Katana MX - Precision Aerobatics

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LukeKluke

Re: Katana MX - Precision Aerobatics

#106 Příspěvek od LukeKluke »

Zkusil jsem sesmolit dotaz na RCGuru.. a nejaka dobra duse mi odpovedela toto..

"Hiya Luke, yes I know what you mean.. I've built 4 bandits and 2 kmx's now, and each time I've noticed that if I hinge the elevator with the LE of the horiz stab and LE of the elev counter balance lined up perfectly, I usually will only get 45 deg or so...

so during the hinging process I increase the gap till I get the full 55 deg up and down.. I'm usually left with the LE's one or 2 mm out of line (stab LE is a little more forward than the elev LE), and the misalignment is so minor that no one ever notices it when 'admiring' my plane. Of course this elongates the airfoil shape a tiny little bit, but it's negligible and I don't think this affects flight performance at all.

I really like as much elevator throw as I can get (up to 55) so this is worth doing in my opinion.. you really notice the extra throw in flat spins, tighter waterfalls, snappier walls, tighter KE spins etc, ie whenever there's full elev deflection

If you've already CA'd your hinges in, it is very easy to slice either side of them with a sharp hobby knife and release them , then re-glue them in the right spot. even if you've sealed the gap it is easy to lift the covering strip and re-use it after fixing.

hope this helps : ) Natesh"

Takze asi udelat vetsi mezeru mezi vyskovkou a stabilizatorem..
..tak ted mam dve moznosti, bud zbrousit.. nebo vyriznout vyskovku a vlepit ji tam znovu s vetsi mezerou..
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
LukeKluke

#107 Příspěvek od LukeKluke »

HonzaS píše:ve středu nafotím, jak to jde trošku zbrousit na neslepeném letadle. Vypadá to jednoduše, ale není tam moc co brousit (stojina je jen 3mm balza!). Co jsem koukal na Danielovo videta, tak ten to má myslím "stock" a chodí mu to dost dobře.

Luke, nezkoušel jsi mix vop-křidélka? Nebo těžiště dozadu?

Mixy jsem nezkousel.. myslis obe kridelka na stejnou stranu jako VOP? To muze byt zajimave.. :)
Teziste jsem taky jeste moc neposouval.. zkusim pri dalsim poletu pohybat s baterkama.. trochu foukalo, tak jsem je cpal spis vic dopredu..
MC-20, T-rex450, VariantIII, RCF - CrackPittsMini CrackPitts SU29 Depron Extra300L, PA - KatanaMX
jozop

#108 Příspěvek od jozop »

Ten mix pomoze iba vtedy ked mas rezervu pri pohybe kridelok. Lebo pri maximalnej vychylke kridelka ktoru pouzivas za letu este musis mat dalsi priestor na dodatocny pohyb kridelka pre pohyb kvoli mixu. Cize otazka znie - je maximalna mechanicky mozna vychylka krideliek dostatocna?
LukeKluke

#109 Příspěvek od LukeKluke »

Tak jsem to trochu zbrousil.. resp. jsem koumal co tam tomu brani.. Natazeni vyskovky bez pripojeneho serva mi neco pres tech 50 stupnu dava.. Jen to poslaceni neslo pres 45.. takze jsem zespodu narizl folii stabilizatoru podelne co nejvic u spojek a odchlypl.. potom serezaval skalpele stojnu stabilizatoru tak, abych tam dostal zhruba stejne jako na opacnou stranu a pote folii znovu nazehlil a jeste radeji prelepil zbytkem folie.. zbyl mi ten kousek pro zalepeni podvozku, ten nezalepuju, zda se mi to zbytecne.. obcas potrebuje clovek zkontrolovat srouby, dotahnout nebo tak neco..
Ted uz teda dava nad 50 stupnu na obe strany.. ale zjistil jsem, ze servo nema tak dlouho drahu s tema dodanejma servopakama.. mam ty same, co davaji k extre..

Mam zkusit navrtat jednu dirku jeste vice ke konci nebo udelat nejakou paku z preklizky.. o neco delsi..

Nebo je to servem a bude lepsi tam dat nejake silnejsi? Aby ho ta delsi paka zase moc neprepinala a nevyhorelo.. mam tam HS 5085MG..
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Vojc29 »

Pokud budeš dělat páku tak rozhodně ne z překližky ale ze sklotextitu...no a na MXce to chodí s těma pákama docela dost a 50 mi bohatě stačí...myslím že tam jsou taky HITECY...ale ta páka by měla být dostatečná ta uhlíková od PA
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
jozop

#111 Příspěvek od jozop »

Super, som rad ze to ide urobit, resp to staci ako je. Mne sa to lietado velmi, paci, takze zacinam si setrit.
LukeKluke

#112 Příspěvek od LukeKluke »

Tak jsem doma nasel ocas nalomenou ploutev z trexe 450.. Dala se z ni udelat krasna packa :)
Sice ted nadoraz servo trochu rve, ale mam tam 55 stupnu.. doufam, ze nevyhori, precejen tu plnou vychylku clovek pouziva malokdy.. a jen chvilku, tak snad to bude ok..

A jinak to, ze nesla vyskovka na plny uhel bylo asi tim, ze je ta stojna trochu do luku.. jak kdyby v tom nejuzsim bode mezi levou a pravou.. byla trochu konkavni.. protoze prilepene je to rovne a na krajich je vetsi mezera mezi stabilizatorem a vyskovkou nez uprostred.. nevim, zdali to tak ma byt, ale kdyby to bylo rovne, ten problem by tam zrejme nebyl..
HonzaS

#114 Příspěvek od HonzaS »

čekám na serva :evil:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Jindra_S »

čekám na Ježíška :evil:
-
jozop

#116 Příspěvek od jozop »

No a uz ju mam aj ja :). A je to fakt krasne lietadlo, tesim sa na jar.
Pre ake serva ste sa nakoniec rozhodli? Povedal som si ze ked nemam na vacsie lietadla, tak chcem mat radsej kvalitne vybavene 1.5m. Poradte.
LukeKluke

#117 Příspěvek od LukeKluke »

Ja tam mam doporucene hitec HS-5085.
Akorat se mi zdala kratka ta paka na vyskovku.. poslali ty same, co jsou na extru MX, takze tam jsem si vyrobil o neco delsi.
Spar

#118 Příspěvek od Spar »

Tak se blížim do cile a ero je skoro hotové. Váha bude asi opravdu minimalni, ale co se tyče kvality použité balzy tak se mi zda mizerna. Kabina už mi dvakrát popraskala a to jsem ji jen sundaval doma. Napoprvé jsem ji jen slepil - podruhé už prolil důkladně lepidlem. Teď už snad bude drzet.

Chci se zeptala, jak instalujete origo kuzel? Mě se zda, ze hrozne hazi. To jsem ho zatím namontoval jen naoko a rukou točil vrtuli. Mám ho zkusit reklamovat, nebo jen prostá montáž nestačí a dělám něco zle? Jsem zvedav, jak bude létat. :)
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
Spar

#119 Příspěvek od Spar »

Kouká, že PA už nikdo nelétá... ? :-)
LASER EXP, SU29-1m,08m,IL2 a SE5a na ACES,halolety
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od L.Bily »

Co pises je normalne u pa, hlavne by sa nemal dotykat kuzel vrtule, preglisku som mal aj ja taku akusi divnu ako keby strasne preschnutu a rozlepovala sa, ale zasa bola lahka :D
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“