Zavesenie klapky alebo kridelka
Re: Zavesenie klapky alebo kridelka
Ahoj, šel by na to použít ustřižený pásek ze starých punčocháčů? Stačilo by přilepit podél celého křidélka laminovací pryskyřicí. Oni jsou sice hodně pevný ale taky pružný, tak mám strach aby tam to křidélko moc neplandalo?
- Standa Stuchlý
s úspěchem se dá použít jakákoli látka pod označením PES. Nastříhané pruhy je dobré dát 2 až 3 na sebe podle velikosti křidélka nebo klapky a to se šikmo orientovaným vláknem k uvažovanému ohybu.
Salaman píše:Ahoj, šel by na to použít ustřižený pásek ze starých punčocháčů? Stačilo by přilepit podél celého křidélka laminovací pryskyřicí. Oni jsou sice hodně pevný ale taky pružný, tak mám strach aby tam to křidélko moc neplandalo?
Ak po naskrabnuti klapky vytrusis prebytocnu L285-ku (rezpektive iny epoxy, neviem co pouzivas) a nezlomi sa ti to, tak to bude super
Ja som pouzil ako odtrhovku uz kade co
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
Odtrhovku a vůbec všechno kolem laminování prodává Havel- composites
jak už bylo na foru několikrát zmiňováno.
jak už bylo na foru několikrát zmiňováno.
koksák
ty punčocháče nevím, já zatím používám ty skytexové samolepící proužky--oprava na paraglidingové padáky--prodává Vanouch,nejsou ty vlákna--osnova orientované šikmo, ale po cca 0,5 mm je vždy zhuštěná příčná vazba tkaní.
ještě je vždy projedu na šicím cik cak stroji bez nitě, aby to lepidlo proteklo těma otvurkama. Když pak kormidlo odříznu, ještě vlepím zbytky zespodu na kraje a do místa, kde bude páka kormidla a celou tu spodní škvírku ještě potřu trochou epoxydu a během vytvrzování vždy občas protáhnu špičkou párátka.
JInak u potahu opravdu slabou vrstvou skla se mi spíš osvědčilo neprobrušovat to sklo z vrchu až ke skytexu, ale jen ten povrch sklelného potahu trochu proškrábnout a rozhýbat to i s tím skelným potahem--to proškrábnutí pouze zajistí, aby ta rovina ohybu nebyla křivá, jakmile to už jde po rozhýbání trochu ohnout, tak ještě při ohnutí ten skelný potah v místě zlomu odhadem přebrušuji jemným smirkem nalepeným na tvrdé podložce---V podstatě se snažím odbrousit pouze ten epoxydový povrch, ale abych neprobrousil tkaninu, jinak to při té tenké vrstvě skla pak někde v místě uplného probroušení až na skytex zustává jako by uhnuté nahoru i po srovnání--Neumím to vysvětlit, prostě u sklabého skleněného povrchu nesmím ten skleněný potah uplně proříznout, nebo odbrousit, jinak to vypadá pohledově blbě---amatérsky, funkčně to je i tak v pohodě.
skytex prošitý entlem:
ještě je vždy projedu na šicím cik cak stroji bez nitě, aby to lepidlo proteklo těma otvurkama. Když pak kormidlo odříznu, ještě vlepím zbytky zespodu na kraje a do místa, kde bude páka kormidla a celou tu spodní škvírku ještě potřu trochou epoxydu a během vytvrzování vždy občas protáhnu špičkou párátka.
JInak u potahu opravdu slabou vrstvou skla se mi spíš osvědčilo neprobrušovat to sklo z vrchu až ke skytexu, ale jen ten povrch sklelného potahu trochu proškrábnout a rozhýbat to i s tím skelným potahem--to proškrábnutí pouze zajistí, aby ta rovina ohybu nebyla křivá, jakmile to už jde po rozhýbání trochu ohnout, tak ještě při ohnutí ten skelný potah v místě zlomu odhadem přebrušuji jemným smirkem nalepeným na tvrdé podložce---V podstatě se snažím odbrousit pouze ten epoxydový povrch, ale abych neprobrousil tkaninu, jinak to při té tenké vrstvě skla pak někde v místě uplného probroušení až na skytex zustává jako by uhnuté nahoru i po srovnání--Neumím to vysvětlit, prostě u sklabého skleněného povrchu nesmím ten skleněný potah uplně proříznout, nebo odbrousit, jinak to vypadá pohledově blbě---amatérsky, funkčně to je i tak v pohodě.
skytex prošitý entlem: