Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady
Než jsem to nadatloval, tak Luzr to doplnil...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
kope píše:Souhlas s tím určením "přistávacího bodu". Ale protože přistávání je (a předpokládám i nadále bude) nebodované a bude to jen pomocné kritérium v případě shodného času v rozlétávání, tak bych už neřešil další případy. Ono to, že něco nebo někoho trefíš stejně znamená, že nedoletíš a tím pádem je rozhodnuto.
OK, takze az se bude pristavat na bod pri rozletu (nestava se to moc casto, vzpominam si asi 1x mozna 2x...), tak si muzu stoupnout primo na bod, model nasmerovat na sebe a bud ho chytnu do ruky, nebo ho aspon srazim rukou nebo nohou na zem, popr ho zastavim kdyz se bude snazit po zemi prejet bod... je dobre vedet co ma clovek natrenovat za postupy.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Dovolím si vstoupit do diskuze, mívali jsme při přistání po shodném rozletu stanovenou lajnu a bralo se, kdo k ní bude blíž. Nějaká pěšinka se na loukách většinou najde. Aby to pak někdo nechtěl brát tak vážně, že to opravdu zapíchne model potlačením, jak to je u některých soutěží zvykem.
Pokud jde o trup, myslím, že by se mohlo upřesnit, zda bude možné trup postavit tak, že ho sestavím z vlastnoručně vytvořených S/VOP, nějaké C trubky a třeba koupené laminátové gondoly, nebo zda bude jednoznačně stanovené vytvořit vlastníma ručičkama i tu gondolu.
P.S. Koukám, že bod zatím zůstává bodem (viz příspěvek Abua ohledně srážení či chytání), ja bych z něj přeci jen udělal řadu bodů a bral to k ní. Rozhodující bude kolmá vzdálenost vrtule (kuželu) k této lajně (pro případ, že by éra přistála na ní).
Pokud jde o trup, myslím, že by se mohlo upřesnit, zda bude možné trup postavit tak, že ho sestavím z vlastnoručně vytvořených S/VOP, nějaké C trubky a třeba koupené laminátové gondoly, nebo zda bude jednoznačně stanovené vytvořit vlastníma ručičkama i tu gondolu.
P.S. Koukám, že bod zatím zůstává bodem (viz příspěvek Abua ohledně srážení či chytání), ja bych z něj přeci jen udělal řadu bodů a bral to k ní. Rozhodující bude kolmá vzdálenost vrtule (kuželu) k této lajně (pro případ, že by éra přistála na ní).
Hitec Aurora 9X
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Cara je trochu setrnejsi pro modely bez "brzd" (a navic Kope to bude mit nacvicene z RCEN
)
Ale zase se bude hur vyznacovat, vyhoda bodu je, ze hodis na zem cepici a uz se pristava, nemusis resit smer vetru pri vyznacovani (cara kolmo na vitr = lahudka), atd....
Ale zakaz dotyku modelu s jinym predmetem nebo osobou ma stale svuj smysl.
Ale zase se bude hur vyznacovat, vyhoda bodu je, ze hodis na zem cepici a uz se pristava, nemusis resit smer vetru pri vyznacovani (cara kolmo na vitr = lahudka), atd....
S tím nelze než souhlasit. Tvrdé přistání na bod může při troše "štěstí" závodníka z další účasti i vyřadit. Ono když by se vzal nějaký barevný špagát, je to vyznačené hned. A k brzdám, kdo z Vás se je tam hodlá naimplantovat? To už pak bude opravdu plnohodnotný závoďák - klapky, brzdy, křidélka, pak někdo příjde s měnitelnou geometrií křídla či seřízení nebo dokonce měnitelným profilem
. Fajn, budem házet čepici. Já mívám většinou s sebou svůj cestovní klobouček, tak ho obětuju. A ně, že mně ho pošlatepe!!! 
Hitec Aurora 9X
DAF píše:S tím nelze než souhlasit. Tvrdé přistání na bod může při troše "štěstí" závodníka z další účasti i vyřadit.
Coz se nas ovsem netyka, pokud ovsem dalsi ucasti nemyslis dalsi termin....
