Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

Byli jste na nějaké akci a chcete ji zhodnotit nebo se podělit o dojmy? Tady můžete.
Zamčeno
Zpráva
Autor
pepin

Re: Depron Cup - 22.7.2012 Dívčí hrady

#226 Příspěvek od pepin »

...............
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 11.12.2012 8:37, celkem upraveno 3 x.
pepin

#227 Příspěvek od pepin »

...................
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 11.12.2012 8:38, celkem upraveno 1 x.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od Genagen »

pepin píše:Kolik si těch kompozitu měl, nebo máš, že si myslíš,. že ero přivolá zázrak---bez termiky nepoletí vubec nic a právě proti takovým nesmyslum chci v rámci VDC bojovat :D

A vis ze uz docela nalital? :-)

Jinak myslel jsem to v ramci tech pravidel co jsi napsal. pri stoupani 30m/s a trimetrovkou to opravdu naletam s rukama v kapsach, at je vice mene jak chce. nebude treba zadnou termiku hledat. je to samozrejme hyperbola - ale chtel jsem ukazat, ze ten navrh neni nejstastnejsi.

Pokud povolime vetsi konstrukterskou volnost, tak musime udelat neco, jak to srovnat.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#229 Příspěvek od Luzr »

pepin píše:Luzre, třeba mě pochopíš---dokud jsem přišel na VDC a mohl nováčkum ukázat přímnou cestu k určité levné technologii, jak mít trochu létavý model ,mělo to smysl, ale přijít na VDC dnes a debatovat s nováčkem, o tom, že tento svuj model jsem sestavil pouze z duvodu omezení pravidel VDC, jinak mi ta technologie přijde hovadská je vážně uchylnost.

Jedine aktualni omezeni o kterem vim je 45g motor a 2S a kridlo s podstatnym podilem bublinek.

Dlouho jsme te nevideli Pepine, dlouho jsi nevidel co a jak ted VDC lita. Naposledy jsi udelal model ktery, jak sam rikas, mel zasadni kontrukcni nedostatky a nedosahl ani na bednu. Od te doby jen neuveritelne kazes o tom jak spatne to delaji ostatni... jak jsi omezen pravidly VDC. Ne, nejsi.

Tak uz prosim ten svuj kompozit postav a prijd nam to ukazat, misto mlaceni prazdne slamy... (A to nemyslim az tak zle, ja jsem vazne zvedav na to co pripadne postavis).
pepin

#230 Příspěvek od pepin »

...........
pepin

#231 Příspěvek od pepin »

.

Dlouho jsme te nevideli Pepine, dlouho jsi nevidel co a jak ted VDC lita. Naposledy jsi udelal model ktery, jak sam rikas, mel zasadni kontrukcni nedostatky a nedosahl ani na bednu. Od te doby jen neuveritelne kazes o tom jak spatne to delaji ostatni... jak jsi omezen pravidly VDC. Ne, nejsi.

Tak uz prosim ten svuj kompozit postav a prijd nam to ukazat, misto mlaceni prazdne slamy... (A to nemyslim az tak zle, ja jsem vazne zvedav na to co pripadne postavis).[/quote]

Luzre, asi to nemá vubec smysl, já napíšu--muj poslední model byl už moc lehký---ty čteš měl zásadní konstrukční nedostatky :D :D

Jako bych nic neřekl, co jsem napsal, raději jsem smazal.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od Luzr »

pepin píše:.
Luzre, asi to nemá vubec smysl, já napíšu--muj poslední model byl už moc lehký---ty čteš měl zásadní konstrukční nedostatky :D :D

No vzdyt.

To cele je o tom, ze pokud mas podle pravidel k dispozici nejaky pohon, tak existuje urcite konstrukcni optimum. 2.2m model je v zasade mimo toto optimum. Proti Bossove modelu, byt je s papirovym potahem, to nema sanci.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od Abu »

Luzr píše:To cele je o tom, ze pokud mas podle pravidel k dispozici nejaky pohon, tak existuje urcite konstrukcni optimum. 2.2m model je v zasade mimo toto optimum.

Nemel jsem silu komentovat kazdy ze zdejsich prispevku, ikdyz nektere by si to zaslouzily ( Pepin by navic zaslouzil pohlavek za to, ze uz zase maze svoje prispevky, jako v prvni tride ZS...)

