Prasklá konzolka výfuku

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

Prasklá konzolka výfuku

#1 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte,

stala se mi taková věc - při upevňování výfuku na motoru MVVS 2 ccm mi praskla konzolka pod šroubkem, který přitahuje výfuk k motoru. Výfuk je z hliníkové slitiny. Je to trochu vidět na fotce. Dá se to nějak svařit, spájet, slepit nebo jinak upevnit? Máte s tím někdo zkušenosti? Zítra ještě volám do MVVS.
Díky.
Pavel
Přílohy
IMAG0452.jpg
vikideath

Re: Prasklá konzolka výfuku

#2 Příspěvek od vikideath »

Drtivá většina hliníkových slitin je v ochranné atmosféře ( tuším argon , nejsem svařeč) svařitelná , ovšem za předpokladu že neobsahuje zinek , což asi v případě tohoto tlakového odlitku bude .
Pozná se to modrým zazářením svařovacího oblouku . Určitě když pohledáš na internetu ve svém okolí najdeš firmu , která se tím zabývá.
Lepit asi ne , protože musíš řešit celkem vysokou teplotu svodu a vibrace od motoru .
JardaRůžička

#3 Příspěvek od JardaRůžička »

kocispavel : Lepením nepochodíš, vyvařování považuji za neperspektivní. Pokud nechceš rovnou koupit nový (což Ti asi v MVVS doporučí), řešil bych to naopak odstraněním i zbylé patky a nasazením nějakého ocelového stahovacího pásku.
honza1621

#4 Příspěvek od honza1621 »

zabrousit do kulata a nahradit zahradní hadicovou svorkou ( kvalitní ne z tržnice :) )
Jsem pořád malej kluk,kterej má radost z toho, že mu jeho výtvor občas letí.

A jak ten čas letí :-(
Tchor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Tchor »

Kdysi jsem lepil prirubu na navleceni vejfuku u MVVS 2,5 GFS lepox metalem drzelo to nekolik mnesicu nez jsem vnejsi blok valce sehnal novej.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“