DAF píše:A k brzdám, kdo z Vás se je tam hodlá naimplantovat? To už pak bude opravdu plnohodnotný závoďák - klapky, brzdy, křidélka,
Muj prvni depronak mel flapperony, druhy a treti 4serverove kridlo
Probůh, bylo myšleno samozřejmě v daném kole. Po závodech sice neběhám, ale z různých reportáží vím, že některé kategorie přistávají na bod opravdovým zapíchnutím špice co nejblíž přistávacího bodu. Většina našich strojů by takovéto přistání podle mého názoru prostě nepřežila. Leda tak Hawkův "Lomeňák"
. Tvoje stroje jsou velmi létavé, ale také nemyslím, že by zapichování přežily. Nehledě, že ty druhé kategorie nemívají motor v čumci jako ty naše. Tahat motor z matičky země a vyklepávat z něj hlínu se také nebude nikomu chtít.
Jinak nemám zásadní připomínky k novým pravidlům.
P.S. to Genagen, my víme, že jsi šikovný hošík! To budu dělat až v příštím kroce. Nyní je na pořadu dne nový trup (ke kterému mám motor a C trubku a plnou hlavu různých nápadu, jak to zbastlit).
Jinak nemám zásadní připomínky k novým pravidlům.
genagen napsal
Muj prvni depronak mel flapperony, druhy a treti 4serverove kridlo![]()
P.S. to Genagen, my víme, že jsi šikovný hošík! To budu dělat až v příštím kroce. Nyní je na pořadu dne nový trup (ke kterému mám motor a C trubku a plnou hlavu různých nápadu, jak to zbastlit).
Hitec Aurora 9X
Luzr píše:Muj nazor a zkusenost je ze stavba i primitvniho trupu je celkem narocna a zaroven zabavna zalezitost, tak me prijde trochu skoda si to kazit kupovanymi trupy. Kdyz vlastni stavba, tak vlastni stavba, ne?
Me stavba trupu nijak nedesi
jinak u vetronu bych se kupovanym trupum nebranil, neb je to nuda (teda vetsi nez stavet historika
Kdyz uz tak procitam tuhle diskusi - proc to kridlo nezjednodusit. Depron cup uz muze byt jenom znacka. Model vastni konstrukce, omezeny motorem, dvouclankem. kridlo klido konstrukcni - kdyz si ho navrhnu - proc ne. Uz mi to prijde skoro jedno.
jinak VDC bych nedefinoval jako rcek chudeho muze, ale jako rcek odvazneho konstruktera.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Jen bych upozornil, ze pravidlo o pristani na presnost se vztahuje POUZE pro pripad rozletu o vitezstvi = pateho kola a taky pouze pokud vice ucastniku rozletu prekona dobu letu 10 min.
A ty povidky o destruktivnim zapichovani modelu bych zase tolik nehortil. S Etalonem jsem tak pristaval 2 sezony pri Autonomy a RCEX, i bez zapichovani se da pristat dost presne (ikdyz je pravda ze tady se hodnotila presnost na metry, ne na centimetry jako v jinych kategoriich)
A ty povidky o destruktivnim zapichovani modelu bych zase tolik nehortil. S Etalonem jsem tak pristaval 2 sezony pri Autonomy a RCEX, i bez zapichovani se da pristat dost presne (ikdyz je pravda ze tady se hodnotila presnost na metry, ne na centimetry jako v jinych kategoriich)
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:OK, takze az se bude pristavat na bod pri rozletu (nestava se to moc casto, vzpominam si asi 1x mozna 2x...), tak si muzu stoupnout primo na bod, model nasmerovat na sebe a bud ho chytnu do ruky, nebo ho aspon srazim rukou nebo nohou na zem, popr ho zastavim kdyz se bude snazit po zemi prejet bod... je dobre vedet co ma clovek natrenovat za postupy.
Ale no tak...
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Cara je trochu setrnejsi pro modely bez "brzd" (a navic Kope to bude mit nacvicene z RCEN)
Kope je zatím rád, že se strefuje na tu louku
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Genagen píše:
Kdyz uz tak procitam tuhle diskusi - proc to kridlo nezjednodusit. Depron cup uz muze byt jenom znacka. Model vastni konstrukce, omezeny motorem, dvouclankem. kridlo klido konstrukcni - kdyz si ho navrhnu - proc ne. Uz mi to prijde skoro jedno.
Tak až takhle daleko bych zase nešel. To omezení na bubliny bych tam nechal.
Podle mne je ten návrh pravidel, který dal, Luzr dostatečnej. Nesoutěžíme o zlatý trenky a myslím, že jsme natolik soudní, že když vítězství nedokážeme vylítat pilotním umem, tak že si ho nebudeme chtít "vyhádat" nějakými triky nebo protesty kvůli malichernostem.
