Loop VA-models

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

Re: Loop VA-models

#226 Příspěvek od Vojc29 »

aldacvalda píše:Tak jsem dnes dokončil LOOPa ktereho mi přinesl ježíšek a ted jsem přijel ze zeletnutí. Musím říct že lítá naprosto super, váha mi vyšla na 1030g ale torchu jsem to nedořešil s vrtulí, dal jsem 12x8 a moc se mu nechtělo viset na vrtuly ani na plny plyn.motor mám 800kv. Jaká vrtule by byla optimální na loopa?
Motor má psané že zvládne 14x10 na 12x8 má odběr 19A a zvláda 40A.
Jiank poznatky jsou že je super a i za docela velkého větru (6-7ms)
Měl jsem i katanu od va-model a to se nédá ani srovnávat :D

Vrtule je rozhodně malá na ty otáčky co tam máš to bezpochyby začal bych někde kolem 13x5 a šl bych klidně až na 14x7 ale rozhodně proměřit ať ti neshoří.... :)
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
brta
Kontaktovat uživatele:

#227 Příspěvek od brta »

aldacvalda píše:Tak jsem dnes dokončil LOOPa ktereho mi přinesl ježíšek a ted jsem přijel ze zeletnutí. Musím říct že lítá naprosto super, váha mi vyšla na 1030g ale torchu jsem to nedořešil s vrtulí, dal jsem 12x8 a moc se mu nechtělo viset na vrtuly ani na plny plyn.motor mám 800kv. Jaká vrtule by byla optimální na loopa?

Co to máš za motor - značka/označení/výkon - ??? 40A s vrtulí 14x10...to chci vidět.
aldacvalda
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od aldacvalda »

brta píše:

Co to máš za motor - značka/označení/výkon - ??? 40A s vrtulí 14x10...to chci vidět.

Je to tento, Taky tomu moc nevěřím ale podle prvních testů s tou 12x8 to nevypadá špatně. Já vým že hodně lidí nedá dopustit na pořadné motory ale osobně nejsem žádný 3d expert ale chci jej jen na pěkné polétání s trochou akrobacie.už jsem obědnal 13x8 tak uvidím.Kdyžtak ještě koupím VOX 14x7. Na
VOX je tu docela chvála...

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8487
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od Vojc29 »

Co to máš za motor - značka/označení/výkon - ??? 40A s vrtulí 14x10...to chci vidět.[/quote]

Moc se nesměj protože ten motor by to měl dát uplně v pohodě! Měl sem řadu 3639 s 800kv myslím a utočil 14x10 s odběrem nějakých 35A takže asi tak...
petrovo

#230 Příspěvek od petrovo »

Ac jsem se zarekl, ze EPP (a pod.) uz doma nechci, preci jen jsem si LOOP-a od VA-Models tak nejak vzal do hlavy .....

Pokud to dopadne, tak prijde na radu pohonna jednotka. Mam zde vybranou TUTO. Co rikate? Ano, ci ne? Poradi nekdo?

Hmotnost 135g
Počet čl. (LiPo) 3-4
Proud pro max. účinnost 42A
Max. proud (30 sekund) 45A
Max. výkon 600 W
Vrtule 12x6
Ot/V 920
Průměr motoru 35mm
Délka motoru 42mm

Pripadne TUTO. U ni je prodejcem deklarovana velikost pouzitelne vrtule 13x6, avsak hmotnost je nejakych 170g ....
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od Vojc29 »

Teoreticky by to stačit mělo uplně v pohodě DLE označení motoru ale ta vrtule se mi prostě nezdá 12x6 při 900kv a 600W? To asi při 4S to bych to tak viděl ale při 3S rozhodně větší vrtule jiné parametry. Pokud bych měl vybírat tak do něj ale nejdu a volím jiné...
vlkoun

#232 Příspěvek od vlkoun »

Ahoj

Rád bych se přidal k vaší Loopařské skupině a volím vhodnou techniku.
Se servy si poradím, ale s motorem a regulátory ne, protože mám zatím zkušenost jen ARF osazenými modely.
Celkem slušné ohlasy mi přijde, že jsou na motory Turnigy SK3. Poměr/výkon se zdá hodně vysoko.
Skutečně ale nejsem schopný najít nikde článek, který by nějak srozumitelně popisoval rozdíly v parametrech.
Např. když se rozhodnu pro Turnigy Aerodrive SK3 - 3536-1050kv:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... Motor.html
Už jej tady někdo zmiňoval a bylo to bez reakce. Je výkonově a parametrově ok?
V čem je třeba rozdíl, když bude motor kratší nebo s menším průměrem, ale s větším parametrem ot/V?
Nebo naopak větší, ale s menšíma ot/V, když výkon ve wattech bude +- stejný?
Pokud bude ten 3536-1050 vhodný, jakou vrtuli k němu vzít? Někteří psali, že 12x6 není vhodná velikost, raději větší? Ten motor jí utáhne?
Aku 3S 2200-2600 bude asi podle všeho OK.
Mám asi pro většinu z vás blbé dotazy, ale snad každý jednou začínal :?
Moc díky za pomoc :wink:
semi
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od semi »

