JMalik píše:...Nebo si myslíš, že organizátoři těch akcí jsou blbci, kteří se dosud s kvalitou T9X prověřenou ročním provozem neseznámili?...
No a zatrhnou na podobných akcích třeba i Dx6i?
Jestli ne, tak to podle MÉHO názoru blbci, nebo spíš "lidé s malým přehledem zmítaní vichřicí předsudků a marketingu" jsou

Ale je to jejich právo a mě osobně to nijak nepobuřuje ani jinak neprudí. A naprosto rozumím jejich "zoufalé" snaze na minimum omezit riziko nějaké rány do lidí a nějakého neštěstí.
Ohledně programování rádií (plyn, motýlek, odtokovka atd), tak například tak jak to létám já (není to můj vynález, zkusil jsem to na radu některého ze zdejších pardů a jen jsem si to uzpůsobil), tedy při startu motor na páce plynu, v termice motor na spínači nad pákou plynu a spíná na hodnotu nastavenou na poťáku vedle a na páce plynu je odtokovka a při přistání mám plyn zpátky na páce plynu, ale jen od středu nahoru, od středu dolů (je tam nějaká mrtvá zóna na obě strany) se rozevírá butterfly.
Klasické 4servové křídlo, s let. režimy, samostatnými výchylkami, subtrimy, motýlkem atd, nastavím na DC-16 za "zlomek" času co na Open9x. Ale ty popsané "čachry" s plynem a jeho přesunem, budu mít zase naopak MNOHEM rychleji na Open9x. Popravdě řečeno, ještě jsem nepřišel na to, jak to na DC-16 udělat k mojí spokojenosti, ale přičítám to mojí nezkušenosti, ale proležel jsem v tom už hodiny a hodiny...
Pro mě osobně by bylo ideální rádio nějaká DC-16 s možnostmi jak FW JETI tak i FW Open9x, který by ale využíval kompletně možností daných Duplexem (telemetrií), což zatím nevyužívá, tam to "zamrzlo" u Jetiboxu na displeji (u Open9x pro T9x).
Ale vývoj FW u DC-16 pokračuje docela svižně (v nové verzi je sekvencér), tak věřím a doufám, že se tam časem nějaké to let. režimy podmíněné přiřazení ovl. prvků funkcím objeví.
No a rozumím i tomu, že nějaké "programování", kde se křidélko nejmenuje "LEvé křidélko č. 1" ale třeba "CH7" a kde se motýlek nenastavuje v menu "Motýlek" ale je to sestava mnoha a mnoha mixů na různých "CH", že toto je pro někoho naprosto nestravitelné.
Ale obecně si troufnu říct, že čím složitější, nebo spíš neobvyklejší požadavek po rádiu chceme, tím víc bude OpenSource FW (Open9x) vhodnější. Proto je tak oblíbené u pozemních modelářů, kterým jsou nějaké 4servové křídla a motýlci k ho*nu, ale uvítají možnost kombinovat "všechno na všechno", ovšem pokud to dokáží pobrat hlavou a to "programování" zvládnout.