Naposledy upravil(a) kope dne stř 12.12.2012 13:01, celkem upraveno 1 x.
S pravidlama jsem ted vcelku v pohodě, ještě dořešte ty trupy , nerad bych se z něčím patlal a nakonec se zjistilo, že vlastně stačí i trup koupený---těch mám již dostatek.
Přistání na bod mi nevadí--raději nepřistanu na bod, ale nebudu muset lepit.
Muj názor je takový--že vždy se dalo odletět rozstřel i bez nutnosti to píchat do země třeba zkrácením motorového rozstřelu, jednou se natahovala páska a moc se do smotávání po soutěži nikdo nehrnul.
píchalo se pouze jednou na Berounsku--myslím, že to byl rozstřel mezi mnou a Luzrem, o jaké místo už nevím, jen vím, že jsem přistál s ohledem na konstrukci modelu, abych nemusel případně lepit a opravovat--takže dál, nežli Luzr který to opravdu přibil k zemi velice přesně.
Nějaké doměřování podle cesty pujde pouze tam, kde bude cesta--doufám, že tam zrovinka nebude nějaká máma tlačit kočárek.a že už pouhým okem bude možné vubec rozdíl posoudit a né se po přistání teprve dohadovat, co je na té cestě vlastně myšleno jako její střed.
Co bude opruz--někdo bude muset nosit něco, co bude ten bod a pak bude muset nekdo něco přeměřovat--jak chcete, nic proti ale rozhodně nemám.
Rozhodně ale jak zde již zaznělo, v nevýhodě budou modely bez brzd, což je podle mého škoda--špatně--vlastně rovnou to bude nutit každého automaticky klapkovat--proč, když jim jde o pohodovou V2, navíc začátečníkem stavěnou nejspíš jako jeho první model.
Jestli bude VDC model z balsy, nebo depronu--polyše je mi jedno, to si rozhodněte samy, stačí mi, když nezakážete polyš
Přistání na bod mi nevadí--raději nepřistanu na bod, ale nebudu muset lepit.
Muj názor je takový--že vždy se dalo odletět rozstřel i bez nutnosti to píchat do země třeba zkrácením motorového rozstřelu, jednou se natahovala páska a moc se do smotávání po soutěži nikdo nehrnul.
píchalo se pouze jednou na Berounsku--myslím, že to byl rozstřel mezi mnou a Luzrem, o jaké místo už nevím, jen vím, že jsem přistál s ohledem na konstrukci modelu, abych nemusel případně lepit a opravovat--takže dál, nežli Luzr který to opravdu přibil k zemi velice přesně.
Nějaké doměřování podle cesty pujde pouze tam, kde bude cesta--doufám, že tam zrovinka nebude nějaká máma tlačit kočárek.a že už pouhým okem bude možné vubec rozdíl posoudit a né se po přistání teprve dohadovat, co je na té cestě vlastně myšleno jako její střed.
Co bude opruz--někdo bude muset nosit něco, co bude ten bod a pak bude muset nekdo něco přeměřovat--jak chcete, nic proti ale rozhodně nemám.
Rozhodně ale jak zde již zaznělo, v nevýhodě budou modely bez brzd, což je podle mého škoda--špatně--vlastně rovnou to bude nutit každého automaticky klapkovat--proč, když jim jde o pohodovou V2, navíc začátečníkem stavěnou nejspíš jako jeho první model.
Jestli bude VDC model z balsy, nebo depronu--polyše je mi jedno, to si rozhodněte samy, stačí mi, když nezakážete polyš
pepin píše:Co bude opruz--někdo bude muset nosit něco, co bude ten bod a pak bude muset nekdo něco přeměřovat--jak chcete, nic proti ale rozhodně nemám.
Jenom zopakujme, ze se jedna o situaci kdy v patem kole (rozletu po shode bodu) jsou ve vzduchu vic jak jeden model po 10 minutach.
Alternativni reseni:
- nebudeme shodu resit a budeme mit "prvni az druhe" (treti...) misto
- nebo muzeme pro pate kolo prodlouzit maximalni cas na 15 minut (a pak bud zase pristavat na bod, nebo mit 1-2 misto)
Osobne bych byl pro to prodlouzeni, kolikrat se mi stane ze se kolem 10 minuty placam nekde v 50m a myslim ze nejsem sam... (Krome toho jsou myslim souteze ktere se letaji na 15 minut).