Nejlepší základ pro stavbu "težké" hexacoptéry

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

Re: Nejlepší základ pro stavbu "težké" hexacoptéry

#46 Příspěvek od Troll »

Kelfiku, když už jsi ochoten utratit víc než jen za číňany, tak doporučuji mrknout se i na tyhle motory http://www.kopterworx.com/Motors/View-all-products . Kupříkladu KW4. Osobně s nimi žádnou zkušenost nemám, ale hovoří se o nich velice pochvalně. :wink:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od koulinek »

Troll píše:Kelfiku, když už jsi ochoten utratit víc než jen za číňany, tak doporučuji mrknout se i na tyhle motory http://www.kopterworx.com/Motors/View-all-products . Kupříkladu KW4. Osobně s nimi žádnou zkušenost nemám, ale hovoří se o nich velice pochvalně. :wink:

A néni tohle "jenom" rebrandovanej T-motor? já mam právě t-motor(y) na svojej hexa Y6 a chodijou krásně, AXI mám zatim jen na letadlech, ale kdybych jednou stavěl octo něco co ponese fotak up50k tak bych se ani AXI nebranil, tam se to fakt už ztratí :D
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Henry1

#48 Příspěvek od Henry1 »

martinre píše:Tady je zajímavý srovnání. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1388583
Avroto, Axi a Tiger jsou výkonově téměř identický. Sám mám tyhle T-motors na oktu a chodí super. Po několika stech letech stále jako nové. Pro novej model jsem ale objednal Axi 2814/22, tak pak budu porovnávat.

Jasan, ten test je hodně rozsáhlý s cennými informacemi, to už jsem dávno studoval.
Favoritem by mohl být tedy např.
http://flyduino.net/T-Motor-MT2814-710KV_1?lang=eng
Myslím, že jste někde oba (i Koulinek) psali, že jste kupovali u Flyduino. Můžete prosím doporučit tento obchod? Přijde mi fajn, že je to z Německa.
díky
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od koulinek »

Jo bral sem tam něco, ale zrovna T-motory moc nemívá na skladě. Ty sem nakupoval tady u poláků a můžu taky doporučit: http://www.multirotor.co/index.php

edit: a vidim aj flyduino se polepčilo se zásobama.
Henry1

#50 Příspěvek od Henry1 »

jojo, mají je skladem ... a díky za tipy, na multirotor jsem už zapoměl ... ale ceny jsou stejné. Došly ti motory i s držákem a unašečem vrtule? Aspoň to někde uvádějí, že by to mělo dojít komplet. Jo a které poláky si myslel? Quadframe je neprodává.
díky
edit: ještě taková nesrovnalost - jedna stránka uvádí výkon 210W a na další je 350W při stejných podmínkách. hmmm, máš nějaké lepší info?
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od koulinek »

Multirotor sou poláci. V krabičce je i unašeč, poměrně kvalitní takže je používám. Jinak já mám střední váhovou kategorii takže mě stačily lehčí menčí motory MT2216-11, s těma tvojema zkušenost nemam.
Henry1

#52 Příspěvek od Henry1 »

koulinek píše:Multirotor sou poláci.

Tak to jsou teda dobře utajení ... :D mně to napadlo, ale za boha jsem to nenašel :D
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od koulinek »

Henry1 píše:
koulinek píše:Multirotor sou poláci.

Tak to jsou teda dobře utajení ... :D mně to napadlo, ale za boha jsem to nenašel :D

Hele počti si na té hlavní stránce v těch nápisech pod obrázkem vrtulí ;) No já to nějak moc neřešil ale taky mě překvapilo jak rychle zásilka motorů dorazila :D
Henry1

#54 Příspěvek od Henry1 »

Sem to ale lama ... Warszava jak kráva ... :lol: no nic už jsem objednal 6 kousků, právě před chvílí, tak uvidíme jak rychle dorazí a jak se mnou zacvičí celníci.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od RCStudio »

Z EU celnici necli
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od koulinek »

Celnice se neboj, vrámci EU tohle zdržení není, mě to došlo v průběhu jednoho pracovního týdne ;)
Henry1

#57 Příspěvek od Henry1 »

:cry: Vždyť jsem to už psal, že jsem lama ... Poláci jsou v EU, nějak jsem na to zapoměl jak mají ty stránky zamaskované ....
Henry1

#58 Příspěvek od Henry1 »

Jen info a reference o průběhu dodávky motorů:
- takže v pátek v noci objednáno toto http://www.multirotor.co/product_info.p ... ucts_id=70
- zaplaceno přes Paypal
- dodáno poštou přímo na uvedenou adresu v úterý dopoledne bez jakýchkoliv doplatků, tedy za 4 dny včetně So-Ne
- balíček 6-ti motorů se známkama :D
- celková cena v Kč odečtená z účtu byla 7,791.55 CZK placeno ve zlotých, vyšlo lépe než v eur či usd
- dodávka obsahuje motor, unašeč vrtule a montážní podložku se šroubkama dle foto na webu
- někomu se můžou hodit dlouhé přívodní dráty 550mm

takže vše ok, multirotor mohu doporučit
balik_motory.JPG
Henry1

#59 Příspěvek od Henry1 »

Tak jsem prvně držel podobný motor v ruce a když jsme si ho jen tak zkušebně hodili přes regl na baterku a přes jednoduchý vysílač/přijímač z autíčka "odbrzdili" a on se roztočil, jsem si uvědomil, že je to docela mazec. A to byla jen 3S baterka.
A tak bych prosil o konzultaci ohledně montáže unašeče a vrtule.
- dodaný unašeč vypadá poměrně precizně provedený a je uchycen 3-mi imbus šroubky do těla motorku. Tak mne napadlo při montáži tyto šrouby zakápnout modrým lepidlem na závity. Přece jenom ty vibrace při provozu budou značné. A tak dotaz zní - je to vůbec dobrý nápad nebo blbost?
- no a co se týče uchycení vrtule pomocí M6 matice, která je rovněž dodaná. Při jednom směru otáčení dochází spíše setrvačností k dalšímu utažení, ale při opačném směru otáčení by mohlo přece docházet spíše k povolovaní utažené matice. Je to pravda nebo opět zbytečná obava? A nebo lépe použít třeba pojistné matice s nylonovou vložkou místo dodaných matic?
tožtak díky za názor
bratek

#60 Příspěvek od bratek »

Tak se začínám "rozhlížet" co v zimě stavět a tohle je zajímavý projekt :-)

Jak se řeší rám jestli koupit nebo ne, co takhle použít kabonovou trubku z náhradních dílů na heli ??
Třeba tohle : http://www.benovoletadylka.cz/ocasni-tr ... -1262.html

Pevná by měla být dost. Co vy na to ??
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“