemám čas. Možná udělám spíš meziverzi s hloubkou 32cm, což by znamenalo 100% využití desky, ale opět na to musím vyříznout nové šablony profilu. Rozpětí by ve všech případech bylo dva metry (4x50cm).
Tu verzi z blogu s hloubkou křídla 285mm mohu v případě zájmu řezat prakticky hned, šablony jsem si udělal slušné, takže vydrží, rozpětí by šlo bez problémů zvětšit na dva metry. Tedy 4 výřezy po 50cm, prototyp je jen jen ze tří - 2x50cm a 1x60cm.
Originální verzi s hloubkou 38cm si musím rozmyslet, popravdě se mi do toho moc nechce i třeba kvůli horšímu využití standardní desky PS, která je 50x100cm a tak by byl velký odpad, každopádně na to bych si musel nejprve říznout šablony, což teď hned nemám čas. Možná udělám spíš meziverzi s hloubkou 32cm, což by znamenalo 100% využití desky, ale opět na to musím vyříznout nové šablony profilu. Rozpětí by ve všech případech bylo dva metry (4x50cm).
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Ono to lietalo v original verzii fakt dobre, ale aj tak som tam musel nosit zataz pol kila, kedze to bolo robene pre 700g Nikon D40. Takze pre mensiu zataz by stacilo aj tvoje zmensene kridlo.
Ten můj prototyp je celkem OK - i bez foťáku jen s lehkou FPV kamerkou stačilo při poloze křídla úplně vzadu jen jedno vyvažovací olůvko z pneu. Viz fotka, je tam vidět jak PS kostka, která vymezuje polohu křídla "vzadu", tak to olůvko provizorně přidělané na bok trupu.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
mior píše:googie píše:Mas tam SZ
Stavil by som kopec peňazí, že tej ponuke neodoláš!!!![]()
Keď to tak vezmem, tak to bol pekný model, neviem, prečo si ho dal preč... a od tej doby si už zase pokročil, takže sa teším, ako nás zase budeš fotografovať na Hnilíkoch...
Neboj budem, model som predal lebo mi odislo auto a malokomu sa to kridlo voslo do auta. Inac si preto prisiel geodet az z Kosic cca 400 km. Musim mu napisat ako mu to lieta.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:Ten můj prototyp je celkem OK - i bez foťáku jen s lehkou FPV kamerkou stačilo při poloze křídla úplně vzadu jen jedno vyvažovací olůvko z pneu. Viz fotka, je tam vidět jak PS kostka, která vymezuje polohu křídla "vzadu", tak to olůvko provizorně přidělané na bok trupu.
No ja ked som mal kridlo uplne vzadu a podobne vymedzene ako ty a vozil som 200g fotak, tak som musel mat 350- 400 g zavazia vpredu. Olovo som nemal, vozil som kuchynsku sol v pytliku