Ahojte,
stala se mi taková věc - při upevňování výfuku na motoru MVVS 2 ccm mi praskla konzolka pod šroubkem, který přitahuje výfuk k motoru. Výfuk je z hliníkové slitiny. Je to trochu vidět na fotce. Dá se to nějak svařit, spájet, slepit nebo jinak upevnit? Máte s tím někdo zkušenosti? Zítra ještě volám do MVVS.
Díky.
Pavel
Prasklá konzolka výfuku
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prasklá konzolka výfuku
Drtivá většina hliníkových slitin je v ochranné atmosféře ( tuším argon , nejsem svařeč) svařitelná , ovšem za předpokladu že neobsahuje zinek , což asi v případě tohoto tlakového odlitku bude .
Pozná se to modrým zazářením svařovacího oblouku . Určitě když pohledáš na internetu ve svém okolí najdeš firmu , která se tím zabývá.
Lepit asi ne , protože musíš řešit celkem vysokou teplotu svodu a vibrace od motoru .
Pozná se to modrým zazářením svařovacího oblouku . Určitě když pohledáš na internetu ve svém okolí najdeš firmu , která se tím zabývá.
Lepit asi ne , protože musíš řešit celkem vysokou teplotu svodu a vibrace od motoru .
-
JardaRůžička
kocispavel : Lepením nepochodíš, vyvařování považuji za neperspektivní. Pokud nechceš rovnou koupit nový (což Ti asi v MVVS doporučí), řešil bych to naopak odstraněním i zbylé patky a nasazením nějakého ocelového stahovacího pásku.
zabrousit do kulata a nahradit zahradní hadicovou svorkou ( kvalitní ne z tržnice
)
Jsem pořád malej kluk,kterej má radost z toho, že mu jeho výtvor občas letí.
A jak ten čas letí :-(
A jak ten čas letí :-(
Kdysi jsem lepil prirubu na navleceni vejfuku u MVVS 2,5 GFS lepox metalem drzelo to nekolik mnesicu nez jsem vnejsi blok valce sehnal novej.