Nejlevnější je ARF. Potom rozsyp. A nejdražší se stavba od 0
Myslím, že toto nemusí být vždy pravda, sám teď stavím a při kombinování materiálů, jako polystyren, hnědý papír, ap. mě to při počítání ceny modelu příjemě překvapilo.
Nejlevnější je ARF. Potom rozsyp. A nejdražší se stavba od 0
freddix píše:Nebo to tam je jen jakoby ilustrační plánek s tím, že ten opravdový se musí objednat?
Jirka M píše:AR1:
...
Ovšem, zrovna ten potah - folie o které se zmiňuješ, je to, o čem lze říci, za málo peněz, málo muziky.
...
Takže ano, bylo to levné a já bych to levněji asi nepostavil, to máš pravdu, ale bylo by to kvalitnější, protože bych použil lepší a tedy dražší materiály.
freddix píše:...
Děkuji VTjr, na jednom z odkazů jsem našel přesně to, co jsem hledal - Manuál stavby RC modelů od p. Blabola (rozdělení dřeva, lepidel, postupy.. no super). Zatím jsem do něj ponořený.
...
Jirka M píše:AR1:
Je mě jasné, že nejsem jedinný, kdo něco staví, zbytečná poznámka. A k tomu Trenéru od Tigeru: Mám ho již postaveného od léta, máš pravdu, cena za tu stavebnici je výborná a je dobře vybavena. Nechybí lože motoru, palivová nádrž, kolečka (ty jsem nepoužil), i kužel vrtule tam je.
Ovšem, zrovna ten potah - folie o které se zmiňuješ, je to, o čem lze říci, za málo peněz, málo muziky. Vůbec se nejedná o několik druhů barevných folií, je to jen bílá folie nastříkaná barvou. Na mém modelu byla všude vrásčitá až hrůza. Něco se podařilo vypnout, něco ne, teď jsem na to křídlo koukal a už je zase samá vráska. Minimálně křidélka, budu muset potáhnout znovu, ale spíše celé křídlo.
Takže ano, bylo to levné a já bych to levněji asi nepostavil, to máš pravdu, ale bylo by to kvalitnější, protože bych použil lepší a tedy dražší materiály.
StanleyT28 píše:Nejlevnější je ARF. Potom rozsyp. A nejdražší se stavba od 0
Myslím, že toto nemusí být vždy pravda, sám teď stavím a při kombinování materiálů, jako polystyren, hnědý papír, ap. mě to při počítání ceny modelu příjemě překvapilo.
freddix píše:Taký dotaz - mám doma celkem pořádnou sbírku časopisů rc modely i rc revue, hodně se píše o pláncích z těchto časopisů, ale moc to nechápu. Vím, že vždycky uprostřed je plánek na nějaké letadlo. Jenže ten plánek je maličký. Překresluje se to na větší, resp. menší měřítko? Nebo to tam je jen jakoby ilustrační plánek s tím, že ten opravdový se musí objednat?
AR1 píše:Nejlevnější je ARF. Potom rozsyp. A nejdražší se stavba od 0.