Luzre - podivej se nekdy na zavody RCEK, s cim se tam lita. Jen pripomenu, ze tahle kategorie byl vlastne predobraz VDC co se tyce pravidel, hlavne pohon jsem od RCEK prevzal "ï s chlupama"... No a tam zcela bezne litaji 2.2 - 2.3m modely (Scorpion, Daidalos 230,...).
A z 30s motoru temer vzdy naletaji 10 minut (proto borci casto motoruji jen 15-20s kdyz to aspon trochu nosi, maji pak vic bodu za kluz). Takze tim byla zodpovezena druha otazka, jak moc jsou nase stroje dobre v kluzu. = NIC MOC, je porad dost co zlepsovat!!!
Ale nikoli na pohonu, tenhle pohon je schopen vytahnout 550g 2m model za 30s na hranici viditelnosti (pres 300m). Tady nevidim duvod nic menit!

Ja sam nevim jestli stihnu pres zimu neco noveho postavit, chtelo by to lepsi kridlo, trup a pohon uz jsem vymazlil dostatecne. Ale pokud provedete nejake razantni upravy v pravidlech, tak ze bych treba musel menit pohon, tak se na to vykaslu a budu si poletovat s Etalonem.

Ale po tech Pepinovejch vylevech mam velikou chut udelat dalsi kridlo potazene jen papirem a lakem na parkety a vyzvat mistra na souboj s jeho vakuovanym kompozitem. :wink:

A jeste bych do pravidle doplnil odstavec, ze je zakazano pouzivat vario s prenosem informace dolu na zem a taky jakekoli elektronicke stabilizacni pomucky (gyra a spol), jen pro jistotu... (oficialni kategorie to tam samozrejme uz davno maji)

Genagene - zaslechl jsem cosi o necem velkem a moc moc nablyskanem 8)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od Luzr »

Abu píše:
Luzr píše:To cele je o tom, ze pokud mas podle pravidel k dispozici nejaky pohon, tak existuje urcite konstrukcni optimum. 2.2m model je v zasade mimo toto optimum.

Nemel jsem silu komentovat kazdy ze zdejsich prispevku, ikdyz nektere by si to zaslouzily ( Pepin by navic zaslouzil pohlavek za to, ze uz zase maze svoje prispevky, jako v prvni tride ZS...)

Luzre - podivej se nekdy na zavody RCEK, s cim se tam lita. Jen pripomenu, ze tahle kategorie byl vlastne predobraz VDC co se tyce pravidel, hlavne pohon jsem od RCEK prevzal "ï s chlupama"... No a tam zcela bezne litaji 2.2 - 2.3m modely (Scorpion, Daidalos 230,...).

OK, tak to melo jinou kontrukcni chybu, zrejme nevhodny profil. Mozna to mel vic zatizit, co ja vim. V kazdem pripade ten model nebyl moc dobry. Coz je prave kouzlo te souteze, ze ma sanci to ukazat v praxi.

Ale po tech Pepinovejch vylevech mam velikou chut udelat dalsi kridlo potazene jen papirem a lakem na parkety a vyzvat mistra na souboj s jeho vakuovanym kompozitem. :wink:

No to ja prave taky :) Akorat mam pocit ze mistr spis bude hledat duvody proc je VDC pod jeho uroven...
kope
Kontaktovat uživatele:

#235 Příspěvek od kope »

Genagen píše:Me by asi bavilo letat na prikon viz rceo :-) tim das velky konstrukcni prostor a pritom to zustane spravedlive (mozna :-)) A diky tomu by slo pozvat treba i ostatni lidi, co maj treba es nebo jinou bublinu :-)

No já bych tam zachoval tu nutnost vlastní stavby a ponechání výrazného podílu "bublin" na konstrukci- a teď neřeším technologii, jak ty bubliny budou do stavby zakomponované (viděl bych minimálně křídlo a za sebe říkám, že by mi ani nevadilo, že to polystyrenové křídlo nebude potažené papírem, ale bude na něm laminát) - prostě by pořád mělo jít o model vytvořený vlastníma rukama. Pokud by omezení vlastní stavby (a jestli se nepletu, tak i vlasního návrhu) padlo, je z toho v podstatě RCEN/RCEO s tím rozdílem, že se neřeší přesnost přistání.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od Luzr »

kope píše:
Genagen píše:Me by asi bavilo letat na prikon viz rceo :-) tim das velky konstrukcni prostor a pritom to zustane spravedlive (mozna :-)) A diky tomu by slo pozvat treba i ostatni lidi, co maj treba es nebo jinou bublinu :-)