vlkoun píše:Ahoj

Rád bych se přidal k vaší Loopařské skupině a volím vhodnou techniku.
Se servy si poradím, ale s motorem a regulátory ne, protože mám zatím zkušenost jen ARF osazenými modely.
Celkem slušné ohlasy mi přijde, že jsou na motory Turnigy SK3. Poměr/výkon se zdá hodně vysoko.
Skutečně ale nejsem schopný najít nikde článek, který by nějak srozumitelně popisoval rozdíly v parametrech.
Např. když se rozhodnu pro Turnigy Aerodrive SK3 - 3536-1050kv:
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... Motor.html
Už jej tady někdo zmiňoval a bylo to bez reakce. Je výkonově a parametrově ok?
V čem je třeba rozdíl, když bude motor kratší nebo s menším průměrem, ale s větším parametrem ot/V?
Nebo naopak větší, ale s menšíma ot/V, když výkon ve wattech bude +- stejný?
Pokud bude ten 3536-1050 vhodný, jakou vrtuli k němu vzít? Někteří psali, že 12x6 není vhodná velikost, raději větší? Ten motor jí utáhne?
Aku 3S 2200-2600 bude asi podle všeho OK.
Mám asi pro většinu z vás blbé dotazy, ale snad každý jednou začínal :?
Moc díky za pomoc :wink:

Jedno hlavní kritérium musí být splněno a to je co největší poměr tahu motoru k váze (co nejlehčího) letadla.
Přibližně tah min 1,5x a víc větší než je váha letadla. Podle toho volit motor , vrtuli a baterii.
Např.
http://www.himodel.com/electric/SUNNYSKY_Angel_Series_A2820-800KV_2-4S_Airplane_Outrunner_Brushless_Motor.html
Na 4s, vrtule 13x6 - tah 2 kg.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
vlkoun

#234 Příspěvek od vlkoun »

Tak éro je dostavěné a připravené k záletu, jen čekám až přestane pršet.
Jen se chci zeptat, předělávali jste nějak ostruhu? Ta mi přijde teda dost bídná :( je taková vetchá a ohýbá se do strany.
semi
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od semi »

vlkoun píše:Tak éro je dostavěné a připravené k záletu, jen čekám až přestane pršet.
Jen se chci zeptat, předělávali jste nějak ostruhu? Ta mi přijde teda dost bídná :( je taková vetchá a ohýbá se do strany.

A jaký jste nakonec zvolil motor a baterii ?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
vlkoun

#236 Příspěvek od vlkoun »

Šel jsem nakonec do této výbavy:

http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=18163
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=28369
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=17322
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... oduct=9267
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=25514
+ Vrtuli Xoar 13x7

Po letu pak dám vědět, jak to šlape. Ale sílu ten motor má s 13x7 slušnou hádám. Skoro to nejde udržet v ruce, když jsem testoval tah :)
oscar
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od oscar »

Zdravim, baterii o kapacite 3000? Nebude to uz moc na vahu? Zatim pouzivam 2200, ale zda se mi to malo na vydrz. http://hobbyking.com/hobbyking/store/__8851__ZIPPY_Flightmax_3000mAh_3S1P_20C_.html
Letadla, auta.
vlkoun

#238 Příspěvek od vlkoun »

Tak jsem byl dnes zalítávat. A ano, tah má ten motor asi skutečně slušný :?
První aku paráda. Sice se mi kapku klepaly ruce, ale přistál jsem na poprve na cca 2 mtery široké polní cestě.
Hodil jsem druhý aku a zpět do vzduchu. Éro kapku těžké na předek zřejmě, nechtělo se mu moc letět v nožovém. Vertikální let bez problémů.
Po cca čtyřech minutách při rovném letu, najenou bum. Letadlo na dvě poloviny a neovladatelné k zemi. Toto je výsledek:

[album]2823[/album][album]2824[/album][album]2825[/album][album]2826[/album][album]2827[/album][album]2828[/album][album]2829[/album]

Je zlomená ta překlížka co drží motor. Vím, že už se to tu někomu stalo, ale já tam měl ty desky obě, letadlo je koupené teď.
A dále komplet odtrhnutá motorová část od trubu (ne jen lože), ale roztrhlé EPP.
Tady by mě fakt zajímalo, co je příčina a co důsledek.
Pak takové následné "drobnosti" jako od vrtule rozsekané křídlo. Křídlo je navíc roztrhlé ve spoji.

Myslíte, že by to šlo reklamovat? Dodržel jsem doporučený postup i hnací ústrojí. Naopak mi výrobce napsal, že podle něj je ten Turnigy motor na tohle letadlo slabý :evil:
RedOne

#239 Příspěvek od RedOne »

Jak je silné to epp v místě porušení?
vlkoun

#240 Příspěvek od vlkoun »

RedOne píše:Jak je silné to epp v místě porušení?

7-8 mm
Navíc mi teda přišlo, že to drželo jen na fakt malých kouscích a ne po celé ploše. Jde na fotkách dobře vidět, že je to ulomené jen v rozích v podstatě.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“