Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zdravím, potřeboval bych poradit, jakým způsobem lze dostat pastorek na hřídel motoru řady 300. Volně nasunout nejde, tak jsem zkoušel jej nahřát ve vodě a pak jej nasunout, ale ani toto nepomáhá. Pro upřesnění, jedná se o převodovku MP JET 5:1 pro motory řady 300. Průměr hřídele motoru 2mm. Motor i převodovka jsou ze stavebnice Bambi od Reicharda.Díky za info.
Taky mě to napadlo, ale někde v RC revue jsem o tom nahřívání četl a tam bylo, že je to dobré nahřát v teplé, ale ne vařící vodě, tak nevím...
tepla voda ma tak 70 stupnu, rozdil mezi pokojovou teplotou a tema 70 stupnema urcite nezaruci dostatecne roztazeni. rozdil teplot musi byt vyrazne vetsi.
Ja teda pastorek normalne nalisoval ve sveraku. Drzel jak helvetska vira - pro sundani ho pak bylo treba nahrat nad plynovou pajkou - mosaz se jinak roztahuje nez ocel, tak sel volne dolu.
Není to spíše o tom, že 300 má rýhovanou hřídel? Tedy alespoň ty, co prošly mými rukami ji měly. Pak nezbude než pastorek narazit. Na druhou stranu se zase ušetří za Loctite.
Tak jsem to nakonec nalisoval ve svěráčku za studena. Trošku jsem ale ten pastorek musel protáhnout malým kulatým pilníčkem. Šlo to dost ztuha, ale drží to dobře a v převodovce šlape jak má. Díky za rady.