No já bych tam zachoval tu nutnost vlastní stavby a ponechání výrazného podílu "bublin" na konstrukci- a teď neřeším technologii, jak ty bubliny budou do stavby zakomponované (viděl bych minimálně křídlo a za sebe říkám, že by mi ani nevadilo, že to polystyrenové křídlo nebude potažené papírem, ale bude na něm laminát) - prostě by pořád mělo jít o model vytvořený vlastníma rukama. Pokud by omezení vlastní stavby (a jestli se nepletu, tak i vlasního návrhu) padlo, je z toho v podstatě RCEN/RCEO s tím rozdílem, že se neřeší přesnost přistání.

Co me se tyce, tak bych pridal i trup (ja vim, rikam to uz dlouho).
pepin

#237 Příspěvek od pepin »

Luzre Luzre :roll: Na základě pravidel-----1 minuta motorového letu jsem postavil ero o rozpětí 2,15 cm, jenže hned po dokončení se rozhodlo že se bude létat pouze 30s motoru, co ti mám k tomu ještě napsat.

Abu--přelétáš mě z toho duvodu, že umíš lépe létat termiku na louce , ale po soutěžním letu si těžko budeš s ušákem létat výkruty a blbnout.

Nechápu, proč do toho taháš Etalona--to je snad letoun koupený a né vlastnoručně stavěný :roll:

S VDC raději definitivně končím, at je klid.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od Genagen »

Abu píše:A jeste bych do pravidle doplnil odstavec, ze je zakazano pouzivat vario s prenosem informace dolu na zem a taky jakekoli elektronicke stabilizacni pomucky (gyra a spol), jen pro jistotu... (oficialni kategorie to tam samozrejme uz davno maji)

jj to bych tam dal sklidnym svedomym. Ja jsem na termiku tak tuhej - ze mi ani vario nepomuze, takze jsem v klidu :-)

Abu píše:Genagene - zaslechl jsem cosi o necem velkem a moc moc nablyskanem 8)

Zvlast kdyz to lestim autovoskem :-) Ale to jsem delal i u posledniho VDC (kterejs jste jeste nvideli :-))
Abu
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od Abu »

pepin píše:Nechápu, proč do toho taháš Etalona--to je snad letoun koupený a né vlastnoručně stavěný :roll:

Napsal jsem, ze "si budu poletovat s Etalonem" - mysleno nekde na louce, sam, jen tak pro radost.... A na vykruty mam nekolik jinejch modylku, takze nemam potrebu do nich nutit lehkyho termickyho usaka (stejne tak jako se nesnazim litat termiku s pylonakem nebo akrobatem).

I na koncerty taham dve kytary, protoze kazda hraje jinak. Proste jsem uz pochopil, ze jeden univerzal na vsechno je veskutecnosti nanic. :)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
pepin

#240 Příspěvek od pepin »

Abu píše: mysleno nekde na louce, sam, jen tak pro radost)

Tak to jo.
zbytek komentovat asi nemá moc smysl, určitě velice dobře sám víš, že pouze jeden model nemám a ty duvody jsou ti určitě také naprosto jasné ale na občasné polétání pod školou se mi osvědčilo právě univerzálnější letadlo---trochu termiky a trochu blbnutí, nic neřešitelného, co nejde právě přez Rcenko, akorát to chce trochu pevnější křídlo, nežli se vyrábějí soutěžní---mám jedeny náhradní neosazené---počítal jsem je právě na trup z depronáka, pokud by ale nebyl problém létat VDC se skleněným křídlem, vyrobil bych si vlastní ale o něco pevnější---sice né ideální na soutěž VDC, ale ero na běžné použití----samozřejmě na 3 články a motor jaký chci já, né omezení pravidly VDC.

Ted jak jsou pravidla VDC mě to již opravdu ke stavbě nemotivuje, pokud by se někdy začalo podle pravidel------VLASTNÍ STAVBA---ZÁKLAD POLYŠ---LETOVÁ VÁHA MODELU MAX 700G určitě bych někdy zašel.
Zamčeno

Zpět na „Minulé“