Ahoj, všem díky za reakce. Takže:
nike píše:Nic ve zlým, ale řešíš váhu a chceš to stříkat na bílo, to nejde moc dohromady. Nevzhledný místa bych stříknul stejnou barvou do ztracena a rozleštil.
Jasně, teď si uvědomuju, že jsem to nerozepsal. Před lakováním bych sundal stávající vrstvy až na kompozit. Zkoušel jsem to acetonem na
kabince a jde to docela dobře. Ale to je daleko, nejdřív chci pořešit technické věci a pak barvu.
Co se týká
plniv tak jsem zatím žil v tom, že :
Mikrobalóny (ty mám) - nejlehčí, slouží jako plnivo a "snižují" pevnost 285-ky
Bavlna - střední hmotnost, zvyšují pevnost 285-ky
Skelná drť - nejvyšší hmotnost, výrazně zvyšuje pevnost spoje 285-ky
A pak vhodné kombinace. Samozřejmě děkuji za nabídky a rád příjmu. Takže pokud to platí tak beru. A su Brňák

Takže Milane díky, ale bohužel do Prahy to mám z ruky.
Milan Nes píše:jinak sem ti psal SZ
JJ vím a díky za ni, doufám že nevadí že ti odpovím takhle veřejně. Je to ale jedno z témat které jsem chtěl probrat. Sice ne teď ale proč to odkládat.
Takže
MOTORNa začátku jsem psal, že bych chtěl ušetřit cca 120g výměnou stávajícího 250g těžkého RAY. A teď se musím k něčemu přiznat a doufám že mě za to nebudete pranýřovat, ale ono by to stejně časem prasklo.

Už mě totiž leží na stole motor z HK
Turnigy D3542/5 1250kV. Více méně to byla volba rozumu a to z následujících důvodů:
- cena
- 5mm hřídel kvůli stávajícímu kuželu, ale tento důvod už není relevantví protože budu pelikána měnit za pohodu.
- kV kolem 1200, mám hodně 3S LiPo se kterýma bych to chtěl honit
Jinak myšlenka 1kW motoru mě Milane také hlodá v hlavě a ne málo. Mimo jiné bedlivě sleduji vlákno o Vikingu, o rychlých větroních atd. a hltám každé video ze záletu nového strojku. Ale uvědomuju si, že to je už vyšší dívčí. Časem, a možná to nebude za moc dlouho, pohon vyměním za výkonější. Vím, že Had (rozuměj Snake) to zvládne bez úhony, ale zatím mám takovou nepříjemnou vlastnost (nejen v modelařině podotýkám) a to:
Moc to neumím ale nebojím se! 
Což je velmi poutavé pro diváky, ale né už tak pro letadlo.
Popravdě časem bych chtěl doplnit svůj hangár tak, že bych měl krom hromady kuliček velkého termika což je Had a k tomu nějakého horkokrevného větroně kolem 2m s pořádným motorem na svah, do větru ...
Ještě snad poznámka k motoru z HK. Musím to zaklepat, ale zatím jsem neměl smůlu na špatné zboží a to už mám za sebou snad 45 objednávek pro mě a kamarády. Takže nemám důvod zatím měnit "výtězný" tým. Jsem např. velmi spokojeným uživatelem T9X na Open9X a popravdě nechápu proč na ní nelítá celý svět. 16-ti kanál, který plně využívá data z telemetrie do proměnných, vibruje, svítí a mluví se mnou (to občas nedělá ani moje žena) nemá za ani ne 5000,- dle mého názoru konkurenci.
Ale teď vážně. Je mi jasné, že zboží od renomovaných značek je asi někde jinde, ale na to moje plácání se ve vzduchu ...
Ale to je na jiné diskuze a
nechci jimi zanášet tohle vlákno.